روزنامه هم‌میهن: افغان‌ها برای ماندن در ایران باید ۱۰۰ میلیون تومان هزینه کنند

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۶/۰۵

در شرایطی که روند اخراج مهاجران افغان از ایران شدت گرفته، یک روزنامه چاپ تهران به نقل از یک مهاجر افغان نوشت مهاجران اهل افغانستان برای ماندن در ایران باید «کارت هوشمند» تهیه کنند که هزینه آن «۱۰۰ میلیون تومان» است.

روزنامه هم‌میهن به نقل از عارفه، یک زن افغان که شش سال پیش همراه همسرش به ایران آمده، نوشت آخرین‌ بار که این دو برای تمدید پاسپورت اقدام کردند، به آن‌ها گفته شد، باید کارت هوشمند بگیرند: «کارت هوشمند اما ۱۰۰ میلیون تومان است.»

این روزنامه افزود: «سرپرست خانواده و فرزند پسر بالای ۱۸ سال باید این کارت را داشته باشند تا بتوانند در ایران بمانند و کار کنند. ماموران برگه سرشماری را قبول نمی‌کنند. نه برگه سرشماری، نه پاسپورت و نه دفترچه و کارت اقامت.»

بر اساس این گزارش، خرداد ماه سال گذشته، دستور صدور کارت هوشمند داده شد و مهاجران افغان اگر شرایطش را داشته باشند، می‌توانند برای ماندن در ایران، این کارت شناسایی را بخرند که مشابه کارت ملی است و به افراد غیرایرانی داده می‌شود.

کارت‌های هوشمند از سوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی و از طریق اداره امور اتباع و مهاجران خارجی صادر می‌شود.

به نوشته هم‌میهن، صدور چنین کارت‌هایی به «طرح سرمایه‌گذاری ۱۰۰ میلیون تومانی» معروف شده است.

انتشار این خبر در شرایطی است که بر اساس گزارش‌ها، روند اخراج مهاجران افغان از تابستان امسال شدت گرفته است.

اواسط مرداد، فرماندار شهرستان شهریار استان تهران خبر داد «طرح ضربتی جمع‌آوری مهاجرین غیرقانونی» در این شهرستان آغاز شده است.

علیرضا فاتحی‌نژاد در جلسه‌ای با حضور مسئولان اداره کل امور اتباع و مهاجران خارجی استانداری تهران گفت که در این طرح، افغان‌های بدون مدرک به کشورشان بازگردانده می‌شوند.

او در این جلسه، «جمع‌آوری افغان‌های غیرمجاز» را یکی از چالش‌های مهم دانست و افزود: «افرادی که به صورت غیرمجاز در یک کشور اقامت دارند، ممکن است ضمن ایجاد مشکلات قانونی، بر منابع عمومی فشار وارد کنند.»

به گفته فاتحی‌نژاد، «طرح ضربتی جمع‌آوری و بازگشت اتباع غیرمجاز در شهرستان شهریار» با همکاری اداره کل اتباع و مهاجرین خارجی استانداری تهران، فرمانداری ویژه، فراجا، پلیس مهاجرت غرب استان تهران، اداره کار و دادسرا، اجرا و «اتباع جمع‌آوری می‌شوند» و برای بازگشت به کشورشان به مراجع ذیربط تحویل داده خواهند شد.

اخراج پناهجویان افغان در حالی است که به نوشته هم‌میهن، گروهی از این افراد به اجبار خارج می‌شوند اما به‌دلیل حضور خانواده‌شان در ایران و وضعیت معیشت در افغانستان، بازمی‌گردند و این چرخه ادامه‌‌دار می‌شود.

۲۲ مهر ماه سال گذشته، بیش از ۵۴۰ هنرمند، وکیل، پزشک، روزنامه‌نگار و فعال مدنی و اجتماعی خواستار توقف آزار مهاجران افغانستانی در ایران شدند.

آن‌ها شکل‌گیری و هدایت جریان‌هایی را که برای حل مساله مهاجران و پناهندگان بر طبل خشونت، نفرت‌پراکنی و تبعیض می‌کوبند، «عقب‌گرد فاجعه‌بار جامعه ایران» خواندند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
خبر ورزشی
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها