حملات هوایی اسرائیل به شرق رفح پس از صدور دستور خروج غیرنظامیان

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۱۷

پس از آن که ارتش اسرائیل به غیرنظامیان دستور داد مناطق شرقی رفح را ترک کنند، حملاتی هوایی از سوی این ارتش در این منطقه انجام شد.

شبکه تلویزیونی الاقصی وابسته به حماس روز دوشنبه گزارش داد که ارتش اسرائیل حملات هوایی به مناطقی در شرق رفح در نزدیکی محله‌هایی که دستور تخلیه دریافت کرده بودند، انجام داد.

اوایل اردیبهشت اسرائیل اعلام کرده بود که هم‌زمان با پیش بردن طرح خود برای حمله زمینی به رفح، غیرنظامیان را از این شهر در جنوب غزه خارج می کند و حملات هوایی خود را به رفح افزایش می‌دهد.

خبرگزاری رویترز روز دوشنبه بر اساس اظهارات شاهدان عینی گزارش داد که برخی از خانواده‌های فلسطینی پس از دریافت دستور تخلیه از سوی ارتش اسرائیل، مناطق شرقی رفح را ترک کردند.

ارتش اسرائیل اعلام کرده که با گسترش منطقه بشردوستانه در غزه، از ساکنان محله‌های شرقی رفح می‌خواهد که به منطقه بشردوستانه توسعه یافته منتقل شوند.

عبداللطیف القانوع سخنگوی حماس روز دوشنبه به خبرگزاری فرانسه گفت که با وجود درخواست اسرائیل از غیرنظامیان برای تخلیه بخش‌هایی از رفح، این گروه شبه‌نظامی به مذاکرات برای آتش‌بس احتمالی در غزه ادامه خواهد داد.

با این حال، او بار دیگر موضع حماس درباره این مذاکرات را تکرار و تاکید کرد که توافق باید «آتش‌بس دائمی و تحقق خواسته‌های مردم ما" را فراهم کند.

اسرائیل که قول داده توان نظامی حماس را برای تکرار نشدن حمله هفتم اکتبر از بین خواهد برد، آتش‌بس برای پایان قطعی جنگ را رد کرده است.

پیشتر سازمان‌های حقوق بشری و آمریکا نسبت به وخیم‌تر شدن وضعیت انسانی در رفح در صورت حمله زمینی ارتش اسرائیل هشدار داده‌اند.

شاخه مسلح حماس روز یکشنبه مسوولیت حمله به گذرگاه کرم شالوم در غزه را بر عهده گرفت، که به گفته اسرائیل منجر به کشته شدن سه سرباز این کشور و آسیب دیدن ۱۱ نفر دیگر شد.

ارتش اسرائیل اعلام کرد که ۱۰ پرتابه از رفح در جنوب غزه به سمت منطقه گذرگاه شلیک و باعث بسته شدن گذرگاه برای کامیون‌های کمک‌رسانی شد. سایر گذرگاه ها باز هستند.

کامیون حامل کمک‌های بشردوستانه در گذرگاه کرم شالوم

شاخه مسلح حماس اعلام کرد که به سمت یک پایگاه ارتش اسرائیل در نزدیکی این گذرگاه شلیک کرده، اما نگفت راکت از کجا شلیک شده. رسانه های حماس به نقل از یک منبع نزدیک به این گروه گفتند که گذرگاه تجاری هدف حمله نبوده.

کمی بعد، اسرائیل در پاسخ خانه‌ای را در رفح در جنوب غزه هدف قرار داد، که به گفته مقام‌های بهداشتی غزه، ۹ نفر در آن کشته شدند.

ارتش اسرائیل در بیانیه‌ای با تایید حمله متقابل، اعلام کرد پرتابگری که از آن پرتابه‌های حماس شلیک شده، و همچنین یک «سازه نظامی» را در نزدیکی آن را هدف قرار داده.

در این بیانیه آمده حمله حماس به گذرگاه «نمونه بارز بهره‌برداری سازمان‌های تروریستی از تاسیسات و فضاهای بشردوستانه، و استفاده مداوم آنها از جمعیت غیرنظامی غزه به عنوان سپر انسانی است».

