آمریکا یکی از رهبران یاکوزا ژاپن را به تلاش برای فروش مواد هستهای قاچاق به ایران متهم کرد
وزارت دادگستری آمریکا اعلام کرد یک مرد ژاپنی که از رهبران سازمان تبهکار مشهور به یاکوزا است، به تلاش برای فروش مواد هستهای با غلظت مورد نیاز برای استفاده در تسلیحات اتمی به ایران متهم شده است.
وزارت دادگستری آمریکا اعلام کرد یک مرد ژاپنی که از رهبران سازمان تبهکار مشهور به یاکوزا است، به تلاش برای فروش مواد هستهای با غلظت مورد نیاز برای استفاده در تسلیحات اتمی به ایران متهم شده است.
یاکوزا، یکی از معروفترین گروههای تبهکاری ژاپن و از اعضای سندیکای فراملی جنایات سازمانیافته است.
براساس بیانیه روز چهارشنبه وزارت دادگستری آمریکا، تاکشی ابیساوا، ۶۰ ساله که هم اکنون در زندانی در بروکلین نیویورک زندانی است، در یک کیفرخواست جدید متهم شده است که قصد فروش اورانیوم و پلوتونیوم به ایران را داشته است.
او و همدستش سامفوب سینگاسیری، شهروند ۶۱ ساله تایلندی، که در سال ۲۰۲۲ نیز به قاچاق بینالمللی مواد مخدر و جرایم مرتبط با اسلحه متهم شده بودند، قرار است روز پنجشنبه در دادگاه فدرال نیویورک در برابر قاضی حاضر شوند و به پرسشها درباره اتهامهای تازه پاسخ دهند.
به گفته مقامهای آمریکایی، تاکشی ابیساوا یکی از رهبران ارشد یاکوزا است و در آمریکا، تایلند، سریلانکا و میانمار فعالیت میکرده است.
براساس بیانیه وزارت دادگستری آمریکا، ابیساوا و افراد زیردستش در تایلند، نمونههایی کوچک از موادی هستهای را به یک مامور مخفی اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا نشان دادند و قصد فروش آن را داشتند.
طبق این بیانیه، این مامور مخفی، خود را به عنوان یک قاچاقچی مواد هستهای و اسلحه معرفی کرده بود که با یک مقام نظامی بلندپایه ایرانی ارتباط دارد.
یک آزمایشگاه در آمریکا تایید کرده که نمونههای ارائه شده از سوی تاکشی ابیساوا که از میانمار آمده بود، حاوی اورانیوم و پلوتونیومی است که در ساخت سلاح کاربرد دارد.
جمهوری اسلامی تلاش برای ساخت سلاح اتمی را تکذیب میکند و هنوز به اتهامات مطرح شده در کیفرخواست کاکشی ابیساوا واکنشی نشان نداده است.
در بیانیه وزارت دادگستری آمریکا، همچنین گفته شده است که ابیساوا، قصد داشته برای یک گروه شورشی در میانمار، تسلیحات نظامی از جمله موشک زمین به هوا، راکت، مسلسل و دیگر تجهیزات نظامی تهیه کند.
موشک زمین به هوا، مسلسل و اسلحه دقیق برای تک تیراندازها، راکت و همچنین تجهیزات و البسه نظامی، از جمله اقلامی بوده که آقای آبیساوا میخواسته برای این گروه شورشی در میانمار تهیه کند.