فضاپیمای استارلاینر بویینگ بدون سرنشین به زمین نشست
فضاپیمای استارلاینر بویینگ که فضانوردان آمریکایی را به ایستگاه فضایی بینالمللی برده بود، روز شنبه بدون آن که سرنشینی داشته باشد با موفقیت به زمین نشست. ناسا تشخیص داده بود که حضور سرنشین در این فضاپیما بسیار خطرناک است.
این فضاپیما که به شکل کپسول است در ساعت حدود چهار صبح شنبه ۱۷ شهریور به وقت گرینویچ بر روی پایگاه فضایی وایت سندز در نیومکزیکو، در جنوب غربی ایالات متحده با موفقیت فرود آمد.
فرود این کپسول با چترهای نجات کند شد و کیسههای هوا، سرعت آن را مهار کردند.
بر اساس پخش ویدیویی ناسا، او حدود شش ساعت قبل از نشستن بر زمین، ایستگاه فضایی بینالمللی را ترک کرده بود.
این فضاپیما ساخت شهرت بزرگ بویینگ آمریکاست و پیشتر بوچ ویلمور و سونیتا ویلیامز، نخستین فضانوردان خود را به ایستگاه فضایی بینالمللی برد.
این دو فضانورد قرار بود هشت روز در فضا بمانند، اما اکنون باید هشت ماه منتظر بازگشت به زمین باشند، زیرا ناسا در اوایل شهریور اعلام کرد که مشکلات سیستم پیشران استارلاینر بازگشت اولین خدمه این کپسول را به زمین بسیار خطرناک کرده است.
این فضاپیما در طول ماموریت خود دچار مشکلات فنی فراوانی شد و به همین دلیل مهندسان بویینگ یک نرمافزار جدید را بر روی آن نصب کردند تا بتواند بدون سرنشین به زمین برگردد.
اکنون برگشت بدون مشکل این فضاپیما باید به شرکت سازنده آمریکایی آن کمک کند تا مجوزهای ماموریتهای دارای سرنشین جدید را دریافت کند.
بیل نلسون، رییس ناسا، اعلام کرده که دو فضانورد ناسا که در ماه ژوئن با کپسول معیوب استارلاینر ساخت شرکت بویینگ به ایستگاه فضایی بینالمللی پرواز کردند، باید اوایل سال آینده میلادی با وسیله نقلیه اسپیسایکس به زمین بازگردند.
این نقص فنی، شکست بزرگی برای بویینگ بود که پیشتر با شکستهایی در صنعت هواپیماهای مسافربری خود مواجه شد.
دیماه سال گذشته، ارزش سهام بویینگ به دنبال حادثه دیگری برای یکی از هواپیماهای این شرکت سقوط کرد.
بویینگ برای ماموریت استارلاینر از سال ۲۰۱۶بیش از ۱.۶ میلیارد دلار بودجه هزینه کرده بود.