جعبه‌های کمک‌های بشردوستانه با آرم آشپزخانه مرکزی جهانی در گذرگاه کرم شالوم

حمله روز یکشنبه به این گذرگاه در حالی انجام شد که امیدها برای مذاکرات منجر به آتش‌بس در قاهره رنگ باخت.

اسرائیل متعهد شده وارد جنوب غزه شود و نیروهای حماس را از آنجا بیرون کند، اما به گزارش رویترز با فشار فزاینده‌ای مواجه شده، چرا که چنین عملیاتی می‌تواند تلاش‌های بشر‌دوستانه در غزه را از مسیر خود خارج کند و جان افراد زیادی را به خطر اندازد.

سخنرانی نتانیاهو در سالروز هولوکاست

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، اعلام کرد که تسلیم شدن این کشور در برابر خواسته‌های حماس یک «شکست وحشتناک» برای اسرائیل و «یک پیروزی بزرگ برای حماس و ایران» خواهد بود.

نتانیاهو روز یکشنبه همزمان با مذاکراتی که در قاهره درباره آتش‌بس احتمالی در جنگ غزه در جریان بود، به زبان انگلیسی خطاب به رهبران جهان گفت: «من به رهبران جهان می‌گویم: هیچ فشاری و هیچ تصمیمی از سوی هیچ مجمع بین‌المللی نمی‌تواند اسرائیل را از دفاع از خود باز دارد.»

او تاکید کرد: «اگر اسرائیل مجبور شود به تنهایی بایستد، اسرائیل به تنهایی خواهد ایستاد».

به گفته نتانیاهو، اسرائیل دیگر مایل نیست بپذیرد که گردان‌های حماس تونل‌های خود را ترک کنند، کنترل نوار غزه را دوباره به دست گیرند و کارگاه‌های نظامی خود را بازسازی کنند و بار دیگرشهروندان اسرائیل را تهدید کنند.

اسرائیل پس از هفتم اکتبر که حماس ناگهانی و گسترده به جنوب اسرائیل حمله کرد، قول داده که توان نظامی حماس را از بین ببرد.

نتانیاهو با اشاره به همین حمله و تهدیدهای حماس تاکید کرد که اسرائیل خواسته‌‌های اصلی حماس را که پایان قطعی جنگ و عقب‌نشینی از غزه است، نمی‌پذیرد.

او گفت در صورت پذیرش چنین خواسته‌هایی، «ضعف وحشتناکی» از سوی اسرائیل مقابل دوستان و دشمنان این کشور به نمایش درخواهد آمد.

سخنرانی نتانیاهو همزمان با روز یادبود قربانیان هولوکاست بود. این اولین مراسم یادبود این روز پس از حمله هفتم اکتبر گذشته به شمار می‌رفت.

روز یکشنبه، دانشگاه تل آویو و اتحادیه ضد افترا، گزارش سالانه یهودی‌ستیزی در سرتاسر جهان برای سال گذشته میلادی را منتشر کردند که حاکی از افزایش شدید حملات یهودستیزی در سطح جهان بود.

در این گزارش آمده است که تعداد حوادث یهودستیزی در ایالات متحده دو برابر شده است.

سایر کشورها نیز شاهد افزایش مشابهی در حوادث یهودستیزی بوده‌اند و در فرانسه، این تعداد تقریبا چهار برابر شد.

نتانیاهو همچنین موج اخیر اعتراضات در دانشگاه‌های آمریکا را با دانشگاه‌های آلمان در دهه سی قرن بیستم و در آستانه هولوکاست مقایسه کرد.

او آن چه را «انفجار یک آتشفشان یهودی‌ستیزی» خواند که «گدازه جوشان دروغ را علیه ما در سراسر جهان بیرون می‌ریزد» محکوم کرد.

نزدیک به دو هزار و پانصد دانشجو حامی فلسطین در موجی از اعتراضات در پردیس‌های دانشگاهی ایالات متحده دستگیر شده‌اند.

این در حالی که اعتراضات کوچک‌تری در کشورهای دیگر از جمله فرانسه به وقوع پیوست.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

حرف آخر
جهان‌نما
خبرها
تیتر اول

شنیداری

پادکست‌ها