ارتش اوکراین: نیروهای روسیه به دروازه‌های شهر تورتسک رسیدند

ارتش اوکراین اواخر روز دوشنبه ۱۶ مهر، کمتر از یک هفته پس از سقوط شهر ووهلدار، اعلام کرد که نیروهای روسیه وارد حومه شهر تورتسک در خط مقدم شرق اوکراین شده‌اند.

آناستازیا بوبو نیکوا، سخنگوی گروه عملیاتی تاکتیکی «لوهانسک»‌ به شبکه ملی اوکراین گفت: «وضعیت ناپایدار است، جنگ به معنای واقعی کلمه در تمام ورودی‌هاd شهر در جریان است.»

وزارت دفاع روسیه اوایل روز دوشنبه گفته بود که نیروهایش به نیروی انسانی و تجهیزات نزدیک چندین شهرک در این منطقه، از جمله در نزدیکی تورتسک، خسارت وارد کرده‌اند.

به گفته وبلاگ نویسان نظامی روسیه، نیروهای روسی به پیشروی خود به سمت مرکز این شهر ادامه می‌دهند.

پنج روز پیش، فرماندهی ارتش اوکراین به سربازان خود دستور داد از شهر ووهلدار در شرق این کشور عقب‌نشینی کنند تا در حلقه محاصره نیروهای روسیه گرفتار نشوند.

هم‌زمان کانال‌های روسی، ویدیوهایی را در تلگرام منتشر کردند که نشان می‌دهند سربازان، پرچم روسیه را بر روی ساختمان‌های ویران شده در این شهر به اهتزاز در می‌آورند.

پیشروی مسکو نشان‌دهنده برتری گسترده روسیه در نیروی انسانی و تجهیزات نظامی است؛ اوکراین مدت‌هاست از متحدان غربی که از آن حمایت می کنند تسلیحات بیشتری درخواست کرده است.

بر اساس این گزارش، روسیه که اکنون کمی کمتر از یک پنجم خاک اوکراین را کنترل می کند، از ماه اوت به سمت تورتسک پیشروی کرده و با کمک پیاده نظام و افزایش استفاده از بمب های هدایت شونده بسیار مخرب، روستا به روستا در حال پیش‌‌روی است.

ولودیمیر زلنسکی، رییس‌جمهوری اوکراین با از دست دادن مناطق بیشتری از این کشور، به مقامات ارشد خود دستور داده است تا برای به حداقل رساندن پیش‌روی مسکو در خط مقدم هر کاری که می‌توانند انجام دهند.

تورتسک در ۱۰ سال گذشته و پس از تصرف از سوی جدایی طلبان مورد حمایت روسیه در خط مقدم درگیری‌های روسیه و اوکراین بوده است.

پوتین پس از ناکامی در تصرف کی‌یف در ابتدای جنگ، تمرکز خود را بر تصرف منطقه صنعتی قدیمی در شرق اوکراین به نام دونباس، که شامل مناطق لوهانسک و دونتسک است، گذاشت.

دونباس از آن زمان به صحنه اصلی جنگ تبدیل شده است، جایی که برخی از بزرگ‌ترین نبردها در اروپا برای نسل‌ها در آن رخ داده است.

در خبری دیگر ارتش اوکراین روز دوشنبه ۱۶ مهر در بیانیه‌ای اعلام کرد: «پایانه فئودوسیا از نظر انتقال فرآورده‌های نفتی که از جمله برای رفع نیازهای ارتش اشغالگر روسیه استفاده می‌شد، بزرگ‌ترین پایانه کریمه است.»

مسکو شبه‌جزیره کریمه را در سال ۲۰۱۴ از اوکراین تصرف و به خاک روسیه ضمیمه کرد.