کانال ۱۲ اسرائیل: نتانیاهو برای بحث درباره احتمال حمله سوم به ایران تشکیل جلسه داد

به گزارش کانال ۱۲ اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، پنج‌شنبه نشستی با مشاوران و وزرای کابینه امنیتی برگزار کرده است تا درباره میزان آمادگی ارتش این کشور برای احتمال سومین حمله به ایران گفت‌وگو کند.

بنا بر گزارش وبسایت جوئیش نیوز سندیکت، سیاست تهاجمی‌تر آمریکا در قبال جمهوری اسلامی که انتظار می‌رود با شروع کار دولت ترامپ، به رویکرد این کشور مقابل ایران تبدیل شود، یکی دیگر از موضوعات مورد بحث در این جلسه بوده است.

به نوشته این وبسایت، این جلسه در شرایطی برگزار شده که حکومت ایران نگران حمله مستقیم اسرائیل به سایت‌های استراتژیک خود در آینده نزدیک است.

پیشتر، آکسیوس به نقل از منابع خود گزارش داده بود ران درمر، وزیر امور راهبردی اسرائیل، پس از دیداری که ۲۰ آبان سال جاری با دونالد ترامپ داشت، ظاهرا با این تلقی از جلسه خارج شده که رییس‌جمهور منتخب ایالات متحده از حمله نیروی هوایی اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران حمایت خواهد کرد یا حتی ممکن است خود حمله‌ای از سوی ایالات متحده را ترتیب دهد.

سه‌شنبه، ۱۸ دی‌ماه، ترامپ در پاسخ به پرسشی از خبرنگاران درباره حمله نظامی احتمالی ایالات متحده به ایران گفت: «این یک راهبرد نظامی است و من به پرسشی درباره راهبرد نظامی‌مان پاسخ نمی‌دهم. فقط یک آدم احمق ممکن است پاسخ بدهد.»

هراس ایران از احتمال حمله اسرائیل

کانال ۱۲ اسرائیل، پیشتر هم در ۲ دی‌ماه سال جاری گزارش داد ایران از حمله مستقیم اسرائیل به سایت‌های استراتژیک خود در آینده نزدیک بیم دارد و بر این باور است که آتش‌بس اسرائیل با حزب‌الله، با هدف آزاد کردن ظرفیت‌های ارتش اسرائیل برای تمرکز مستقیم روی جمهوری اسلامی صورت گرفته است.

به نوشته جوئیش نیوز سندیکت، با توجه به این‌که مقامات ایرانی درباره راهبرد این کشور در مورد مذاکرات دیپلماتیک حرف‌های متناقضی زده‌اند، هنوز مشخص نیست آیا موقعیت تضعیف‌شده ایران پس از سقوط رژیم اسد در سوریه، این کشور را به مذاکرات دیپلماتیک برای کاهش تنش‌ها سوق می‌دهد یا آن را به پیگیری جدی‌ترِ ساخت بمب هسته‌ای وامی‌دارد.

پیشتر در ۱۱ دی‌ماه، ایران اینترنشنال گزارش داده بود علی عبدالعلی‌زاده، نماینده ویژه پزشکیان در «اقتصاد دریامحور»، گفت: «من در انتخابات هم گفتم باید با دونالد ترامپ مذاکره کنیم. نمی‌شود مسائل کشور را معلق نگه داشت. باید شرافتمندانه حرف بزنیم و از منافع ملی دفاع کنیم. مجموع حاکمیت نظام هم به مذاکره رو در رو رسیده است.»

نگرانی مقامات آمریکا از نیات هسته‌ای ایران

با وجود این اظهارات، مقامات آمریکایی به اظهارات شماری دیگر از مقامات جمهوری اسلامی اشاره می‌کنند که خواستار تشدید برنامه هسته‌ای ایران شده‌اند.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا، ۲ دی‌ماه در گفتگو با خبرنگاران هشدار داد که صداهایی در ایران به صورت آشکار می‌گویند این کشور باید بمب هسته‌ای بسازد.

سالیوان در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت: «اگر شما جای ایران باشید و ببینید که توان متعارف‌تان کم شده، نیروهای نیابتی‌تان ضعیف شده‌اند، اسد سقوط کرده و اصلی‌ترین دولت متحدتان حذف شده، جای تعجب ندارد که صداهایی بگویند: هی، شاید الان باید دنبال سلاح هسته‌ای برویم.»

جان فترمن، سناتور دموکرات آمریکایی، در واکنش به اظهارات بهروز اثباتی، از فرماندهان سپاه در سوریه، که سقوط اسد را ضربه بزرگی به تهران خوانده است، در شبکه ایکس نوشت: «این اظهارات نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی برای حفاظت یا پیشبرد اهداف منطقه‌ای خود توانایی بسیار محدودی دارد.»

فترمن در ادامه با اشاره به برنامه‌ هسته‌ای ایران نوشته است: «هر چه که از برنامه هسته‌ای ایران باقی مانده باید نابود شود و من به طور کامل از تلاش‌ها برای چنین اقدامی حمایت می‌کنم»

درخواست‌ها در اسرائیل برای حمله سوم به ایران

در داخل اسرائیل، هم آن‌گونه که وبسایت وای‌نت گزارش داده مقام‌های ارشد این کشور خواستار حمله مجدد به ایران شده‌اند.

از جمله این مقامات، دیوید بارنئا، رییس موساد، است که به نوشته وای‌نت در واکنش به حملات حوثی‌های یمن به اسرائیل، خواستار چنین حمله‌ای شده و گفته است: «مستقیما سر مار را بزنید، یعنی ایران.»

بر اساس همین گزارش شماری دیگر از چهره‌های سیاسی اسرائیل از جمله بنی گانتس، رهبر حزب اپوزیسیون «وحدت ملی» هم از چنین حمله‌‌ای حمایت کرده‌اند.

گانتس، ۳ دی‌ماه به جوئیش نیوز سندیکت گفت اسرائیل باید برای دفاع از خود در برابر تهدید ایران از «همه ابزارهای لازم» استفاده کند.

اسرائیل در سال جاری دو بار در ۳۱ فروردین و ۵ آبان به ایران حمله کرد که هر دو بار در واکنش به حملات ایران بود.

به گزارش رسانه‌های اسرائیلی، حمله دوم اسرائیل از حمله اول در ماه فروردین ویرانگرتر بود و در چندین موج، ۲۰ سایت پدافندی و موشکی در ایران هدف قرار داده شد و سامانه‌های دفاع ضدهوایی اس-۳۰۰ ساخت روسیه، که برای ایران باقی مانده بود، را نابود کرد.

شبکه فاکس‌نیوز، پس از حمله دوم به نقل از آموس هوکشتاین، مشاور دولت بایدن، گزارش داد «ایران عملا عریان شده است» و ایران را در برابر حملات آتی، آسیب‌پذیرتر کرده است.