سفر قاآنی به بیروت برای جلوگیری از گسترش جنگ
خبرگزاری رویترز گزارش داد اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، ماه گذشته میلادی به بیروت سفر کرده تا در مورد خطرهای حمله احتمالی اسرائیل به حزبالله که میتواند به شریک اصلی منطقهای جمهوری اسلامی آسیب جدی وارد کند، با مقامهای این گروه دیدار و گفتوگو کند.
در گزارش رویترز که روز جمعه ۲۵ اسفند منتشر شد، آمده است که قاآنی در سفرش به بیروت با حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان دیدار کرده است که دستکم سومین دیدارشان از زمان آغاز جنگ اسرائیل و حماس به حساب میآید.
منابع طرف گفتوگو با رویترز تاکید کردند «احتمال حمله گسترده اسرائیل به لبنان و نیز آسیب رساندن به حزبالله لبنان» از محور گفتوگوی نصرالله و قاآنی بوده است.
نصرالله در این دیدار اطمینان داده است که در صورت جنگ با اسرائیل یا آمریکا، حزبالله ایران را وارد درگیری نخواهد کرد و به تنهایی خواهد جنگید.
او خطاب به قاآنی گفته است: «این مبارزه ماست.»
مقامهای جمهوری اسلامی نگرانند حمله احتمالی اسرائیل به حزبالله و لبنان و تشدید تنش در منطقه، آنها را تحت فشار قرار دهد تا واکنشهای شدیدتری نسبت به آنچه از هفتم اکتبر تا کنون بروز دادهاند، از خود نشان دهند.
دو تن از منابع همسو با دیدگاههای جمهوری اسلامی به رویترز گفتند ایران و حزبالله لبنان نسبت به پیامدهای جدی جنگ گستردهتر در لبنان، از جمله خطری که میتواند گسترش یابد و منجر به حمله به علیه تاسیسات اتمی ایران شود، آگاه هستند.
همزمان با تلاش تهران برای کنترل تنش، وال استریت ژورنال از ظهور تهدیدهای «تروریستی» جدید در اروپا، خنثیسازی چندین «عملیات تروریستی» و بازداشت شماری از پناهجویان و عوامل افراطی خبر داد و گفت این تهدیدها با جمهوری اسلامی ایران، گروههای نیابتیاش و جنگ جاری در غزه مرتبط است.
این رسانه آمریکایی روز سهشنبه ۲۲ اسفند در گزارشی نوشت از زمان آغاز مناقشه غزه، کشورهای اروپایی با شناسایی عوامل افراطی، مانع از انجام چندین «حمله تروریستی» در این کشورها شدهاند.
رویترز از قول تحلیلگران نوشت که نشست در بیروت، فشار بر استراتژی جمهوری اسلامی برای اجتناب از تشدید تنش در منطقه و در عین حال تقویت و حمایت از غزه در سراسر خاورمیانه از طریق گروههای مسلح متحد در عراق، سوریه و یمن را برجسته میکند.
این خبرگزاری به نقل از یک منبع ایرانی خبر داد اوایل ماه گذشته میلادی فرمانده کل سپاه پاسداران به همراه فرمانده نیروی قدس سپاه و فرماندهان شبهنظامیان تحت حمایت جمهوری اسلامی در یمن، عراق، سوریه و لبنان، بدون حضور نمایندهای از حماس، نشست دو روزهای در تهران برگزار کردند.
حاضران در این نشست به این اتفاق نظر رسیدهاند که اسرائیل خواهان گسترش جنگ است تا حضور بیشتر نیروهای آمریکایی در منطقه را توجیه کند.
درگیریها در جنوب لبنان که به نظر میرسد برای جلوگیری از تنشی عظیم تنظیم شدهاند، دهها هزار نفر را در دو سوی مرز اسرائیل و لبنان آواره کردهاند.
حملات اسرائیل منجر به کشته شدن بیش از ۲۰۰ جنگجوی حزبالله و حدود ۵۰ غیرنظامی در لبنان شده و حملات لبنان به اسرائیل به کشته شدن دهها سرباز اسرائیلی و شش غیرنظامی انجامیده است.
حزبالله روز سهشنبه ۲۲ اسفند در بیانیهای مسوولیت شلیک حدود ۱۰۰ راکت کاتیوشا را به شمال اسرائیل بر عهده گرفت.
این حمله که صبح سهشنبه انجام شد، دو پایگاه نظامی اسرائیل را در بلندیهای جولان هدف قرار داد.
حزبالله اعلام کرد این عملیات در پاسخ به حملات اخیر اسرائیل به لبنان، از جمله حمله به شهر بعلبک بوده است که در جریان آن یک غیرنظامی کشته شد.
اسرائیل طی روزهای گذشته بر شدت و گستردگی حملات خود به جنوب لبنان افزوده و به این نگرانی دامن زده که این درگیریها ممکن است از کنترل خارج شوند؛ حتی اگر مذاکرهکنندگان به توافق آتشبس موقت در غزه دست یابند.
یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل در ماه فوریه اشاره کرد این کشور قصد دارد حملات خود را به لبنان افزایش دهد تا جنگجویان حزبالله را قاطعانه از مرزها بیرون براند؛ اگرچه او درها را برای دیپلماسی باز گذاشت.