زلنسکی خواستار تقویت جبهه شرقی در برابر پیشرویهای روسیه شد
ولودیمیر زلنسکی، رییسجمهور اوکراین، روز سهشنبه خواستار تقویت عمده خط مقدم در بخشهایی از شرق اوکراین شد، که شاهد پیشرفتهای مداوم نیروهای روسیه در ماههای اخیر بوده است.
زلنسکی در شرایطی این درخواست را مطرح کرد که وزارت دفاع روسیه اعلام کرد نیروهایش دو روستای جدید در خط مقدم، یکی در منطقه دونتسک، تمرکز اصلی جنگ ۳۳ ماهه و دیگری در در منطقه زاپوریژیا را تصرف کردهاند.
زلنسکی که در سخنرانی شبانه خود پس از گفتوگو با اولکساندر سیرسکی، فرمانده ارشد ارتش اوکراین، صحبت میکرد، گفت که بسیاری از امور به تامین تسلیحات حیاتی از سوی متحدان غربی اوکراین در زمان مناسب بستگی دارد: «دونتسک نیاز به تقویت قابل توجهی دارند. این بهویژه منوط به تامین تسلیحات از طرف شرکای ما میشود.»
زلنسکی با تاکید بر اهمیت رسیدن سلاح و تجهیزات برای ادامه مقاومت در برابر حمله روسیه گفت: «هرچه قدرت آتش و قابلیتهای تکنولوژیکی ارتش ما بیشتر باشد، میتوانیم پتانسیل تهاجمی روسیه را بیشتر نابود کنیم و جان سربازانمان را محافظت کنیم.»
او در ادامه با اشاره به کلیدی بودن مساله افزایش قابلیتهای اوکراین در حوزه سلاحهای دوربرد گفت این تنها تا حدی با افزایش تولید تسلیحات داخلی ممکن میشود.
پیشروی سریع نیروهای روسیه در جبهه شرقی
به گزارش رویترز،تحلیلگران و وبلاگنویسان جنگ میگویند نیروهای روسیه در با سریعترین سرعت از روزهای اولیه تهاجم در فوریه ۲۰۲۲، در حال پیشروی در جبهه شرقی اوکراین هستند.
وزارت دفاع روسیه سهشنبه اعلام کرد نیروهایش کنترل روستای رومانیوکا را در جنوب شهر جنگزده کوراخووه در منطقه دونتسک و نوداریوکا را در منطقه زاپوریژیا به دست گرفتهاند.
ستاد کل نظامی اوکراین هم در بیانیهای، حمله شدید روسها به نزدیکی کوراخووه در دونتسک و روستای نوداریوکا در منطقه زاپوریژیا را تائید کرد، اما در بیانیه این ستاد به رومانیوکا اشارهای نشده و در مورد سقوط نوداریوکا به دست روسها هم صحبتی نشده است.
زلنسکی در پستی در حساب تلگرام خود، از فرمانده سیرسکی نقل قول کرد که شرایط در اطراف کوراخووه و پوکروفسک، نقطه دیگری که روسیه در حال پیشروی در آنجاست، پیچیده است.
نگرانی اوکراین از کاهش کمکهای نظامی آمریکا
ایالات متحده، بزرگترین تامینکننده کمکهای نظامی به اوکراین، روز دوشنبه از یک بسته کمک نظامی دیگر خود به این کشور خبر داد که ارزش آن حدود ۷۲۵ میلیون دلار است.
با این حال، اوکراین نگران ادامه جریان ارسال تسلیحات آمریکایی پس از شروع ریاستجمهوری دونالد ترامپ است که قول داده است به سرعت به جنگ پایان دهد.
دولت کنونی ایالات متحده در تلاش است تا پیش از آغاز ریاستجمهوری ترامپ، که بهطور مکرر از کمکهای آمریکا به اوکراین انتقاد کرده و اعلام کرده که میتواند ظرف چند ساعت آتشبس برقرار کند، بیشترین کمک ممکن را به اوکراین ارائه دهد.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید با انتشار بیانیهای ضمن اشاره به خواست جو بایدن برای افزایش کمکهای امنیتی به اوکراین، اعلام کرد رییسجمهور ایالات متحده میخواهد «تا پیش از ترک مقامش، نیروهای اوکراینی را در قویترین موقعیت ممکن قرار دهد.»
بر اساس بیانیه سالیوان، بایدن به وزارت دفاع دستور داده که این تجهیزات را بهسرعت به اوکراین تحویل دهد تا اطمینان حاصل شود که اوکراین ابزارهای لازم برای دفاع از خود را در اختیار دارد.
در بیانیه مشاور امنیتی ملی کاخ سفید به مینهای ضدنفر هم اشاره و گفته شده «رییسجمهور برای کمک به اوکراین در تثبیت خطوط خود در شرق، تامین مینهای غیرپایدار ضدنفر برای اوکراین را بهعنوان یک استثنا بر سیاست کلی دولت در زمینه ممنوعیت استفاده از این مینها تصویب کرده است.»
سالیوان همچنین نوشته تصمیم بایدن برای دادن مجوز به اوکراین برای استفاده از موشکهای دوربرد ساخت آمریکا، «پاسخی به ورود سربازان کره شمالی به این جنگ است.»