حاکمان جدید سوریه وزیران امور خارجه و دفاع دولت خود را منصوب کردند
در آخرین تحولات سوریه، حاکمان جدید این کشور شنبه اول دیماه اسعد حسن الشیبانی را بهعنوان وزیر امور خارجه و مرهف ابو قصره را بهعنوان وزیر دفاع سوریه منصوب کردند.
خبرگزاری رسمی سوریه، سانا، گزارش داد حاکمان جدید سوریه دو هفته پس از سرنگونی حکومت بشار اسد، اسعد حسن الشیبانی را بهعنوان وزیر امور خارجه این کشور معرفی کردند.
سانا افزود این انتصاب «در پاسخ به خواست مردم سوریه برای ایجاد روابط بینالمللی در جهت صلح و ثبات» انجام شده است.
الشیبانی ۳۷ ساله فارغالتحصیل دانشگاه دمشق است و پیش از این، رهبری بخش سیاسی مخالفان مسلح در استان ادلب سوریه را بر عهده داشت.
مخالفان مسلح در یک عملیات غافلگیرکننده ۱۱ روزه که از ادلب و حلب آغاز شد، توانستند ۱۸ آذر به دمشق برسند و به پنج دهه حکومت خاندان اسد بر سوریه پایان دهند.
انتخاب وزیر دفاع جدید سوریه
در تحولی دیگر، احمد الشرع، معروف به محمد جولانی، فرمانده تحریر شام، اول دیماه با تعدادی از نمایندگان گروههای مسلح درباره ساختار نظامی در سوریه جدید گفتوگو کرد.
او پس از این دیدار گفت گروههای مسلح در سوریه در یک نهاد مشترک و تحت مدیریت وزارت دفاع ادغام خواهند شد.
در پی این جلسه، مرهف ابو قصره بهعنوان وزیر دفاع جدید سوریه معرفی شد. ابو قصره از فرماندهان شاخص مخالفان مسلح در جریان سرنگونی حکومت اسد بود.
فرمانده تحریر شام پیشتر در ۲۱ آذر از انحلال نیروهای امنیتی حکومت ساقطشده اسد خبر داده بود.
کشته شدن ۵ تن از نیروهای دموکراتیک سوریه در منبح
نیروهای دموکراتیک سوریه که تحت حمایت آمریکا هستند، گفتند پنج تن از اعضای این گروه در پی حملات نیروهای تحت حمایت ترکیه به منبج، جان خود را از دست دادند.
این در حالی است که مظلوم عبدی، فرمانده نیروهای دموکراتیک سوریه، ۲۹ آذر اعلام کرد در صورت دستیابی به یک توافق آتشبس همهجانبه با ترکیه، نیروهای کرُد غیرسوری عضو این گروه نظامی، از سوریه خارج خواهند شد.
این برای نخستین بار بود که عبدی عضویت نیروهای کرد غیرسوری، از جمله اعضای پکک (حزب کارگران کردستان)، در گروه تحت فرمان خود را تایید میکرد. ترکیه، آمریکا و تعدادی دیگر از کشورها پکک را گروهی تروریستی میدانند.
نیروهای دموکراتیک سوریه که با نام اختصاری «قسد» نیز شناخته میشود، از قومیتهای مختلف از جمله کردها، عربها، آشوریها و ترکمنها تشکیل شده است اما رهبری نظامی آن را گروه کردی یگانهای مدافع خلق (یپگ) بر عهده دارد.
رجب طیب اردوغان، رییسجمهوری ترکیه، پیشتر از حمله به مواضع نیروهای کُرد در منبج و تلرفعت حمایت کرده بود.