فشار حامیان حکومت به مقامها برای انتقام کشته شدن حسن نصرالله
در حالی که حامیان حکومت از مقامهای جمهوری اسلامی میخواهند انتقام کشته شدن حسن نصرالله رهبر حزبالله لبنان را بگیرند، اظهارات رسمی مقامها تاکنون حاکی از تصمیمی برای واکنش مستقیم به این اتفاق نیست.
پس از تایید کشته شدن نصرالله، اغلب مجریان صدا و سیما بر طبل انتقام کوبیدند و از مقامها خواستنند که وارد نبرد با اسرائیل شوند.
در جریان راهپیمایی خیابانی حامیان حکومت طی دو روز گذشته هم بارها از مقامها خواسته شده که انتقام کشته شدن نصرالله گرفته شود.
در این حال جواد ظریف معاون راهبردی رییس جمهور درباره واکنش ایران به کشته شدن نصرالله گفت که «در سطح رهبری و عالی حکومت در این ارتباط تصمیمگیری میشود.» او افزود: «واکنش ایران در زمان مناسب و به انتخاب ایران» انجام میشود.
موضعگیری ظریف مشابه اظهارنظرهایی است که مقامهای حکومت ایران پس از کشته شدن اسماعیل هنیه رییس دفتر نظامی حماس ابراز و انتقام او را به زمانی نامعلوم موکول کردند.
محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی هم روز یکشنبه هشتم مهرماه در صحن علنی مجلس گفت که جمهوری اسلامی در حمایت از گروههای «مقاومت تا هر سطحی که لازم باشد به خود تردید راه نخواهد داد». در سخنان او نیز نشانهای از تاکید بر انتقام دیده نمیشود.
در پیام علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی به مناسبت کشته شدن نصرالله هم نشانهای از تاکید بر انتقام دیده نمیشد. او در پیامی که ساعاتی پیش از تایید کشته شدن نصرالله صادر کرد با اشاره به حملات اسرائیل به حزبالله گفته بود «بر همه مسلمانان فرض است که با امکانات خود در کنار مردم لبنان و حزبالله بایستند.»
مسعود پزشکیان رییسجمهوری ایران هم بعد از کشته شدن حسن نصرالله پیامی صادر کرد و بدون اشارهای به قصد ایران برای انتقام از کشته شدن نصرالله گفت که جریان «مقاومت» در خلاء نصرالله «بدون فرمانده و رهبر باقی نمیماند.»
بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل در سخنرانی روز جمعه ۶ مهرماه خود در نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک با هشدار مستقیم به مقامهای جمهوری اسلامی گفت که بازوهای بلند اسرائیل به هر نقطهای در ایران میرسد. او با خطاب قرار دادن مقامهای حکومت ایران گفت: «اگر به ما حمله کنید به شما حمله خواهیم کرد.»
در جریان حمله روز جمعه اسرائیل به مقر حزبالله لبنان در بیروت یکی از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران هم کشته شده است. سپاه پاسداران روز یکشنبه با تایید خبر کشته شدن عباس نیلفروشان در بیانیهای نوشت که او از روز ۱۳ فروردین امسال وی بهعنوان فرمانده سپاه لبنان منصوب شده بود.
آمریکا در آبان ۱۴۰۱ نیلفروشان و دو فرمانده دیگر سپاه با نامهای محمد کاظمی و احمد شفاهی را به دلیل «واکنشهای وحشیانهشان به اعتراضات در ایران» تحت تحریم قرار داد.
سپاه پاسداران در بیانیه خود برای تایید مرگ این فرمانده ارشد خود اشارهای به انتقام نکرده و به بیان سابقه کاری او در سپاه پاسداران بسنده کرده است.
عباس عراقچی وزیر خارجه جمهوری اسلامی هم در واکنش به کشته شدن نیلفروشان گفت که این اقدام اسرائیل بدون پاسخ نخواهد ماند.
بعد از کشته شدن اسماعیل هنیه در مراسم تحلیف مسعود پزشکیان، مقامهای ایران وعده انتقام دادند اما آن را به زمانی نامعلوم موکول کردند. استدلال مقامها دستکم در تریبونهای عمومی این بود که واکنش آنی به کشته شدن هنیه میتواند تلهای برای کشیدن پای نظام به جنگ باشد و به همین دلیل از آن امتناع میکند.
ایران بعد از حمله اسرائیل به کنسولگریاش در دمشق در فروردین ماه امسال به اسرائیل حمله پهپادی و موشکی کرد اما بیش از ۹۹ درصد موشکها و پهپادها شناسایی و منهدم شدند و خسارتی به بار نیاوردند.
در حال حاضر با تضعیف شدید فرماندهی حزبالله و از بین رفتن قوای نظامی حماس عملا بازوهای منطقهای ایران ضعیفتر از همیشه است و حملات ایذایی حوثیها هم برای برآورد کردن نیت ایران به انتقام کفایت نمیکند.