• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

پزشکیان متن یادداشت تفاهم میان آمریکا و جمهوری اسلامی را منتشر کرد

۲۸ خرداد ۱۴۰۵، ۱۳:۱۹ (‎+۱ گرینویچ)

مسعود پزشکیان، رییس‌جمهور جمهوری اسلامی، با انتشار متنی در شبکه اجتماعی ایکس، تصویر یادداشت تفاهم میان آمریکا و جمهوری اسلامی به زبان فارسی را که به امضای دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، و محمد شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان، نیز رسیده است، منتشر کرد.

پزشکیان در توضیح این متن نوشت: «این متن، بازتاب صدای ملتی است که عزت و استقلال خود را با هیچ تهدید و فشاری معامله نکرد. آنچه امروز به ثبت رسید، نتیجه استقامت ملی، عقلانیت سیاسی و دیپلماسی مسئولانه بود.»

Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

مقام دفتر ریاست دولت در ایران خواستار برخورد با مداح تهدیدکننده پزشکیان شد
۱

مقام دفتر ریاست دولت در ایران خواستار برخورد با مداح تهدیدکننده پزشکیان شد

۲

۵۱ درصد از جمهوری‌خواهان حامی ترامپ خواهان روی کار آمدن حکومتی جدید در ایران هستند

۳

در پی لغو مذاکرات روز جمعه با تهران در سوئیس، ترامپ راهی کمپ دیوید می‌شود

۴

مخالفت آمریکا با سفر زودهنگام تیم ملی؛ اعتراض رسمی ایران به فیفا در آستانه بازی با بلژیک

۵

صدا و سیما خواستار پیگرد قضایی نبویان به‌دلیل خواندن نامه‌های به‌کلی سری مجتبی خامنه‌ای شد

انتخاب سردبیر

  • محور مقاومت؛ اولویت اصلی رهبر سوم جمهوری اسلامی و حاشیه‌نشینی منافع ملی ایران
    تحلیل

    محور مقاومت؛ اولویت اصلی رهبر سوم جمهوری اسلامی و حاشیه‌نشینی منافع ملی ایران

  • وال‌استریت ژورنال از طرح آمریکا و قطر برای آزادسازی دارایی‌های میلیارد دلاری ایران خبر داد

    وال‌استریت ژورنال از طرح آمریکا و قطر برای آزادسازی دارایی‌های میلیارد دلاری ایران خبر داد

  • خشم و احساس خیانت در اسرائیل پس از تفاهم واشینگتن با تهران: اشتباهی بزرگ است

    خشم و احساس خیانت در اسرائیل پس از تفاهم واشینگتن با تهران: اشتباهی بزرگ است

  • رویترز: امپراتوری تجاری سپاه پاسداران در صورت لغو تحریم‌ها سود بزرگی خواهد برد

    رویترز: امپراتوری تجاری سپاه پاسداران در صورت لغو تحریم‌ها سود بزرگی خواهد برد

  • چرا دستیابی به توافق هسته‌ای جدید دشوارتر از دوران برجام است؟
    تحلیل

    چرا دستیابی به توافق هسته‌ای جدید دشوارتر از دوران برجام است؟

  • رویترز: سپاه پاسداران برای حمله به کشورهای خلیج فارس هسته‌های مخفی در عراق ایجاد کرده است

    رویترز: سپاه پاسداران برای حمله به کشورهای خلیج فارس هسته‌های مخفی در عراق ایجاد کرده است

بازی‌های جام جهانی ۲۰۲۶

•
•
•

مطالب بیشتر

مسیح علی‌نژاد حکم شلاق پرستو احمدی و ۸ دست‌اندرکار «کنسرت کاروانسرا» را قرون‌وسطایی خواند

۲۸ خرداد ۱۴۰۵، ۱۲:۴۹ (‎+۱ گرینویچ)
مسیح علی‌نژاد حکم شلاق پرستو احمدی و ۸ دست‌اندرکار «کنسرت کاروانسرا» را قرون‌وسطایی خواند
100%

پرستو احمدی و هشت تن از نوازندگان و دست‌اندرکاران «کنسرت کاروانسرا» از سوی دادگاه قم، هر یک به ۷۴ ضربه شلاق، دو سال ممنوعیت خروج از کشور و دو سال محرومیت از فعالیت هنری محکوم شدند. مسیح علی‌نژاد این حکم را «قرون وسطایی» و «انتقام‌جویی آشکار» جمهوری اسلامی از صدای یک زن توصیف کرد.

