رهبر کره شمالی دستور داد این کشور به انبوه‌سازی پهپادهای انتحاری بپردازد

رسانه‌های دولتی کره شمالی روز جمعه ۲۵ آبان گزارش دادند رهبر این کشور در بازدید از یک آزمایش پهپادی، دستور داد پیونگ‌یانگ «تولید انبوه» پهپادهای انتحاری را در اولویت قرار دهد. کره شمالی در هفته‌های اخیر به ارسال سرباز و تسلیحات به روسیه برای جنگیدن علیه اوکراین متهم شده است.

به گزارش خبرگزاری دولتی کره شمالی، کیم جونگ اون روز پنج‌شنبه در آزمایش عملکرد نوعی از تسلیحات پهپادی در یک کارخانه حضور یافت.

بر اساس این گزارش، او بر لزوم ساخت هر چه سریع‌تر یک سیستم تولید انبوه و حرکت به سمت تولید انبوه پهپادهای انفجاری تاکید کرد.

این پهپادهای حامل مواد منفجره که پیونگ‌یانگ برای اولین بار در ماه اوت از آن‌ها رونمایی کرد، برای برخورد عمدی با اهداف دشمن طراحی شده‌اند و مانند موشک‌های هدایت شونده عمل می‌کنند.

کارشناسان معتقدند دستور تولید انبوه این پهپادها می‌تواند ناشی از تقویت اتحاد کره شمالی و روسیه باشد.

مسکو و پیونگ‌یانگ از زمان آغاز حمله روسیه به اوکراین به طور قابل توجهی به یکدیگر نزدیک شده‌اند.

روسیه به ویژه در جریان سفر کم‌سابقه ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه به پیونگ‌یانگ در ماه ژوئن، یک معاهده دفاعی متقابل با کره شمالی منعقد کرد که در صورت حمله به یکی از دو کشور، «کمک نظامی فوری» متقابل را پیش‌بینی می‌کند.

به گزارش خبرگزاری رسمی کره شمالی، در آزمایش روز پنج‌شنبه، پهپادها پس از رفتن به مسیرهای از پیش تعیین شده، «دقیقا» به اهداف حمله کردند.

این خبرگزاری اعلام کرد: «پهپادهای انتحاری که در محدوده‌های مختلف حمله استفاده می‌شوند، ماموریت دارند به طور دقیق به تمام اهداف دشمن در زمین و دریا حمله کنند.»

کیم جونگ اون گفت پهپادها به دلیل هزینه تولید نسبتا پایین و طیف وسیعی از کاربردها، «اقلامی آسان برای استفاده» هستند.

او استدلال کرد که کره شمالی اخیرا به توسعه سخت‌افزارهای نظامی بدون سرنشین و ادغام آن‌ها در استراتژی کلی نظامی این کشور اهمیت داده است.

کارشناسان اعلام کرده‌اند این پهپادها که تصاویر آن‌ها در ماه اوت از سوی رسانه‌های دولتی منتشر شد، شبیه پهپادهای ساخت روسیه و اسرائیل هستند.

خبرگزاری فرانسه به نقل از متخصصان نوشت کره شمالی احتمالا این فن‌آوری‌ها را از روسیه خریداری کرده و مسکو نیز خود احتمالا آن‌ها را از ایران به دست آورده است. جمهوری اسلامی نیز متهم است با سرقت یا هک، به فن‌آوری ساخت این نوع پهپادها دست یافته است.

در تاریخ ۹ آبان، کره شمالی یک موشک بالستیک قاره‌پیمای سوخت جامد با نام هواسونگ-۱۹ را آزمایش کرد.

این اقدام در حالی انجام شد که واشینگتن و سئول این کشور را به اعزام نیرو برای حمایت از روسیه در جنگ اوکراین متهم می‌کنند.

وزارت دفاع کره جنوبی ۱۵ آبان اعلام کرد بیش از ۱۰ هزار نیروی نظامی کره شمالی در روسیه حضور دارند تا از جنگ مسکو علیه اوکراین حمایت کنند.

هفته گذشته، یون سوک یول، رییس‌جمهوری کره‌ جنوبی اعلام کرد این کشور آماده است تا در چارچوب اتحاد با ایالات متحده، در صورت تلاش کره شمالی برای حمله هسته‌ای، پاسخ قاطعانه‌ای به این کشور بدهد.