مقام آمریکایی: درباره حمله به اسرائیل، اجماعی در جمهوری اسلامی وجود ندارد
واشینگتنپست در گزارشی تاکید کرد اظهارات مقامهای حکومت ایران در هفته اخیر نشان میدهد حمله نظامی جمهوری اسلامی به اسرائیل ممکن است قریبالوقوع نباشد. این گزارش به نقل از مقامات آمریکایی نوشت درباره نوع این حمله، اجماعی در حکومت ایران وجود ندارد.
یک مقام آمریکایی که نخواست نامش فاش شود به واشینگتنپست گفت: «اجماعی در حکومت ایران درباره نوع انتقامجویی علیه اسرائیل وجود ندارد.»
او با اشاره به آغاز کار دولت چهاردهم، افزود که مسعود پزشکیان میتواند در این امر نقش داشته باشد.
واشینگتنپست نوشت مقامهای آمریکایی که گمان میرود در تماس غیرمستقیم با تهران هستند، با روی کار آمدن پزشکیان نیز مراقب هر گونه تغییر و تحولات در این زمینه خواهند بود.
این روزنامه آمریکایی تاکید کرد جمهوری اسلامی معتقد است واکنش به قتل اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی حماس، «باید به دقت تنظیم شود» تا به چشمانداز آتشبس غزه آسیبی نرسد.
واشینگتنپست به اظهارات اخیر علیمحمد نائینی، سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درباره این موضوع اشاره کرد.
نائینی روز سهشنبه در یک نشست خبری گفت: «زمان به نفع ماست و ممکن است دوره انتظار این پاسخ طولانی شود.»
از سوی دیگر نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل اعلام کرد واکنش به کشته شدن هنیه در تهران ممکن است «شکل دیگری» داشته باشد.
این نمایندگی در بیانیهای نوشت: «شاید وقتی چشمان آنها به آسمان و صفحه رادارشان خیره شود، از زمین غافلگیر شوند - یا شاید ترکیبی از هر دو.»
در این بیانیه آمده است: «زمانبندی، شرایط و نحوه واکنش ایران به دقت تنظیم میشود تا اطمینان حاصل شود که در لحظه حداکثر غافلگیری رخ میدهد.»
به گفته گریگوری برو، تحلیلگر ایران در گروه اوراسیا، فشارها در داخل ایران، یکی از عوامل موثر در زمینه چگونگی واکنش جمهوری اسلامی به قتل هنیه است.
او به واشینگتنپست گفت: «معضل آنها این است که نمیدانند چگونه بدون این که جنگی شروع شود، پاسخ دهند.»
این تحلیلگر افزود: «انجام کاری که همه آن را نمادین میدانند، مشکل بازدارندگی با اسرائیل را حل نمیکند.»
برو گفت که این بار ایران احتمالا باید کاری بزرگتر یا متفاوت انجام دهد.
از زمانی که هنیه در تهران کشته شد، خاورمیانه در حالت آمادهباش برای انتقام وعده داده شده ایران بوده است.
اسرائيل نقش خود را در این قتل نه تایید و نه تکذیب کرده است.
اسرائیلیها برای پاسخ دادن به هر گونه حمله - هم از سوی ایران و هم از سوی حزبالله لبنان - آماده شدهاند و ایالات متحده، متحد اصلی اسرائیل، امکانات نظامی خود را در دریای سرخ، شرق مدیترانه و دریای عمان تقویت کرده است.
پزشکیان در جریان مبارزات انتخاباتی خود، خواستار تعامل بیشتر با غرب شده بود. با این حال رهبر جمهوری اسلامی در مورد مسائل سیاست خارجی و امنیت ملی در ایران حرف آخر را میزند.
واشینگتنپست نوشت که مشخص نیست آیا پزشکیان میتواند بر هر گونه تصمیمگیری در مورد حمله احتمالی به اسرائیل تاثیر بگذارد یا نه.