بر اساس اطلاعات رسیده به ایران‌اینترنشنال، در دادنامه صادرشده از سوی محمد شیری، رییس شعبه ۱۲۲ دادگاه کیفری دو شهرستان قم، علاوه بر احمدی، سهیل فقیه‌نصیری، امیرعلی پیرنیا، محمدامین طاهری، احسان غلامی، محسن لشگری، عبدالرضا بچاری، مجید محسنی‌مقدم و تهیمه منزوی نیز در این پرونده محکوم شده‌اند.

در این دادنامه، اتهام‌های مطرح‌شده علیه این افراد «جریحه‌دار کردن عفت عمومی از طریق قبح‌زدایی و هنجارشکنی قواعد عرفی و اخلاقی مبتنی بر ارزش‌های اسلامی و تظاهر به ترویج الگوهای غربی در فرهنگ ایرانی اسلامی به‌واسطه ساخت و انتشار کلیپ کنسرت فرضی کاروانسرا» و «تولید، ارسال، توزیع و انتشار آثار مستهجن و مبتذل به‌وسیله سیستم‌های رایانه‌ای و مخابراتی (تولید محتویات مبتذل از طریق سامانه‌های رایانه‌ای)» عنوان شده است.

دادگاه در شرح پرونده نوشته است این افراد در قالب یک گروه موسیقی در یک مجموعه گردشگری و فرهنگی در حوالی قم برنامه اجرا کرده‌اند و پرستو احمدی نیز به‌صورت تک‌خوانی و بدون «حجاب شرعی»، آواز خوانده است.

در متن حکم، انتخاب محل اجرا، حضور نوازندگان مرد، انتشار گسترده ویدیو در فضای مجازی و بازنشر آن در رسانه‌های خارج از کشور، از جمله عوامل انتساب اتهام ذکر شده است.

مسیح علی‌نژاد، فعال سیاسی مخالف جمهوری اسلامی، در واکنش به این حکم در اینستاگرام خود نوشت از نگاه «ساختار سرکوب»، «عفت عمومی» نه با فقر، فساد و نابودی حقوق شهروندان، بلکه با طنین‌انداز شدن صدای زنی بدون حجاب اجباری جریحه‌دار می‌شود که در دل یک کاروانسرای تاریخی، «مرا ببوس» و «از خون جوانان وطن» می‌خواند.

او این حکم را «انتقام‌جویی آشکار» از زنی نامید که با صدایش «اقتدار پوشالی جمهوری اسلامی را به چالش کشید».

به گفته او، این شلاق «نه بر پیکر پرستو احمدی و همکارانش، بلکه بر پیکر هنر مستقل، آزادی بیان و حق نیمی از جمعیت این جامعه» فرود می‌آید.

این فعال سیاسی، احمدی را «ادامه‌دهنده راه قمرالملوک وزیری‌ها» خواند و نوشت زنان دهه‌هاست برای بدیهی‌ترین حق خود، یعنی «حق بودن، خواندن و نفس کشیدن در فضای عمومی»، می‌جنگند.

او افزود همان‌طور که تاریخ قمرالملوک وزیری را در آغوش کشید و حذف‌کنندگانش را به فراموشی سپرد، صدای پرستو نیز با هیچ حکمی خاموش نخواهد شد.

احمدی سوم دی ۱۴۰۳ به همراه وکلای خود به دادسرای ناحیه ۳۸ امنیت اخلاقی تهران مراجعه کرد و پس از تفهیم اتهام با قرار وثیقه سه میلیارد تومانی تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد.

هم‌زمان گزارش‌هایی از آزادی موقت نوازندگان این اجرا پس از تودیع وثیقه‌های دو میلیارد تومانی منتشر شد.

دادگاه اکنون دفاعیات این شهروندان و وکلای آن‌ها، از جمله استناد به ماهیت هنری اثر، نبود قصد مجرمانه، یا مشخص نبودن نقش برخی افراد را نپذیرفته و تاکید کرده است که «هیچ فعالیت هنری یا فرهنگی‌ای، از رعایت قوانین آمره مصون نیست».

در این میان، حکم صادرشده برای غلامی، غیابی است و او از تاریخ ابلاغ واقعی، ۲۰ روز فرصت واخواهی دارد. رای صادرشده برای سایر افراد حضوری است و آن‌ها نیز ظرف ۲۰ روز امکان اعتراض در دادگاه تجدیدنظر استان قم را دارند.

