وزارت دفاع از «پرتاب موفق» ماهواره فخر-۱ با ماهوارهبر سیمرغ خبر داد
وزارت دفاع جمهوری اسلامی اعلام کرد ماهواره فخر-۱ با ماهوارهبر سیمرغ پرتاب و «با موفقیت» در مدار قرار گرفت. این هشتمین پرتاب ماهواره با ماهوارهبر سیمرغ بود و دستکم پنج تلاش برای پرتاب ماهواره با آن ناموفق مانده بود.
رسانهها در ایران خبر دادند که این ماهواره پس از جدا شدن از ماهوارهبر، دادههای تله متری را ارسال و فرمانهای ارسالی از ایستگاههای زمینی را دریافت و اجرا کرد.
نانوماهواره فخر-۱ به سفارش ارتش جمهوری اسلامی به وسیله شرکت صاایران و با مشارکت دانشگاه صنعتی مالک اشتر طراحی، ساخته و پرتاب شده است.
خبرگزاری تسنیم نوشت که «تزریق چندگانه بلوک انتقال مداری سامان-۱ و دو محموله تحقیقاتی دیگر با مجموع وزن حدود ۳۰۰ کیلوگرم»، موفق بوده است.
همزمان یک مقام ارشد ایرانی به خبرگزاری رویترز گفت که تهران در زمینه حمایت از دمشق در جنگ داخلی سوریه، در حال ارائه پشتیبانی اطلاعاتی و ماهوارهای است.
محرم غیاثوند، رییس گروه فضایی صاایران، گفت که ماهواره پرتاب شده امروز، برای پاسداشت محسن فخریزاده به نام فخر-۱ نامگذاری شد.
فخریزاده از چهرههای برجسته هستهای-نظامی جمهوری اسلامی بود که هفتم آذر ۱۳۹۹ در تقاطع جاده فیروزکوه و آبسرد در ۹۱ کیلومتری تهران کشته شد.
ماهوارهبر سیمرغ یک حامل فضایی چندمرحلهای متعلق به سازمان هوافضای وزارت دفاع است که برای انتقال ماهوارهها طراحی شده است.
جمهوری اسلامی بهمن سال گذشته همزمان و برای اولین بار سه ماهواره را با استفاده از موشک ماهوارهبر سیمرغ پرتاب کرد.
پیش از آن پنج پرتاب موشک ماهوارهبر سیمرغ ناموفق بود.
دی ماه ۱۴۰۰ پنجمین پرتاب این ماهوارهبر موفق نبود و محموله سرعت کافی را برای قرار گرفتن در مدار پیدا نکرد.
تیر همان سال شبکه سیانان از چهارمین شکست پیاپی در پرتاب موشک سیمرغ خبر داد اما محمدجواد آذری جهرمی، وزیر وقت ارتباطات و فناوری اطلاعات، این خبر را تکذیب کرد.
سال ۹۷ نیز پس از انتشار گزارشها درباره دو پرتاب ناموفق ماهوارهبر به وسیله ایران، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه وقت، از احتمال خرابکاری آمریکا در پرتاب این ماهوارهها سخن گفت.
دو روز پیش از آن، روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی نوشته بود از سالها پیش و از زمان دولت باراک اوباما، آمریکا «یک برنامه مخفیانه برای کارشکنی در اهداف موشکی ایران» داشته است.
آمریکا و شماری از کشورها برنامه ماهوارهای جمهوری اسلامی را پوششی برای آزمایشهای موشکی میدانند.
ایالات متحده و کشورهای اروپایی پرتاب موشک ماهوارهبر از سوی ایران را محکوم کرده و آن را اقدامی ناسازگار با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد و «اقدامی بیثباتکننده در منطقه» خواندهاند.
آنچه موجب نگرانی جامعه جهانی است، موشکهایی است که جمهوری اسلامی در چارچوب پرتاب ماهواره به عنوان ماهوارهبر، آزمایش میکند.
طی دهه گذشته، ایران چندین ماهواره با برد کوتاه به مدار زمین فرستاد و در سال ۱۳۹۲ نیز اعلام کرد یک میمون را به فضا پرتاب کرده است.
هفت سال بعد و در اردیبهشت سال ۱۳۹۹ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام کرد «ماهواره نور را با موشک قاصد» به فضا پرتاب کرده است.
مقامهای جمهوری اسلامی همچنین پرتاب ماهوارههای امید، رصد، نوید و فجر را موفقیتآمیز اعلام کرده بودند.