پوتین: در صورت رویارویی روسیه و ناتو، جهان یک گام با جنگ جهانی سوم فاصله خواهد داشت
ولادیمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه به غرب هشدار داد در صورت رویارویی مستقیم مسکو و ائتلاف نظامی پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، جهان تنها یک گام با جنگ جهانی سوم فاصله خواهد داشت.
به گزارش خبرگزاری رویترز، حمله نظامی روسیه به اوکراین شدیدترین بحران را در روابط مسکو و کشورهای غربی در دهههای اخیر به دنبال داشته است.
از زمان آغاز مناقشه اوکراین، پوتین تاکنون بارها نسبت به احتمال وقوع یک جنگ هستهای هشدار داده و در عین حال گفته روسیه نیازی به استفاده از سلاح هستهای در اوکراین احساس نکرده است.
امانوئل مکرون، رییس جمهوری فرانسه روز هفتم اسفند اعلام کرد هیچ اجماع و اتفاق نظری در مورد اعزام نیروی زمینی برای کمک به ارتش اوکراین در مقابله با نظامیان روسیه وجود ندارد، اما در عین حال این موضوع را نمیتوان بهطور کلی رد کرد.
هرچند بسیاری از کشورهای غربی با اظهارات مکرون به مخالفت پرداختند اما برخی کشورها، بهویژه در اروپای شرقی، از مواضع رییس جمهوری فرانسه حمایت کردند.
پوتین روز دوشنبه در پاسخ به پرسشی درباره اظهارات مکرون و احتمال وقوع منازعه مستقیم میان مسکو و ناتو، به رویترز گفت: «در دنیای مدرن هر چیزی ممکن است.»
او افزود: «برای همگان واضح است که چنین رخدادی یک گام با جنگ جهانی سوم تمامعیار فاصله دارد. فکر میکنم تقریبا هیچ کسی به این موضوع علاقهمند نیست.»
پوتین تاکید کرد نیروهای ناتو هماکنون در اوکراین حضور دارند و در برخی از میادین نبرد، از زبانهای انگلیسی و فرانسه استفاده میشود که این خود گواهی بر حضور نیروهای خارجی در اوکراین است.
سخنان پوتین ساعاتی پس از اعلام خبر پیروزی قاطع او در انتخابات ریاستجمهوری روسیه مطرح میشوند. بر اساس اعلام رسمی، پوتین ۸۷ درصد آرا را از آن خود کرد.
آمریکا و اوکراین انتخابات روسیه را فاقد مشروعیت و آزادی خواندند.
این اولین انتخابات پس از مرگ مشکوک الکسی ناوالنی، رهبر اپوزیسیون روسیه، در زندانی در یکی از مناطق قطبی شمال روسیه است.
هزاران نفر از مخالفان پوتین روز ۲۷ اسفند با تجمع در مراکز رایگیری انتخابات ریاست جمهوری در سراسر روسیه، اعتراض خود را نسبت به سیاستهای کرملین به نمایش گذاشتند.
همزمان، ارتش اوکراین حملات خود را علیه مواضع روسیه شدت بخشیده است.
پوتین هشدار داد در صورت ادامه حملات کییف، این احتمال وجود دارد که مسکو به دنبال تصرف مناطق دیگری از خاک اوکراین برود تا از این طریق بتواند با ایجاد منطقهای حائل، از حملات اوکراین جلوگیری کند.
روسیه پس از حمله به اوکراین، همهپرسیهایی با اجبار همگانی به رای دادن، در چهار منطقه لوهانسک، دونتسک، خرسون و زاپوریژیای اوکراین برگزار کرد.
مسکو در مهر ۱۴۰۱ اعلام کرد بر اساس نتایج این همهپرسیها، این چهار منطقه به خاک روسیه ملحق شدند.