«کنسرت کاروانسرا» یا «کنسرت فرضی» ۲۱ آذر ۱۴۰۳ در کاروانسرای تاریخی دیرگچین قم اجرا و سپس در یوتیوب منتشر شد.

در حالی که جمهوری اسلامی خواندن زنان را ممنوع و رعایت پوشش مدنظر خود را برای آن‌ها اجباری می‌داند، احمدی در این اجرا بدون حجاب اجباری ظاهر شد و همراه با گروهی از نوازندگان برنامه اجرا کرد.

این ویدیو با واکنش گسترده کاربران شبکه‌های اجتماعی و همچنین انتقاد مقام‌های جمهوری اسلامی روبه‌رو شد.

  • واکنش شهروندان به کنسرت پرستو احمدی: صدای «زن، زندگی، آزادی» است

    واکنش شهروندان به کنسرت پرستو احمدی: صدای «زن، زندگی، آزادی» است

این خواننده زن، در کنسرت کاروانسرا هفت قطعه «سر کوی دوست، عزیز جون، کمر باریک، مرا ببوس، لحظه دیدار نزدیک است، چه سازم و از خون جوانان» را در حدود ۲۷ دقیقه اجرا کرد.

در پی انتشار این اجرا، مقام‌های جمهوری اسلامی مجموعه تاریخی دیرگچین قم را پلمب کردند، مدیر این کاروانسرا را به دادگاه معرفی کردند و وزیر میراث فرهنگی و گردشگری، از برکناری مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری و مدیر صندوق احیای بناهای تاریخی استان قم به دلیل آنچه «سهل‌انگاری» خواند، خبر داد.

احمدی در جریان جنبش «زن، زندگی، آزادی»، در مهر ماه ۱۴۰۱ و در خرداد ۱۴۰۲ نیز قطعه‌هایی در ادای دین به خیزش شهروندان علیه جمهوری اسلامی منتشر کرد و پس از آن، با تشکیل پرونده قضایی مواجه شد.

دبیرکل ناتو: اقدام آمریکا در قبال ایران، امنیت را برای همه بهبود می‌بخشد

۲۸ خرداد ۱۴۰۵، ۱۲:۳۳ (‎+۱ گرینویچ)

مارک روته، دبیرکل ناتو پنجشنبه در نشست وزرای دفاع ناتو در بروکسل گفت اقدام ایالات متحده برای جلوگیری از دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای و تضعیف توانمندی موشک‌های بالستیک تهران، امنیت را برای همه افزایش داده است.

او افزود توافقی که با ابتکار دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، حاصل شده فرصتی ایجاد کرده است تا اطمینان حاصل شود جمهوری اسلامی هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت.

روته این اظهارات را یک روز پس از انتشار متن توافق‌نامه موقت میان آمریکا و جمهوری اسلامی مطرح کرد؛ توافقی که به امضای روسای دولت‌های دو کشور رسیده و با هدف پایان دادن به درگیری میان تهران و واشینگتن تنظیم شده است.

دبیرکل ناتو همچنین بر اهمیت اجرای تعهدات مندرج در این توافق تاکید کرد.

اظهارات او در حالی مطرح می‌شود که دونالد ترامپ هشدار داده است در صورت پایبند نبودن جمهوری اسلامی به تعهدات خود، حملات نظامی از سر گرفته خواهد شد.

کارزار کشف حقیقت جنایت ممسنی؛ مجروحانی که از ترس بازداشت در خانه درمان شدند

۲۸ خرداد ۱۴۰۵، ۱۲:۳۳ (‎+۱ گرینویچ)
•
فرنوش فرجی
کارزار کشف حقیقت جنایت ممسنی؛ مجروحانی که از ترس بازداشت در خانه درمان شدند
100%

اطلاعات رسیده به کارزار «کشف حقیقت» درباره جنایت‌های دی‌ماه در ممسنی حاکی است شمار زیادی از مجروحان به دلیل ترس از بازداشت در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، در خانه‌ها یا مکان‌های مخفی، تحت درمان قرار گرفتند.

