تعداد جان‌باختگان مصرف مشروبات تقلبی در رشت به ۹ نفر رسید

دانشگاه علوم پزشکی گیلان اعلام کرد تعداد جان‌باختگان مصرف مشروبات الکلی تقلبی در رشت به ۹ نفر و شمار بیماران تحت درمان به ۳۱ نفر رسیده است. هم‌زمان روزنامه اعتماد در گزارشی از مسمومیت ۱۶۰ نفر در یک سال گذشته به دلیل مصرف مشروبات تقلبی آلوده به متانول خبر داد.

به گزارش این روزنامه در یک‌ سال اخیر و از مهر پارسال تاکنون، ۱۶۰ نفر از در استان‌های فارس، آذربایجان غربی، خوزستان، قزوین، هرمزگان، مازندران و گیلان بر اثر مصرف مشروبات تقلیی مسموم شده و از این تعداد ۲۵ نفر به دلیل شدت مسمومیت فوت کرده‌اند.

این روزنامه به نقل از یک پزشک شاغل در یکی از بیمارستان‌های شرق کشور از کمبود پادزهر مسمومیت متانول در بیمارستان‌های کشور و بی توجهی مسئولان به اعتراض کادر درمان خبر داد و نوشت علایم این مسمومیت بسیار دیر بروز می‌کند و فرد ساعت‌ها بعد از مصرف و تا زمانی که متانول مرکز بینایی و سایر ارگان‌های بدن را تخریب کند، هیچ علایمی ندارد.

به گفته این پزشک، دلیل مرگ اغلب مصرف‌کنندگان مشروبات تقلبی تاخیر در مراجعه و عدم دسترسی به درمان فوری است.

دانشگاه علوم پزشکی مازندران هم دوشنبه از مراجعه ۵۷ نفر بر اثر مسمومیت الکلی به بیمارستان‌های چالوس و آمل خبر داد و اعلام کرد تاکنون چهار نفر از این افراد جان خود را از دست داده‌اند.

خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی همان روز و به نقل از رسول ظفرمند، مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی-درمانی مازندران گزارش داد تاکنون چهار نفر به دلیل مصرف مشروبات الکلی تقلبی فوت و ۵۳ نفر دیگر نیز مسموم شدند.

مقامات انتظامی بارها از دستگیری افرادی به اتهام «تهیه و توزیع مشروبات الکلی تقلبی» خبر داده‌اند و گاهی نیز مکان تولید چنین مشروباتی را پلمب کرده‌اند اما فعالان مدنی در این زمینه خود حکومت را متهم می‌کنند که با ممنوع کردن فروش و مصرف مشروبات الکلی، راه را برای فروش مشروبات تقلبی فراهم می‌سازد.

کدر ایران نه تنها فروش که مصرف نوشیدنی‌های الکلی نیز غیرقانونی است و دستگاه قضایی مصرف‌کننده را بار نخست بازداشت کرده و به ۸۰ ضربه شلاق محکوم کرده و در صورت تکرار چند باره، به «حد» محکوم می‌کند که می‌تواند به اعدام فرد منجر شود.

با این حال سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۸ ایران را در رتبه نهم مصرف مشروبات الکلی معرفی و اعلام کرد هر فرد مصرف‌کننده الکل در ایران، سالانه ۲۵ لیتر الکل می‌نوشد.