وال استریت ژورنال: روسیه ممکن است موشک‌های ضدکشتی به حوثی‌ها بدهد

جمعه ۱۴۰۳/۰۴/۲۹

وال استریت ژورنال به نقل از آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا گزارش داد که روسیه ممکن است در تلافی حمایت دولت جو بایدن از حملات اوکراین به خاک روسیه با تسلیحات آمریکایی، به شبه‌نظامیان حوثی موشک‌های ضدکشتی پیشرفته ارائه دهد.

این روزنامه آمریکایی روز جمعه ۲۹ تیر، در گزارشی نوشت که آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا در حالی این هشدار را داده‌اند که فرمانده ارشد ارتش آمریکا در خاورمیانه اخیرا در نامه‌ای به پنتاگون هشدار داده که ایالات متحده در جلوگیری از حملات حوثی‌ها در منطقه دریای سرخ ناکام بوده است.

وال استریت ژورنال در این گزارش به نقل از مقامات آمریکایی افزود ژنرال اریک کوریلا فرمانده فرماندهی مرکزی آمریکا، سنتکام، در این نامه محرمانه خطاب به لوید آستین وزیر دفاع این کشور توصیه کرد که برای جلوگیری از حملات حوثی‌ها به کشتیرانی در دریای سرخ رویکرد گسترده‌تری لازم است.

بر اساس این گزارش، کاخ سفید محرمانه در تلاش بوده تا مسکو را از تحویل موشک‌های ضدکشتی به حوثی‌ها بازدارد.

حوثی‌های تحت حمایت جمهوری اسلامی در یمن، در ماه‌های گذشته حملاتی را به کشتی‌های تجاری در منطقه دریای سرخ انجام داده‌اند و این اقدام خود را در حمایت از فلسطینیان غزه اعلام کرده‌اند.

حوثی‌ها همچنین در روز جمعه حمله‌ای پهپادی را به تل‌آویو انجام دادند که اولین حمله موفق این گروه شبه‌نظامی به این شهر از زمان آغاز جنگ غزه به شمار می‌رود.

به گفته مقام‌های اسرائیلی، پهپادی که از یمن پرتاب شده بود به آپارتمانی در نزدیکی یک ساختمان دیپلماتیک ایالات متحده اصابت کرد و یک کشته و چند زخمی بر جای گذاشت.

مقام‌های آمریکایی که نامشان فاش نشده، به وال استریت ژورنال گفتند تلاش دیپلماتیک دولت بایدن برای جلوگیری از انتقال موشک‌های روسیه به یمن شامل استفاده از یک کشور ثالث برای متقاعد کردن ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه در این زمینه بوده است.

این روزنامه آمریکایی افزود اطلاعات آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا و هشدار ژنرال کوریلا، این سوال را مطرح کرده که آیا کاخ سفید به اندازه کافی برای متوقف کردن حملات حوثی‌ها در آبراه حیاتی دریای سرخ تلاش می‌کند؟

حملات حوثی‌ها تاکنون موجب شده که بسیاری از کشتی‌های تجاری از مسیر دریای سرخ عبور نکنند و مسیر طولانی‌تر و پرهزینه‌تری را انتخاب کنند.

یک مقام دولت بایدن گفت که از فرماندهی مرکزی آمریکا خواسته شده تا فهرست گسترده‌تری از اهداف بالقوه، از جمله شبه‌نظامیان خاص، را برای حملات احتمالی علیه حوثی‌ها آماده کند.

آمریکا در ماه‌های اخیر به همراه بریتانیا و برخی متحدان خود ائتلافی را علیه حوثی‌ها به راه انداخته و برخی مواضع و تاسیسات نظامی آنان را بمباران کرده است.

با این حال، برخی از مقام‌های آمریکایی می‌گویند که می‌توان اقدامات بیشتری را برای محافظت بهتر از کشتی‌های تجاری انجام داد، از جمله ضربه زدن به تاسیسات ذخیره‌سازی سلاح‌های بزرگ‌تر، هدف قرار دادن رهبران حوثی‌ها و انتخاب اهدافی با تعداد تلفات احتمالی بیشتر.

وال استریت ژورنال نوشت که تصمیم مسکو برای مسلح کردن حوثی‌ها نشان‌دهنده تشدید رویارویی روسیه با آمریکا است و علت آن بیشتر به جنگ اوکراین مربوط است.

مسکو در حال حاضر با افزایش روابط خود با کره شمالی و جمهوری اسلامی و همچنین جلب کمک چین در تقویت صنعت دفاعی روسیه، نگرانی عمیقی را در میان مقام‌های آمریکایی ایجاد کرده است.

وال استریت ژورنال نوشت که برخی تحلیلگران بر این عقیده‌اند که روس‌ها ممکن است تهدید ارسال موشک‌های ضد کشتی خود به یمن را برای منصرف کردن دولت بایدن از کمک‌های بیشتر به کی‌یف مطرح کرده‌ باشند.

به گفته مقام‌های آمریکایی، کوریلا در نامه خود به آستین خواستار تشدید تلاش‌های «کل دولت» علیه حوثی‌ها از طر یق اعمال فشار اقتصادی، اقدامات دیپلماتیک و فشار بالقوه قوی‌تر نظامی شده است.

یک مقام دفاعی گفت: «از نظر بسیاری از مقامات لحن این یادداشت کمی تکان‌دهنده بود.»

به گفته او، در این یادداشت گفته شده که «اگر ما به این راه ادامه دهیم، نیروهای ارتش ایالات متحده خواهند مرد.»

تاکنون حداقل ۳۰ کشتی ر اثر حملات حوثی‌ها آسیب دیده‌اند و دو کشتی غرق شده‌اند.

به نوشته وال استریت ژورنال، کاخ سفید به ارتش آمریکا اجازه داده تا علیه موشک‌ها و پهپادهای حوثی آماده پرتاب حمله کند و اقدامات محدود دیگری را انجام دهد که شامل هفت عملیات نظامی برنامه‌ریزی شده است.

یک مقام دفاعی دیگر که از سیاست فعلی پنتاگون دفاع می‌کند، گفت که ایالات متحده و شرکایش «مقدار قابل توجهی از توانایی حوثی‌ها» از جمله صدها موشک و پرتابگر، صدها پهپاد تهاجمی، ده‌ها انبار سلاح و تجهیزات و فرماندهی‌های متعدد، سامانه‌های پدافند هوایی، رادارها و چندین هلیکوپتر را نابود کرده‌اند.

اما برخی از فرماندهان ارتش آمریکا در فرماندهی مرکزی گفته‌اند نیروهای آمریکایی نتوانسته‌اند از تهدید دائم حوثی‌ها علیه کشتی‌های تجاری در دریای سرخ و باب المندب جلوگیری کنند، زیرا آنان مجوز انجام حملات گسترده‌تر را نداشته‌اند.

به گفته یک مقام آمریکایی اینکه به ارتش آمریکا گفته شود آزادی ناوبری در منطقه را دوباره برقرار کند ولی حملاتش فقط دفاعی باشد، «کارساز نخواهد بود.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
جهان‌نما
خبرها
خبر ورزشی

شنیداری

پادکست‌ها