تعدادی از مجروحان، ماه‌ها پس از اعتراض‌ها همچنان با عوارض ناشی از اصابت گلوله جنگی و ساچمه دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

خانواده‌های کشته‌شدگان و مجروحان همچنان تحت فشار نهادهای امنیتی قرار دارند و همین فشارها، دستیابی به آمار دقیق قربانیان و انتشار نام آنان را دشوار کرده است.

ایران‌اینترنشنال تاکنون هویت و نحوه کشته شدن ۱۶ نفر را در جریان سرکوب اعتراضات ممسنی راستی‌آزمایی کرده است. در مجموع، نام ۲۱ نفر از شهروندان ممسنی که در اعتراضات دی‌ماه کشته شدند به ایران‌اینترنشنال رسیده؛ با این توضیح که پنج نفر از آنان در شهرهای دیگر کشته و سپس در ممسنی به خاک سپرده شدند.

بر اساس روایت‌های رسیده، به دلیل فشار بر خانواده‌ها، نسبت دادن برخی مرگ‌ها به خودکشی و خودداری شماری از خانواده‌ها از رسانه‌ای کردن نام عزیزانشان، آمار واقعی قربانیان می‌تواند بیش از مواردی باشد که تاکنون تایید شده است.

آغاز زودهنگام اعتراضات در ممسنی

نورآباد ممسنی پیش از فراخوان‌های سراسری ۱۸ و ۱۹ دی‌ماه، از نخستین شهرهایی بود که به اعتراضات پیوست.

تصاویر رسیده به ایران‌اینترنشنال نشان می‌داد جمعیت بزرگی از مردم در میدان اصلی شهر تجمع کرده و شعارهای ضدحکومتی سر دادند.

با گسترش خیزش سراسری، مردم نورآباد از عصر ۱۸ دی‌ماه بار دیگر به خیابان‌ها آمدند. بر اساس اطلاعات رسیده، معترضان از سه مسیر اصلی به سوی مرکز شهر و فلکه آموزش‌وپرورش حرکت کردند

مسیر نخست از خیابان حمام شهرداری و مصلی، مسیر دوم از بلوار هفت‌تیر و مسیر سوم از بلوار هجرت آغاز می‌شد.

هدف جمعیت در هر سه مسیر، رسیدن به فلکه آموزش‌وپرورش بود. نقطه‌ای که شماری از مهم‌ترین نهادهای حکومتی شهر، از جمله مقر سپاه پاسداران، دادگستری و کلانتری، در اطراف آن قرار دارند.

به گفته شاهدان، نیروهای حکومتی از نخستین لحظات تلاش کردند با شلیک گسترده گاز اشک‌آور مانع رسیدن مردم به مرکز شهر شوند.

یکی از شاهدان به ایران‌اینترنشنال گفت نیروهای امنیتی در فاصله‌های بسیار کوتاه به سوی جمعیت گاز اشک‌آور شلیک می‌کردند.

با وجود این، معترضان از چند مسیر پیشروی کردند و گروهی که از بلوار هجرت حرکت کرده بود، برای مدتی به مرکز شهر رسید.

نیروهای حکومتی از پشت‌بام دادگستری، کلانتری، بانک ملت و کوچه‌های منتهی به مقر سپاه پاسداران، مردم را هدف گلوله‌های ساچمه‌ای و جنگی قرار دادند.

یکی از شاهدان گفت تنها در جمعیت حاضر در بلوار هجرت، دست‌کم شش مجروح با جراحات جدی دیده است.

به گفته او، چهار نفر از ناحیه پا و دو نفر از ناحیه شکم و اندام تناسلی هدف گلوله قرار گرفته بودند.

هم‌زمان، صدای ممتد شلیک سلاح‌های جنگی از دو مسیر دیگر نیز شنیده می‌شد.

بر اساس یکی از روایت‌ها، در محدوده مصلی و مسیر منتهی به فلکه آموزش‌وپرورش، «یکی از نیروهای امنیتی به دست معترضان افتاد و کشته شد». پس از این اتفاق، نیروهای حکومتی شدت تیراندازی را افزایش دادند و جمعیت حاضر در این مسیر را به رگبار بستند.

شاهدان فضای شهر را در آن شب به میدان جنگ تشبیه کرده‌اند. بر اساس این روایت‌ها، از کودکان و نوجوانان تا سالمندان در خیابان حضور داشتند و نیروهای امنیتی بدون توجه به سن معترضان، به سوی جمعیت تیراندازی می‌کردند.

