رهبر اپوزیسیون ونزوئلا: به کارزار خود برای سرنگونی مادورو قویتر از همیشه ادامه میدهیم
ماریا کورینا ماچادو، رهبر اپوزیسیون ونزوئلا تاکید کرد جنبش اعتراضی مردم این کشور برای پایان دادن به حکومت نیکولاس مادورو، «قدرتمندتر از همیشه» ادامه خواهد یافت و پناهنده شدن ادموندو گونزالس، یکی از چهرههای اصلی اپوزیسیون، به اسپانیا خللی در این کارزار به وجود نمیآورد.
ماچادو روز دوشنبه ۱۹ شهریور در مصاحبه با خبرنگاران گفت خروج گونزالس از ونزوئلا «هیچ تغییری» در شرایط اپوزیسیون و کارزار مردمی علیه مادورو ایجاد نخواهد کرد.
گونزالس که نامزد مورد حمایت اپوزیسیون در انتخابات ریاستجمهوری اخیر ونزوئلا بود، روز ۱۸ شهریور به اسپانیا پناهنده شد.
پیشتر و در روز ۱۲ شهریور، دادگاهی در ونزوئلا گونزالس را به تحریک مردم به شورش متهم و حکم دستگیری او را صادر کرده بود.
گونزالس ۷۵ ساله روز ۱۹ شهریور در پیامی از مادرید، ابراز امیدواری کرد که خروجش از کشور به «تغییر اوضاع» در ونزوئلا بیانجامد و این کشور را به سوی «مرحله جدیدی» هدایت کند.
او افزود همواره از ارزشهای دموکراتیک حمایت کرده است.
روزنامه گاردین نوشت به عقیده برخی ناظران، پیام گونزالس از تبعید مانند یک «پیام خداحافظی» بوده و به همین جهت، بر ابهامها درباره اوضاع سیاسی ونزوئلا پس از انتخابات پرمناقشه اخیر افزوده است.
شهروندان ونزوئلا روز هفتم مرداد برای شرکت در انتخابات ریاستجمهوری به پای صندوقهای رای رفتند.
هرچند برخی نظرسنجیها از پیروزی گونزالس حکایت داشتند، اما در نهایت نهاد انتخاباتی ونزوئلا اعلام کرد مادورو با کسب ۵۱ درصد آرا برای بار سوم به عنوان رییسجمهوری این کشور انتخاب شده است.
در مقابل، اپوزیسیون ونزوئلا از وجود شواهدی مبنی بر پیروزی قاطع گونزالس خبر داد و تاکید کرد نتایج رسمی انتخابات را نمیپذیرد.
در جریان اعتراضات مردمی علیه نتایج انتخابات ونزوئلا تاکنون دستکم ۲۳ نفر کشته و دهها تن مجروح شدهاند.
ماچادو در ادامه مصاحبه خود با خبرنگاران گفت: «همه ما میدانیم که ادموندو گونزالس رییسجمهوری منتخب ونزوئلا است و چه در ونزوئلا و چه در هر نقطه دیگری از جهان باشد، این مقام را در اختیار خواهد داشت.»
ماچادو تاکید کرد اپوزیسیون ونزوئلا به دنبال پناهنده شدن گونزالس، اهمیت و مشروعیت خود را از دست نداده و این حکومت مادورو است که روز به روز ضعیفتر و منزویتر میشود.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز ۱۸ اسفند گفت خروج گونزالس از ونزوئلا نتیجه مستقیم اقدامات ضددموکراتیک مادورو بود.
ایالات متحده، اتحادیه اروپا و بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین پیروزی مادورو را در انتخابات ریاستجمهوری ونزوئلا نپذیرفتهاند.
جو بایدن، رییسجمهوری آمریکا روز ۲۵ مرداد خواستار برگزاری مجدد انتخابات ریاستجمهوری در ونزوئلا شد.
آرژانتین هم روز ۱۷ شهریور با اشاره به اقدات سرکوبگرانه دولت مادورو علیه معترضان، از دیوان کیفری بینالمللی خواست حکم بازداشت او را صادر کند.
مادورو از سال ۲۰۱۳ و پس از مرگ هوگو چاوز، قدرت را در ونزوئلا در دست دارد. این کشور در دوران ریاستجمهوری مادورو شاهد فروپاشی اقتصادی و مهاجرت حدود یک سوم از جمعیت ۲۸ میلیونی خود بوده است.