بازنشستگان شهرهای مختلف ایران در اعتراض به وضعیت معیشتی خود تجمع کردند

با ادامه ناتوانی جمهوری اسلامی در رسیدگی به مطالبات بازنشستگان در ایران، گروهی از بازنشستگان فولاد، معدن و تامین اجتماعی در اعتراض به وضعیت معیشتی نامناسب و رسیدگی نشدن به خواسته‌های خود در شهرهای مختلف کشور دست به تجمع زدند.

بر اساس ویدیوهای رسیده، گروهی از بازنشستگان فولاد و معدن یک‌شنبه پنجم اسفند در شهرهای اصفهان و تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند.

بازنشستگان معترض در تجمع و راهپیمایی خود در اصفهان، شعارهایی چون «نه مجلس، نه دولت / نیستند به فکر ملت» و «دشمن ما همین‌جاست / دروغ می‌گن آمریکاست» سردادند.

آن‌ها ضمن اعتراض به وضعیت معیشتی نامناسب خود، خواستار اجرای همسان‌سازی واقعی تا زمان تعیین سبد معیشت، برداشتن سقف حقوق و پرداخت افزایش ۶۵ درصدی مستمری شدند.

درمان رایگان و پرداخت عیدی معادل حداقل دو برابر حقوق، از دیگر مطالبات بازنشستگان صنعت فولاد و معدن عنوان شده است.

خبرگزاری ایلنا پنجم اسفند گزارش داد بازنشستگان صنعت فولاد در اصفهان با حضور در مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی، خواستار اصلاح همسان‌سازی و تامین منابع مالی آن شدند.

این بازنشستگان با در دست گرفتن بنرهایی، خواهان تامین منابع اجرای قانون همسان‌سازی در برنامه هفتم توسعه شدند و تاکید کردند اجرای اولین مرحله متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان فولاد، حداقل به هفت هزار میلیارد تومان منابع مالی نیاز دارد که دولت جمهوری اسلامی باید آن را تامین کند.

بازنشستگان صنعت فولاد پیش از نیز بارها در اعتراض به رسیدگی نکردن صندوق بازنشستگی فولاد به مطالباتشان دست به تجمع اعتراضی زده بودند.

تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی

گروهی از بازنشستگان تامین اجتماعی پنجم اسفند در شهرهای مختلف کشور از جمله تهران، شوش و اهواز تجمع کردند.

بر اساس ویدیوهای رسیده، گروهی از بازنشستگان در شهرهای شوش و اهواز در استان خوزستان تجمع اعتراضی برگزار کردند و شعارهایی چون «کشور پردرآمد، چه بر سر تو آمد» سردادند.

ایلنا با اشاره به تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی در تهران، شوش و اهواز نوشت آن‌ها ضمن برشمردن مطالبات اصلی خود اعلام کردند حقوق بازنشستگان از یک‌سوم خط فقر هم کمتر است.

این گروه از بازنشستگان خواستار افزایش دستمزد طبق سبد معیشت و تورم، خروج از زیر خط فقر، پرداخت ۲۵ درصد مانده‌ همسان‌سازی سال ۱۳۹۹، ارائه خدمات درمانی رایگان و ارتقای خدمات رفاهی شدند.

بازنشستگان تامین اجتماعی پیش از این نیز بارها در شهرهای خود دست به تجمع زده و نسبت به شرایط سخت و غیرقابل تحمل معیشتی و ادامه بی‌توجهی مسئولان اعتراض کرده بودند.

محمدرضا قربانی، فعال صنفی بازنشستگان کارگری، پنجم اسفند در مصاحبه با ایلنا گفت: «کمر مزدبگیران و بازنشستگان زیر بار گرانی دلار خم شده و لایه‌های بالاتر مزدبگیران که متعلق به طبقه متوسط هستند، به زیر خط فقر سقوط می‌کنند و لایه‌های فرودست‌تر، به فلاکت مطلق می‌افتند.»

او افزود فرزندان کارگران مجبور به ترک تحصیل شده‌اند و به جای درس خواندن و پشت نیمکت مدرسه نشستن، در خیابان دست‌فروشی می‌کنند.

وضعیت معیشتی بازنشستگان و مستمری‌بگیران سبب شده تعداد تجمعات اعتراضی آن‌ها در سال‌های اخیر به‌شدت افزایش پیدا کند.

کنفدراسیون کار ایران در خارج از کشور ۲۸ دی در گزارشی درباره وضعیت کارگران، مزدبگیران و جنبش‌های اعتراضی ایران در سال گذشته میلادی نوشت در سال ۲۰۲۴ دست‌کم دو هزار و ۳۹۶ تجمع اعتراضی و ۱۶۹ اعتصاب در بخش‌های مختلف کشور شکل گرفت.