تلاشها برای ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه شدت یافته است
به گفته وزارت بهداشت حماس، بمبارانهای هوایی اسرائیل در روز شنبه ۱۹ اسفند دهها قربانی دیگر در نوار غزه بر جای گذاشت. همزمان اولین کشتی کمکرسانی به غزه از قبرس آماده حرکت شده و دیگر تلاشها برای ارسال کمک به غزه نیز شدت گرفته است.
یک انجمن بشردوستانه آمریکایی (World Central Kitchen) اعلام کرد در بندر لارناکا در قبرس، یک کشتی سازمان بشردوستانه اسپانیایی اوپن آرمز در حال بارگیری کمکهای بشردوستانه است.
این سازمان اسپانیایی نیز در حساب خود در رسانه اجتماعی ایکس نوشت: «کشتی ما حامل چندین تن غذا، آب و لوازم حیاتی برای غیرنظامیان فلسطینی، آماده حرکت است.»
این سازمان افزود: «وضعیت غزه به سرعت رو به وخامت میرود و زمان بسیار مهم است. چند جان دیگر باید قربانی شود تا جهان با فوریتی که شرایط ایجاب میکند، پاسخ دهد؟»
بیش از پنج ماه پس از آغاز جنگ بین اسرائیل و حماس در غزه، وضعیت انسانی فاجعهبار در این منطقه، چند کشور عربی و غربی، بهویژه آمریکا را بر آن داشته تا به ارسال مواد غذایی و پزشکی جدید به غزه سرعت دهند.
پس از اردن و آمریکا، کشورهای بلژیک، مصر، فرانسه و هلند نیز اعلام کردند کمکهای خود را به سرزمین محاصره شده غزه ارسال میکنند.
اورسولا فون در لاین، رییس کمیسیون اروپا، در مواجهه با ناکافی بودن کمکهای زمینی به غزه، روز جمعه در قبرس گفت که امیدوار است روز یکشنبه یک کریدور دریایی افتتاح شود که امکان ارسال کمکهای بشردوستانه از این جزیره مدیترانه واقع در حدود ۳۷۰ کیلومتری غزه را فراهم میکند.
این اعلام اتحادیه اروپا به دنبال اظهارات جو بایدن، رییسجمهوری ایالات متحده در روز پنجشنبه در مورد یک عملیات بشردوستانه بزرگ از طریق دریا صورت گرفت که شامل ساخت یک «اسکله موقت» در غزه برای اجازه ورود کمکهای بیشتر است.
پنتاگون اعلام کرده ساخت این سازه تا دو ماه طول میکشد و احتمالا بیش از هزار سرباز در آن حضور دارند.
رجب طیب اردوغان، رییسجمهوری ترکیه روز شنبه در جریان یک سخنرانی در استانبول گفت که آنکارا قاطعانه پشت رهبران حماس ایستاده است.
رییسجمهوری ترکیه افزود: «هیچکس نمیتواند ما را به سمتی سوق دهد که حماس را به عنوان یک سازمان تروریستی معرفی کنیم. ترکیه کشوری است که آشکارا با رهبران حماس در مورد همه چیز صحبت میکند و محکم پشت سر آنها ایستاده است.»
اردوغان از زمان آغاز جنگ در غزه انتقادهای تندی را علیه اسرائیل مطرح کرده است.
جنگ اخیر غزه زمانی آغاز شد که حماس در هفتم اکتبر به خاک اسرائیل حمله کرد و دستکم هزار و ۲۰۰ نفر را کشت.
به گفته مقامهای حماس، از زمان حمله اسرائیل بیش از ۳۰ هزار و ۹۶۰ نفر در غزه کشته شدهاند که بیشتر آنها زن و کودک بودند.
آژانس امدادرسانی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (اونروا) روز جمعه اسرائیل را متهم کرد کارکنان این سازمان را برای اخذ اعتراف تحت فشار گذاشته است.
پیشتر اسرائیل برخی کارکنان این سازمان در غزه را به همکاری با حماس در حمله روز هفتم اکتبر به اسرائیل متهم کرده بود.