منابع آگاه: مصر برای آتش‌بس در غزه با حماس و اسرائیل در تماس است

دو منبع امنیتی مصری اعلام کردند قاهره در تلاش برای از سرگیری مذاکرات آتش‌بس در غزه در ماه رمضان که از دوشنبه یا سه‌شنبه آغاز می‌شود، با مقامات ارشد حماس و اسرائیل و همچنین دیگر میانجیگران در تماس است.

خبرگزاری رویترز روز یکشنبه ۲۰ اسفند گزارش داد این منابع بدون ارائه جزئیات بیشتر گفته‌اند تماس‌های مصر با حماس و موساد با دستور ریاست جمهوری مصر در تلاش برای نزدیک کردن مواضع دو طرف انجام شده است.

قطر، مصر و ایالات متحده در تلاش‌اند تا در ازای آزادی گروگان‌های اسرائیل، برای آتش‌بس در ماه رمضان در غزه مذاکره کنند.

پیشتر وال‌استریت ژورنال به نقل از مقام‌های حماس و مصر گزارش داد قطر رهبران حماس را تهدید کرده که اگر با توافق آزادی گروگان‌ها و آتش‌بس در غزه موافقت نکنند، آن‌ها را از این کشور اخراج خواهد کرد.

قطر در حال حاضر میزبان دفتر سیاسی حماس و رهبر آن، اسماعیل هنیه، است. حسام بردان، یکی از مقام‌های ارشد حماس در قطر با رد این گزارش گفت بدون توافق آتش‌بس، در ماه رمضان خشونت‌ها شدت خواهد گرفت.

اسرائیل می‌گوید اولویتش در گفت‌وگوهای آتش‌بس آزادی گروگان‌ها است. کشورهای عربی میانجی در تلاش هستند پیشنهاد آتش‌بس‌ ۴۰ روزه در ازای آزادی ۴۰ گروگان را به نتیجه برسانند. به گفته کشورهای عرب میانجی، حماس تقاضای اسرائیل را برای ارائه فهرست گروگان‌های زنده، رد کرده است.

موافقت ۷۵ درصد یهودیان اسرائیل با حمله به رفح در جنوب غزه

به گزارش وب‌سایت خبری تایمز اسرائیل، نتایج یک نظرسنجی نشان می‌دهد ۷۵ درصد یهودیان این کشور با گسترش عملیات نظامی در نوار غزه و حمله به رفح موافق هستند. در سوی مقابل، دو سوم اسرائیلی‌های عرب‌تبار با حمله احتمالی این کشور به رفح مخالفت کردند.

با توجه به عملیات نظامی اسرائیل در شمال نوار غزه، شهر غزه، دیر البلح و خان یونس، بیش از یک میلیون آواره فلسطینی برای در امان ماندن از درگیری‌ها به رفح پناه آورده‌اند.

بر اساس نتایج این نظرسنجی، ۴۰ درصد مردم اسرائیل معتقدند این کشور می‌تواند «به صورت کامل» یا «تا حد زیادی» روی حمایت آمریکا در عرصه‌های مختلف حساب باز کند.

در هفته‌های گذشته، علنی شدن اختلافات میان جو بایدن، رییس جمهوری ایالات متحده و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل درباره جنگ غزه، به گمانه‌زنی‌ها درباره چشم‌انداز روابط دو کشور دامن زده است.

وخامت اوضاع انسانی در نوار غزه

روزنامه فایننشال تایمز نوشت با توجه به میزان بسیار کم کمک‌های بشردوستانه ارسالی به شمال غزه و خالی شدن تعداد زیادی از مغازه‌ها و فروشگاه‌های مواد غذایی، اوضاع انسانی در این منطقه رو به وخامت گراییده است.

سازمان ملل متحد ارتش اسرائیل را متهم کرده که اغلب اوقات مانع از ورود کامیون‌های حامل کمک‌ها به این منطقه می‌شود.

وزارت امور خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین در بیانیه‌ای از ناتوانی جامعه بین‌المللی در کمک‌رسانی به غیرنظامیان در غزه انتقاد کرد.

در این بیانیه آمده است بیش از دو میلیون تن از ساکنان غزه در آستانه ماه رمضان به غذا و آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارند.

کودکان فلسطینی در صف دریافت غزه در رفح، جنوب نوار غزه، ۱۵ اسفند
کودکان فلسطینی در صف دریافت غزه در رفح، جنوب نوار غزه، ۱۵ اسفند

وزارت بهداشت حماس اعلام کرد در جریان درگیری‌ها در نوار غزه در ۲۴ ساعت گذشته، ۸۵ نفر جان باختند.

بدین ترتیب شمار فلسطینیان کشته‌شده در غزه از زمان آغاز مناقشه کنونی به بیش از ۳۱ هزار نفر رسید.

ادامه عملیات ارتش اسرائیل در نوار غزه و جنوب لبنان

ارتش اسرائیل روز ۲۰ اسفند اعلام کرد یک مجتمع مسکونی را در جنوب خان یونس هدف قرار داده است.

به گفته ارتش اسرائیل، این ساختمان از سوی آن دسته از شبه‌نظامیان حماس که در حمله مرگبار هفتم اکتبر به اسرائیل مشارکت داشتند، مورد استفاده قرار می‌گرفت.

در این حمله که به وسیله هلی‌کوپتر انجام گرفت، چهار شبه‌نظامی حماس کشته شدند.

در جریان عملیات دیگری، نیروهای اسرائیلی توانستند یک انبار سلاح را در آپارتمانی در همین منطقه کشف کنند. در این عملیات، مقادیری مهمات، مواد منفجره، تفنگ و خمپاره به دست آمد.

مقام‌های اسرائیلی می‌گویند حماس از زیرساخت‌های غیرنظامی نظیر مدارس، منازل مسکونی، مساجد و بیمارستان‌ها برای اهداف تروریستی خود استفاده می‌کند.

ارتش اسرائیل همچنین از حملات هوایی شبانه به مواضع حزب‌الله در جنوب لبنان خبر داد.

این عملیات در مناطق عیتا الشعب، مارون الراس و خربه سلم صورت گرفت.

در حمله جت‌های جنگنده اسرائیل به خربه سلم، پنج عضو یک خانواده، از جمله سه شبه‌نظامی حزب‌الله جان باختند.

دستگیری تعدادی از فلسطینیان و اسرائیلی‌های عرب‌تبار به اتهام فعالیت‌های تروریستی

پلیس و آژانس امنیت اسرائیل (شین بت) در بیانیه‌ای مشترک خبر دادند ۱۳ اسرائیلی عرب‌تبار به جرم برنامه‌ریزی برای انجام حملات تروریستی به نیابت از حماس بازداشت شدند.

اکثر این افراد ساکن شهر عرب‌نشین سخنین در شمال اسرائیل هستند.

بر اساس این گزارش، بازداشت شدگان با برقراری ارتباط با عواملی در کرانه باختری رود اردن، دست به تهیه سلاح زدند و حتی یکی از آن‌ها با شبه‌نظامیان حماس در نوار غزه در تماس بود.

در دو هفته گذشته و هم‌زمان با نزدیک شدن به ماه رمضان، پلیس اسرائیل ۲۰ تن از ساکنان اورشلیم غربی را به اتهام حمایت و تحریک به تروریسم دستگیر کرد.