حمله روسیه با پهپادهای ساخت ایران به خارکیف ۶ کشته بر جای گذاشت

به گفته سازمان اورژانس و شهردار شهر خارکیف در اوکراین، تعداد قربانیان حمله روسیه با پهپادهای ساخت ایران در شامگاه جمعه ۱۷ فروردین به این شهر که دومین شهر بزرگ اوکراین محسوب می‌شود، به شش کشته و حداقل ۱۰ زخمی افزایش یافت. آمار اولیه قربانیان، دو کشته بود.

ایگور ترخوف، شهردار خارکیف، روز شنبه : «در پی حمله شبانه به منطقه شوچنکیفسکی، شش کشته و ۱۰ زخمی وجود دارد.»

منطقه مورد حمله در شمال شهر خارکیف واقع است.

به گفته شهردار، این حمله با پهپادهای ساخت جمهوری اسلامی انجام شده و به حداقل ۹ ساختمان مسکونی و یک پمپ بنزین آسیب وارد کرده است.

اولگ سینگوبوف، فرماندار منطقه، در تلگرام گزارش داد پسری ۲۳ ساله، جوان‌ترین فرد مجروح است و یک زن ۲۵ ساله و یک زن ۷۱ ساله نیز در میان آسیب‌دیدگان وجود دارد.

بقیه زخمی‌ها بین ۳۵ تا ۸۵ سال دارند.

بر اساس عکس‌های منتشر شده از سوی پلیس، آتش‌سوزی در چندین منطقه پرجمعیت خارکیف در شمال شرق اوکراین نیز رخ داده است.

حمله دیگری در شامگاه جمعه تا بامداد شنبه، روستایی در غرب خارکیف را هدف قرار داد اما به گفته پلیس هیچ تلفاتی از آن گزارش نشده است.

حمله مرگ‌بار به خارکیف پس از آن صورت گرفت که نیروی هوایی اوکراین از حضور چندین پهپاد پرتاب شده از سوی روسیه در سراسر اوکراین خبر داد.

ارتش اوکراین در فیس‌بوک اعلام کرد پدافند هوایی این کشور ۲۸ پهپاد از ۳۲ پهپاد و سه موشک از شش موشک پرتاب شده از سوی روسیه را منهدم کرده است.

خارکیف در هفته‌های اخیر با تشدید حملات مکرر روسیه مواجه بوده است.

روز چهارشنبه گذشته، حمله پهپادی به این شهر چهار نفر را کشت و به ساختمان‌های آپارتمانی آسیب زیادی وارد کرد.

آندری یرماک، رییس دفتر ولودیمیر زلنسکی، رییس‌جمهوری اوکراین، در مصاحبه‌ای که روز پنج‌شنبه منتشر شد، به پولیتیکو گفت که او خارکیف را محتمل‌ترین هدف برای هر گونه حمله جدید روسیه در ماه می یا ژوئن می‌داند.

جمهوری اسلامی، از متحدان اصلی مسکو، متهم است پهپادهای انتحاری شاهد ۱۳۱ و شاهد ۱۳۶ را به روسیه ارسال کرده تا در جریان عملیات نظامی در اوکراین مورد استفاده قرار گیرند.

شبکه تلویزیونی اسکای‌نیوز ۲۰ دی‌ سال گذشته گزارش داد حکومت ایران یک پهپاد تهاجمی جدید به نام شاهد ۱۰۷ طراحی کرده که قرار است در جنگ روسیه علیه اوکراین به کار گرفته شود.

آمریکا و اتحادیه اروپا تا کنون تحریم‌هایی را علیه جمهوری اسلامی در ارتباط با کمک نظامی به روسیه وضع کرده‌اند.

در همین زمینه برایان نلسون، معاون وزیر خزانه‌داری ایالات متحده گفته بود اقدام‌های غیرقانونی جمهوری اسلامی در تولید پهپادهای مرگ‌بار و تحویل آن‌ها به روسیه و گروه‌های نیابتی تهران در خاورمیانه، از بین برنده ثبات است.

بریتانیا، فرانسه و آلمان آذر سال گذشته در بیانیه‌ای مشترک از حکومت ایران به دلیل «حمایت عامدانه از جنگ تجاوزکارانه روسیه علیه اوکراین» و ارسال صدها پهپاد به روسیه انتقاد کردند.

به گفته این سه کشور، تحویل این پهپادها با آگاهی از این موضوع بوده است که مسکو از آن‌ها برای هدف قرار دادن شهرهای اوکراین و زیرساخت‌های حیاتی استفاده می‌کند.