سفیر پیشین جمهوری اسلامی در استرالیا: برخی تا ایران را تایلند نکنند، دستبردار نیستند
محمدحسن قدیری ابیانه، سفیر پیشین جمهوری اسلامی در استرالیا، در مخالفت با رفع فیلتر واتساپ و گوگلپلی و با تاکید بر اجرای قانون جدید تحمیل حجاب اجباری گفت برخی تا ایران را مشابه تایلند نکنند، دستبردار نیستند.
قدیری پنجشنبه ششم دیماه در گفتوگو با پایگاه خبری فرارو تاکید کرد «رفع فیلترینگ» درست در زمانی که اسرائیل جمهوری اسلامی را تهدید میکند، انجام شده است.
این فعال سیاسی نزدیک به حکومت هدف نهایی افرادی را که به گفته او «فتنهگران در دولت» هستند، براندازی نظام جمهوری اسلامی دانست و افزود: «اینها میخواهند نظام را از درون پوک کنند تا یک پوسته از نظام باقی بماند. اینها فکر میکنند اگر جمهوری اسلامی نباشد، اختیار کشور را در دست میگیرند.»
او انتخاب مسعود پزشکیان بهعنوان رییس چهاردهمین دولت جمهوری اسلامی را «فاجعه» خواند و گفت پزشکیان دیر یا زود استعفا میکند یا مجلس به او رای «عدم کفایت» خواهد داد.
قدیری اضافه کرد: «چرا فضای مجازی را بهتدریج آزاد میکنند ولی دلار را بهسرعت گران کردهاند؟ چرا تورم را بهسرعت بالا میبرند و با لایحه عفاف و حجاب مخالفت میکنند؟ برخی از اینهایی که چنین نظراتی دارند، تا ایران را مشابه تایلند نکنند، دستبردار نیستند.»
او به ارتباط میان افزایش نرخ ارز و تورم از یک سو و رفع فیلترینگ و قانون تحمیل حجاب از سوی دیگر اشارهای نکرد.
شورای عالی فضای مجازی چهارم دیماه در جلسهای به رفع محدودیت دسترسی به واتساپ و گوگلپلی رای داد، اما تلگرام، اینستاگرام، یوتیوب و ایکس (تویيتر سابق) رفع فیلتر نشدند.
مصطفی میرسلیم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، نیز ششم دیماه در مصاحبه با سایت خبرآنلاین، با اشاره به تصویب قانون موسوم به «عفاف و حجاب» گفت این موضوع پیشتر نیز دارای قانون بود و «شاید نیازی به قانون جدید هم نداشتیم».
میرسلیم افزود: «مجلس تشخیص داد لایحه جدیدی را تصویب کند تا سلامت اجتماعی مخدوش نگردد، بنیان خانواده تضعیف نشود و شهوترانی و چشمچرانی فراگیر نشود.»
محمدباقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی، هفتم آذر اعلام کرد قانون «عفاف و حجاب» ۲۳ آذر برای اجرا ابلاغ به دولت خواهد شد.
این موضوع با گذشت نزدیک به ۱۳ روز هنوز محقق نشده و گمانهزنیها درباره سرنوشت و زمان اجرای آن افزایش یافته است.
بیشتر بخوانید: چهار تشکل مستقل: قانون تحمیل حجاب اجباری تجاوز آشکار به حقوق زنان است
همزمان با تشدید فشارها برای اعمال قانون حجاب اجباری و ایجاد سبک زندگی دلخواه جمهوری اسلامی، زنان همچنان به نافرمانی مدنی خود ادامه میدهند.
طی روزهای گذشته بسیاری از زنان در ایران با انتشار تصاویری از خود با پوشش اختیاری در فضای مجازی، این قانون را به چالش کشیدهاند.