زلنسکی در لندن خواهان رفع محدودیت‌ استفاده اوکراین از موشک‌های دوربرد شد

روز جمعه ۲۹ تیر، ولودیمیر زلنسکی، رییس‌جمهوری اوکراین، در رویدادی کم‌سابقه در نشست کابینه بریتانیا حاضر شد و از کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر جدید این کشور خواست تا برای رفع محدودیت‌های اوکراین در استفاده از موشک‌های دوربرد تلاش کند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، استارمر یک روز پس از میزبانی از نشست رهبران اروپایی در کاخ بلنهایم، زلنسکی را به نشست کابینه دعوت کرد تا نقش بریتانیا را در امور بین‌المللی برجسته کند.

این دیدار تاریخی نشان‌دهنده حمایت لندن از کی‌یف در مقابل تهاجم روسیه است.

در سال ۱۹۹۷، بیل کلینتون، رییس‌جمهوری وقت آمریکا، آخرین رهبر خارجی بود که در نشست کابینه بریتانیا شرکت کرد.

خواسته‌های زلنسکی

زلنسکی در این نشست بار دیگر از متحدان غربی خواست تا به اوکراین اجازه دهند از موشک‌های دوربرد برای حمله به روسیه استفاده کند.

او با تاکید بر اینکه اوکراین در حال حاضر پاسخی برای این سوال ندارد که «توانایی حملات دوربردش چقدر است»، از بریتانیا خواست تا شرکای خود را برای حذف محدودیت‌های استفاده از این تسلیحات متقاعد کند.

وعده‌های استارمر

استارمر به زلنسکی اطمینان داد که بریتانیا سرعت تحویل کمک‌های حیاتی به اوکراین را افزایش دهد.

او سخنرانی زلنسکی در کابینه خود را تاریخی اعلام کرد و گفت که اوکراین همواره در قلب برنامه‌های دولتش قرار دارد.

بریتانیا از زمان تهاجم تمام‌عیار روسیه به اوکراین، از حامیان اصلی زلنسکی بوده است.

استارمر پس از پیروزی در انتخابات ژوییه ۲۰۲۴، تعهد لندن به کی‌یف را تایید کرد و مورد تاکید قرار داد.

او ضمن اعلام تحریم‌هایی علیه ۱۱ کشتی که برای روسیه نفت جابه‌جا می‌کنند، گفت که بریتانیا طرحی جدید برای مختل کردن تلاش‌های روسیه در دور زدن تحریم‌های کشتی‌رانی در دست دارد.

استارمر همچنین معاهده حمایت از صادرات دفاعی را معرفی کرد که به اوکراین امکان می‌دهد از ۳/۵ میلیارد پوند (۴/۵ میلیارد دلار) اعتبار صادراتی استفاده کند.

او در نشست اخیر سازمان پیمان نظامی آتلانتیک شمالی (ناتو) نیز تاکید کرد که بریتانیا به تعهد خود برای ارائه سه میلیارد پوند حمایت نظامی سالانه به اوکراین تا سال ۲۰۳۰ و در صورت نیاز، بیش از آن، پای‌بند خواهد ماند.

نشست جامعه سیاسی اروپا

استارمر روز پنج‌شنبه ۲۸ تیر در مراسم افتتاح نشست «جامعه سیاسی اروپا» پیشنهاد خود را برای تنظیم مجدد روابط لندن با اروپا پس از خروج این کشور از اتحادیه اروپا (برگزیت) مطرح کرد.

او همچنین خواستار همکاری نزدیک‌تر لندن با کشورهای اروپایی برای پیشبرد حمایت از اوکراین و مقابله با مبرم‌ترین مشکلات این قاره از جمله مهاجرت غیرقانونی، تغییرات آب و هوایی و امنیت انرژی شد.

زلنسکی نیز در این نشست در سخنانی به سفر ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان به روسیه واکنش نشان داد.

او گفت: «ماموریت خودخوانده صلحی که یک نفر به پایتخت کشور مهاجم سفر کند و بدون مشورت با ما مسائلی را طرح کند یا وعده‌هایی بدهد، برای ما هیچ اعتباری ندارد

هم‌زمان با تحولات در لندن، ارتش روسیه ایستگاه‌های کنترل پهپادهای اوکراین را در منطقه زاپوروژیا، در شرق این کشور هدف قرار داد.