اتریش پرونده پناهندگان سوری را که کمتر از ۵ سال قبل وارد این کشور شده‌اند، بازبینی می‌کند

کارل نِهامِر، صدراعظم اتریش
کارل نِهامِر، صدراعظم اتریش

کارل نِهامِر، صدراعظم اتریش، پنج‌شنبه ۲۹ آذر اعلام کرد اتریش در حال بررسی مجدد پرونده آن دسته از پناهندگان سوری است که کمتر از پنج سال گذشته وارد این کشور شده‌اند.

پیش‌تر رسانه‌ها گزارش دادند برخی پناهندگان سوری در اتریش اخیرا نامه‌ای دریافت کرده‌ا‌ند که در آن اعلام شده دیگر دلیلی برای ترس از آزار و سرکوب سیاسی در سوریه وجود ندارد.

نِهامِر که سیاستمداری محافظه‌کار است، می‌کوشد تا یک دولت ائتلافی جدید در اتریش تشکیل دهد.

او که از سوی احزاب راست‌ افراطی تحت فشار قرار دارد، بلافاصله پس از سقوط حکومت بشار اسد خواستار بررسی مجدد اوضاع امنیتی در سوریه شد تا زمینه برای بازگرداندن پناهندگان سوری به کشورشان فراهم شود.

جنگ داخلی سوریه که با تظاهرات مسالمت‌آمیز مردم این کشور علیه حکومت اسد در سال ۲۰۱۱ آغاز شد، بیش از ۵۰۰ هزار کشته و شش میلیون آواره بر جای گذاشت.

ورود داعش از یک سو و نیروهای حامی حکومت اسد، نظیر سپاه پاسداران، روسیه و حزب‌الله از سوی دیگر به مناقشه سوریه، علاوه بر تلفات جانی، اقتصاد این کشور را به ویرانی کشاند و زیرساخت‌های آن را به شکل گسترده‌ای تخریب کرد.

در نهایت مخالفان مسلح در یک عملیات غافلگیرکننده ۱۱ روزه که از ادلب و حلب آغاز شد، توانستند ۱۸ آذر به دمشق برسند و به پنج دهه حکومت خاندان اسد بر سوریه پایان دهند.

دو تن از اعضای گروه مسلح حاکم بر دمشق در یکی از خیابان‌های این شهر، ۲۹ آذر
دو تن از اعضای گروه مسلح حاکم بر دمشق در یکی از خیابان‌های این شهر، ۲۹ آذر

از آن زمان تاکنون، صدراعظم اتریش و دولت او خواستار بازگشت داوطلبانه مهاجران سوری به کشورشان شده‌اند و برای افرادی که در چارچوب این طرح به سوریه بازمی‌گردند، به ازای هر نفر هزار یورو در نظر گرفته‌اند.

قانون اتریش به مقام‌های این کشور اجازه می‌دهد در مواردی که کمتر از پنج سال از اعطای پناهندگی گذشته است، با در نظر گرفتن برخی شرایط نسبت به لغو آن اقدام کنند.

سوری‌ها بزرگ‌ترین گروه پناهجویان در اتریش هستند.

پس از سقوط حکومت اسد، شماری از کشورهای اروپایی، از جمله بریتانیا، ایتالیا، بلژیک، فرانسه، آلمان، هلند، یونان، نروژ، سوئد و اتریش، بررسی درخواست پناهندگی شهروندان سوری را به حالت تعلیق درآوردند.