نخستین کشته‌های آن شب در مسیرهای بلوار هفت‌تیر و خیابان حمام شهرداری به سوی فلکه آموزش‌وپرورش ثبت شدند. دو مسیری که شدت درگیری و تیراندازی در آن‌ها بیشتر بود.

  • نورآباد ممسنی؛ شهری که شاهد سرکوبی بزرگ و خونین بود

    نورآباد ممسنی؛ شهری که شاهد سرکوبی بزرگ و خونین بود

کشتار مقابل دادگستری نورآباد

صبح روز بعد، علی احمدی، معلم بازنشسته، در بهشت زهرای ممسنی در سخنانی از لزوم پاسخگویی عاملان سرکوب و خونریزی سخن گفت.

پس از این مراسم، جمعیت به سوی مرکز شهر و فلکه آموزش‌وپرورش حرکت کرد و در ادامه، وارد محدوده دادگستری نورآباد شد.

بر اساس روایت‌های رسیده به ایران‌اینترنشنال، ساختمان دادگستری در حوالی غروب به آتش کشیده شد. پس از آن، نیروهای مسلح لباس‌شخصی با خودروهای پژو ۴۰۵ از سمت کلانتری وارد محدوده شدند و از چند جهت به سوی جمعیت تیراندازی کردند.

یکی از شاهدان صحنه تیراندازی را شبیه عملیات نظامی و حمله تروریستی توصیف کرد و گفت شمار زیادی از معترضان در همین مرحله کشته یا به‌شدت مجروح شدند.

100%

مجروحانی که از درمان محروم ماندند

اطلاعات رسیده به کارزار کشف حقیقت ممسنی نشان می‌دهد بسیاری از مجروحان اعتراضات به دلیل احتمال بازداشت، به بیمارستان مراجعه نکردند و در خانه یا مکان‌های مخفی درمان شدند.

یک نوجوان ۱۴ ساله اهل ممسنی که در اعتراضات ۱۸ دی‌ماه با گلوله جنگی از ناحیه پا مجروح شد، با وجود انجام دو عمل جراحی، همچنان قادر به راه رفتن نیست.

یکی دیگر از مجروحان که ۱۹ دی‌ماه با گلوله ساچمه‌ای هدف قرار گرفت، برای فرار از نیروهای امنیتی چند ساعت زیر پل فهلیان پناه گرفت. محرومیت او از درمان فوری و باقی ماندن طولانی‌مدت جراحت‌ها بدون رسیدگی پزشکی، به عفونت شدید پای او منجر شد.

به گفته منابع ایران‌اینترنشنال، شمار مجروحانی که آثار گلوله و ساچمه همچنان بر بدنشان باقی مانده، قابل توجه است: «با این حال، ترس از شناسایی و بازداشت باعث شده بسیاری از آنان حاضر به انتشار نام، تصویر یا پرونده پزشکی خود نباشند.»

گزارش‌ها همچنین از ادامه بازداشت‌ها، احضار شهروندان و حضور گسترده نیروهای امنیتی در نورآباد حکایت دارند.

خانواده‌های کشته‌شدگان و مجروحان نیز تحت فشار قرار گرفته‌اند تا درباره چگونگی سرکوب و شمار قربانیان، با رسانه‌ها گفت‌وگو نکنند.

کارزار کشف حقیقت ممسنی در تلاش است با جمع‌آوری شهادت شاهدان، تصاویر، اسناد پزشکی و اطلاعات خانواده‌ها، ابعاد سرکوب اعتراضات در این شهرستان و هویت تمامی کشته‌شدگان و مجروحان را روشن کند.

تفاهم آمریکا و جمهوری اسلامی در محل امضای پیمانی که آلمان را به پرداخت غرامت محکوم کرد

۲۸ خرداد ۱۴۰۵، ۱۲:۲۸ (‎+۱ گرینویچ)

تفاهم‌نامه میان آمریکا و جمهوری اسلامی که دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، چهارشنبه ۲۷ خرداد آن را امضا کرد، در همان مکانی به امضا رسید که بیش از یک قرن پیش پیمان ورسای برای پایان دادن به جنگ جهانی اول امضا شده بود.

پیمان ورسای ۲۸ ژوئن ۱۹۱۹ در کاخ ورسای فرانسه از سوی نمایندگان آلمان و رهبران کشورهای متفق، از جمله آمریکا، بریتانیا و فرانسه، امضا شد و به طور رسمی به جنگ جهانی اول پایان داد.

