نشریه فوکوس: جمهوری اسلامی روزبه‌روز به یک تهدید امنیتی فزاینده برای اروپا تبدیل می‌شود

نشریه آلمانی «فوکوس» در مقاله‌ای نوشت در حالی که مقامات اروپایی «در ساده‌لوحی غوطه‌ورند» جمهوری اسلامی روز به روز «به یک تهدید امنیتی برای اروپا» تبدیل می‌شود.

این مقاله به قلم اولیور رولوفس، کارشناس ارشد امنیتی آلمانی، در ادامه می‌گوید جمهوری اسلامی ایران به‌طور فعال تروریسم دولتی را اعمال می‌کند و چنین حکومتی نمی‌تواند در مبارزه با افراط‌گرایی شریک باشد زیرا حکومتی که موشک‌ و پهپاد به روسیه تحویل می‌دهد و در خاورمیانه حزب‌الله و حماس را تقویت می‌کند، تضمین‌کننده ثبات و امنیت نیست بلکه برعکس برهم زننده آن است.

فوکوس با اشاره به اینکه سپاه پاسداران از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۴ دست‌کم یازده عملیات در اروپا انجام داده که عمدتا علیه منافع اسرائیل و یهودیان بوده است، افزود این امر نشان می‌دهد که ایران همچنان اروپا را به عنوان یکی از میدان‌های نبرد خود با اسرائیل و غرب می‌بیند.

نویسنده که سال‌ها جزو دست‌اندرکاران ارشد کنفرانس امنیتی مونیخ بوده است، تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه جمهوری اسلامی و نهادهای آن را بی‌اثر دانسته و نوشته رژیم ایران تحت تاثیر این تهدیدات قرار نمی‌گیرد و همه این را می‌دانند.

ایالات متحده، فرانسه، آلمان و بریتانیا، روز ۲۰ شهریور از اعمال تحریم‌های جدید علیه جمهوری اسلامی به‌دلیل ارسال موشک‌های بالستیک به روسیه خبر دادند.

بریتانیا، فرانسه، آلمان و هلند، نمایندگان دیپلماتیک جمهوری اسلامی در کشورهایشان را در اعتراض به اقدام تهران در ارسال موشک بالستیک برای مسکو احضار کردند.

در اردیبهشت سال جاری، دادستانی فدرال آلمان یک شهروند ایرانی-آلمانی به نام «بابک. جی» را به طراحی و حمله با مواد محترقه به مدرسه‌ای در مجاورت یک کنیسه یهودیان در شهر بوخوم متهم کرد.

به گفته دفتر دادستانی، یک نهاد دولتی ایران از طریق یک واسطه، به «بابک. جی» دستور داده بود تا کنیسه‌ای متعلق به یهودیان را در منطقه نوردراین-وستفالن به آتش بکشد.

سیاست‌های ایران در ارمنستان

مقاله منتشرشده در نشریه آلمانی فوکوس به سیاست های ایران در ارمنستان نیز پرداخته و نوشته اگرچه ارمنستان با فرانسه ارتباط دارد و مورد حمایت این کشور است، واقعیت این است که سیاست نزدیکی ارمنستان به غرب و دوری از روسیه صادقانه نیست.

رولوفس در این مقاله ارمنستان را همچنان به روسیه وابسته می‌داند و می‌افزاید مسکو همچنان سربازان و مرزبانانی را در خاک ارمنستان مستقر کرده است و ایروان باید به همسایه شمالی خود، که این کشور را از نظر سیاسی، نظامی و اقتصادی کنترل می‌کند، توجه داشته باشد.

این نشریه آلمانی با اشاره به گزارش ایران اینترنشنال که در مردادماه فاش کرد یک قرارداد تسلیحاتی مخفی به ارزش نیم میلیارد دلار بین ارمنستان و ایران امضا شده، افزود طبق این قرارداد، جمهوری اسلامی قرار است پهپادهای انتحاری به ارمنستان تحویل دهد و با توجه به اینکه بودجه دفاعی ارمنستان حدود ۱.۳ میلیارد یورو است، چنین قراردادی با ایران بسیار قابل‌توجه است.

این کارشناس آلمانی معتقد است نفوذ فزاینده ایران در منطقه قفقاز برای فرانسه و اتحادیه اروپا، مشکل‌ساز است و این وضعیت به‌ویژه زمانی حساس می‌شود که یادآوری شود ارمنستان از سال ۲۰۲۳ یک توافق امنیتی با فرانسه دارد و پاریس به عنوان حامی ارمنستان و تامین‌کننده تجهیزات نظامی عمل می‌کند.

او می‌نویسد افزایش روابط ایران با ارمنستان می‌تواند دسترسی روسیه و ایران به تسلیحات فرانسوی را فراهم کند، تسلیحاتی که در جنگ اوکراین نیز استفاده می‌شود.

اختلاف در اتحادیه اروپا برای تروریستی اعلام کردن سپاه

رولوفس همچنین از اختلاف نظر میان اعضای اتحادیه اروپا در زمینه قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی اروپا انتقاد کرده است.

در بخش دیگری از این مقاله آمده: «به یاد داشته باشیم که سپاه پاسداران از سوی آمریکا، کانادا و برخی کشورهای دیگر به عنوان سازمانی تروریستی طبقه‌بندی شده و در اتحادیه اروپا نیز مدتی است که بحث در مورد تروریستی اعلام کردن آن در جریان است. حتی آلمان نیز خواهان قرار دادن سپاه پاسداران در لیست تروریستی اتحادیه اروپا است، اما به دلیل نگرانی‌های مربوط به توافق هسته‌ای با ایران، همچنان بین اعضای اتحادیه اروپا اختلافاتی وجود دارد.»

در تیرماه روزنامه سوددویچه سایتونگ خبر داد بخش حقوقی سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا درخواست آلمان را برای تروریستی خواندن سپاه پاسداران پذیرفته و روند رسمی بررسی قرار دادن نام سپاه در فهرست گروه‌ها و سازمان‌های تروریستی در این اتحادیه آغاز شده است.

اوایل خرداد، رسانه‌های آلمانی گزارش داده بودند چندین کشور اتحادیه اروپا از جمله آلمان می‌خواهند سپاه پاسداران را بر اساس حکم دادگاه عالی منطقه‌ای دوسلدورف به عنوان یک سازمان تروریستی طبقه‌بندی کنند.

فوکوس در پایان با تاکید بر اینکه «ساده‌لوحی دیگر جایز نیست»، نوشت: «سوال اینجاست که آیا اتحادیه اروپا آگاه است که چه آسیبی می‌تواند از لغو ویزای ارمنستان به این اتحادیه وارد شود؟ آیا نزدیک شدن به ارمنستان در این مقطع زمانی، با توجه به تنش‌ها با روسیه و ایران، هوشمندانه است؟ در شرایط کنونی، ساده‌لوحی در برابر روسیه و ایران نه تنها نامناسب است، بلکه به یک خطر امنیتی جدی تبدیل شده است.»