با این حال، بسیاری از تاریخ‌نگاران این توافق را یکی از عوامل بی‌ثباتی‌های بعدی در اروپا می‌دانند. آلمان در این پیمان مسئول آغاز جنگ شناخته شد، بخشی از قلمرو خود را از دست داد، به پرداخت غرامت سنگین محکوم شد و محدودیت‌های گسترده‌ای بر توان نظامی آن اعمال شد.

به باور بسیاری از پژوهشگران، نارضایتی گسترده از مفاد پیمان ورسای بعدها به رشد حمایت از آدولف هیتلر کمک کرد و زمینه‌ساز وقوع جنگ جهانی دوم شد.

هیات نمایندگی آلمان هنگام دریافت پیش‌نویس پیمان ورسای، ۱۶ اردیبهشت ۱۲۹۸
100%
هیات نمایندگی آلمان هنگام دریافت پیش‌نویس پیمان ورسای، ۱۶ اردیبهشت ۱۲۹۸
دونالد ترامپ هنگام امضای یادداشت تفاهم ایالات متحده و جمهوری اسلامی، ۲۷ خرداد ۱۴۰۵
100%
دونالد ترامپ هنگام امضای یادداشت تفاهم ایالات متحده و جمهوری اسلامی، ۲۷ خرداد ۱۴۰۵

وای‌نت: اسرائیل انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا را فرصتی برای اقدام مجدد علیه تهران می‌داند

۲۸ خرداد ۱۴۰۵، ۱۱:۵۸ (‎+۱ گرینویچ)
وای‌نت: اسرائیل انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا را فرصتی برای اقدام مجدد علیه تهران می‌داند
100%

به گزارش پایگاه خبری وای‌نت، مقام‌های اسرائیلی معتقدند مذاکرات واشینگتن و تهران به یک توافق نهایی منجر نخواهد شد و بر همین اساس، امیدوارند انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا در ماه نوامبر امکان اقدام مجدد علیه جمهوری اسلامی را فراهم آورد.

وای‌نت پنج‌شنبه ۲۸ خرداد نوشت برآوردهای نهادهای اسرائیلی نشان می‌دهند بعید است مذاکرات ۶۰ روزه میان جمهوری اسلامی و ایالات متحده، به یک توافق بینجامد.

بر اساس این گزارش، دومین فرض اسرائیل این است که حفظ جایگاهی مستحکم در لبنان، دست‌کم تا ماه نوامبر، از اهمیت فراوانی برخوردار است، زیرا پس از انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا ممکن است شرایط برای اقدام دوباره علیه حکومت ایران فراهم شود.

به باور مقام‌های اسرائیلی، این همان «پنجره فرصت» مورد نظر آنهاست؛ این فرصت بر این فرض بنا شده که تا آن زمان، واشینگتن و تهران به توافق دائمی دست نخواهند یافت.

  • تهران: تفاهم با آمریکا مسیر حمایت از حزب‌الله و «مقاومت» را تغییر نمی‌دهد

    تهران: تفاهم با آمریکا مسیر حمایت از حزب‌الله و «مقاومت» را تغییر نمی‌دهد

به گزارش وای‌نت، ارزیابی غالب در اسرائیل این است که جمهوری اسلامی با حسن نیت وارد مذاکرات نمی‌شود، بلکه از روند گفت‌وگوها برای خرید زمان بهره می‌گیرد و قصدی برای اجرای تعهدات خود در چارچوب یادداشت تفاهم ندارد.

مقام‌های اسرائیلی بر این باورند که اگر این ارزیابی محقق شود، نوامبر می‌تواند «نقطه آغاز مرحله‌ای تازه» باشد.

انتخابات سراسری آمریکا قرار است سوم نوامبر (۱۳ آبان) برگزار شود. در این رقابت، سرنوشت تمامی کرسی‌های مجلس نمایندگان و بخشی از کرسی‌های سنا مشخص خواهد شد.

آمریکا و حکومت ایران ۲۵ خرداد از دستیابی به تفاهمی برای پایان جنگ خبر دادند. این یادداشت تفاهم بامداد ۲۸ خرداد به امضای دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا و مسعود پزشکیان، رییس دولت جمهوری اسلامی، رسید.

بر اساس این سند، یک دوره ۶۰ روزه برای گفت‌وگوهای تخصصی در نظر گرفته شده است. مذاکراتی که قرار است بر موضوعات حساسی همچون سرنوشت ذخایر اورانیوم غنی‌شده حکومت ایران و چگونگی رفع تحریم‌ها تمرکز داشته باشد.

خط قرمز نتانیاهو

وای‌نت در ادامه گزارش داد از نگاه اسرائیل، اصلی‌ترین اختلاف به موضوع خروج نیروهای ارتش این کشور از منطقه حائل در جنوب لبنان مربوط می‌شود.

بر اساس این گزارش، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، این موضوع را خط قرمز خود می‌داند و انتظار می‌رود برای جلوگیری از تحقق آن، تلاش‌های دیپلماتیک گسترده‌ای صورت گیرد.

مقام‌های ارشد اسرائیلی به تداوم فشارها برای خروج نیروهای این کشور از جنوب لبنان اذعان دارند و در عین حال معتقدند در حال حاضر تفاهمی میان آمریکا و اسرائیل وجود دارد که طبق آن، اسرائیل آزادی عمل خود را در لبنان حفظ خواهد کرد.

وای‌نت با اشاره به موضع روشن نتانیاهو در قبال تحولات لبنان افزود بر پایه این رویکرد، هرگونه حمله حزب‌الله به شهرهای شمالی اسرائیل، با پاسخ مستقیم علیه بیروت همراه خواهد شد.

همچنین در صورتی که تهران در حمایت از حزب‌الله اقدامی علیه اسرائیل انجام دهد، مواضع جمهوری اسلامی هدف حملات اسرائیل قرار خواهند گرفت.

مقام‌های اسرائیلی در روزهای گذشته بارها تاکید کرده‌اند با وجود تفاهم تهران و واشینگتن، نیروهای اسرائیلی از جنوب لبنان عقب‌نشینی نخواهند کرد.

شورای سردبیری روزنامه اورشلیم‌پست ۲۸ خرداد در سرمقاله‌ای نوشت توافق اخیر میان جمهوری اسلامی و ایالات متحده نباید شامل معامله‌ای بر سر امنیت مرزهای شمالی اسرائیل باشد، زیرا برقراری آرامش پایدار تنها در گرو خلع سلاح و حذف تهدیدهای حزب‌الله لبنان است.

بند جنجالی تفاهم‌نامه

به گزارش وای‌نت، یکی از بندهای یادداشت تفاهم میان جمهوری اسلامی و آمریکا به کانون اصلی اختلافات تبدیل شده است.

در بند نخست این تفاهم‌نامه آمده است ایالات متحده و جمهوری اسلامی و متحدان آنها در جنگ جاری پایان فوری و دائمی عملیات نظامی در تمامی جبهه‌ها، از جمله لبنان، را اعلام می‌کنند و متعهد می‌شوند دست به اقدام نظامی علیه یکدیگر نزنند و تمامیت ارضی و حاکمیت لبنان را تضمین کنند.

پیش‌تر دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، بر حق اسرائیل برای دفاع از خود تاکید کرده و در عین حال، خواستار خویشتنداری و پرهیز از تشدید تنش‌ها شده بود.

وای‌نت نوشت این اظهارات بدان معناست که هر حمله‌ای به اسرائیل لزوما مستوجب پاسخی شدید نیست و سطح واکنش متناسب با میزان تلفات تعیین می‌شود.

رویکردی که به نوشته این رسانه، برای اسرائیل قابل قبول نیست.

بر اساس این گزارش، ارتش اسرائیل ممکن است با هدف واداشتن جمهوری اسلامی به واکنش و در نهایت بر هم زدن توافق، منطقه ضاحیه در جنوب بیروت را هدف قرار دهد.

در سوی دیگر، مقام‌های آمریکایی از احتمال وقوع چنین سناریویی آگاه هستند و انتظار می‌رود برای جلوگیری از آن، فشارهایی را بر اسرائیل وارد کنند.

وای‌نت در پایان نوشت راهبرد اسرائیل در دوره پیش رو بر حفظ حضور نظامی در لبنان استوار خواهد بود و در صورت حمله به شهرهای شمالی اسرائیل، بیروت هدف قرار خواهد گرفت.

همچنین اسرائیل قصد دارد تا زمان برگزاری انتخابات آمریکا در نوامبر، در انتظار فراهم شدن فرصت جدیدی برای اقدام علیه جمهوری اسلامی بماند.