حمله موشکی دوباره حوثی‌ها به تل‌آویو پس از هشدار شدیدالحن اسرائیل

حوثی‌های تحت حمایت جمهوری اسلامی دوشنبه، ۱۰ دی، ساعاتی پس از هشدار شدیداللحن نماینده اسرائیل در سازمان ملل اعلام کردند که دو موشک بالستیک به سمت تل‌آویو و مناطق مرکزی اسرائیل شلیک کرده‌اند. اسرائیل نیز از رهگیری یک موشک شلیک‌شده از یمن پیش از ورود به حریم هوایی خود خبر داد.

ارتش اسرائیل گفت که پس از به صدا درآمدن آژیر خطر یک موشک بالستیک را که از یمن به سوی تل‌آویو شلیک شده بود، پیش از ورود به حریم فضایی اسرائیل رهگیری کرد.

نشریه اسرائیل هیوم هم با انتشار ویدیویی، از سقوط ترکش‌های سامانه رهگیری در بیت شمش خبر داد و به نقل از امدادگران نوشت در این حادثه کسی آسیب ندید.

ساعاتی پیش از این حمله دانی دنون، نماینده اسرائیل در سازمان ملل متحد گفته بود برای آخرین بار به حوثی‌های تحت حمایت جمهوری اسلامی هشدار می‌دهد که حملات خود به اسرائیل را متوقف کنند.

او پیش از آغاز جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد برای بررسی ««تهدیدها علیه صلح و ثبات امنیت بین‌المللی، از جمله تهدیدهای حوثی‌ها» گفت که اگر حوثی‌ها حملات خود به اسرائیل را متوقف نکنند به «سرنوشت سیاه حماس، حزب‌الله و حکومت بشار اسد» دچار خواهند شد.

دنون گفت: «این یک تهدید نیست، یک پیام است.»

نماینده اسرائیل در سازمان ملل افزود اگر فاصله دو هزار کیلومتری اسرائیل از یمن برای ایمن نگه‌داشتن کودکان اسرائیلی از حملات تروریستی حوثی‌ها کافی نباشد، به‌طور قطع برای ایمن ماندن تروریست‌ها از ضربات اسرائیل نیز کافی نخواهد بود.

دنون گفت که اسرائیل حملات گروه‌های نیابتی‌های جمهوری اسلامی را تحمل نخواهد کرد و توانایی حمله به هر هدفی در خاورمیانه از جمله در ایران را دارد.

در همین حال، شبکه العربیه نیز دوشنبه، ۱۰ دی، گزارش داد که در حملات هوایی دو هفته قبل اسرائیل به مواضع حوثی‌ها، سه بندر تحت کنترل این گروه در سواحل غربی یمن از کار افتاده‌اند و کشتی‌ها امکان ورود به این بنادر یا خروج از آنها را ندارند.

آمریکا: شورای امنیت باید با مسلح کردن گروه‌های تروریستی از سوی تهران مقابله کند

در همین حال، آمریکا و بریتانیا در جلسه روز دوشنبه شورای امنیت سازمان ملل متحد، بار دیگر جمهوری اسلامی را حامی اصلی و تامین‌کننده نیازهای مالی و تسلیحاتی حوثی‌های یمن دانستند و از حملات اسرائیل به این گروه دفاع کردند.

دوروتی شی، معاون نماینده آمریکا در سازمان ملل در این نشست گفت: «همه ما به‌خوبی می‌دانیم که حوثی‌ها به‌طور کامل از سوی جمهوری اسلامی ایران تامین می‌شوند و توانایی‌های لازم برای انجام این حملات دوربرد و مرگبار به اسرائیل، از جمله زیرساخت‌های غیرنظامی را دریافت می کنند.»

او افزود: «ارائه سلاح‌های مرگبار و کشنده از سوی جمهوری اسلامی به حوثی‌ها ناقض تحریم‌های تسلیحاتی است که این شورا بر این گروه تحمیل کرده است. اقدام برای مقابله با نقض آشکار قطعنامه‌ها از سوی تهران و مسلح کردن گروه‌های تروریستی بر عهده شورای امنیت است. هر یک از اعضای این شورا – به‌ویژه آنهایی که ارتباطات مستقیمی با جمهوری اسلامی دارند – باید رهبران این کشور را تحت فشار قرار دهند تا حوثی‌ها را از انجام حملاتی که غیرنظامیان را در معرض آسیب قرار می‌دهد، منع کنند.»

امیرسعید ایروانی، نماینده جمهوری اسلامی، در واکنش به اظهارات نمایندگان آمریکا و بریتانیا در سازمان ملل، در نامه‌ای خطاب به آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد و لیندا توماس گرینفیلد رئیس دوره ای شورای امنیت، با رد نقش داشتن جمهوری اسلامی در حملات حوثی‌های به اسرائیل و کشتی‌ها در دریای سرخ و خلیج عدن گفت:«اتهامات دخالت تهران در دریای سرخ، ادعاهای بی‌اساسی هستند که برای تشدید تنش‌ها و ایجاد بهانه‌ای برای بی‌ثباتی بیشتر منطقه توسط ایالات متحده و متحدان آن طراحی شده‌اند.»

وزیر دفاع جمهوری اسلامی: می‌گویند نوبت تغییرات در یمن و ایران است

از سوی دیگر، عزیر نصیرزاده، وزیر دفاع جمهوری اسلامی، شامگاه جمعه، هفت دی، با اشاره به سخنان مطرح شده مبنی بر این که بعد از سوریه، نوبت تغییرات در یمن و ایران است، از شروع یک سلسله رزمایش نظامی در ایران از روز شنبه خبر داده و گفته بود که جمهوری اسلامی «در جبهه جنگ سخت» مشکلی ندارد.

او در یک سخنرانی در سالگرد رضی موسوی، فرمانده کشته شده سپاه پاسداران در سوریه، گفت: «ما در جبهه جنگ سخت مشکلی نداریم و هر طور شده قدرت‌سازی می‌کنیم و آماده خواهیم شد.»

نصرزاده با بیان این که «کد می‌دهند که بعد از سوریه نوبت یمن و ایران است»، افزود: «مردم ما مقاوم هستند و سراغ ما نمی‌توانند بیایند.»

نصیرزاده همچنین گفت: «از روز شنبه یک سلسله رزمایش در کشور شروع می‌شود و خواهید دید قدرت دفاعی کم نشده بلکه افزایش یافته است.»

پیش از این و در روز پنجم دی، غلامعلی رشید، فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا، گفته بود نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در روزها و هفته‌های آینده، «رزمایش‌های دفاعی و تهاجمی پرقدرتی» اجرا می‌کنند.

این رزمایش‌ها پس از گزارش‌ها درباره قصد اسرائیل برای حمله دوباره به ایران برگزار می‌شود.

مقامات جمهوری اسلامی پیش از این از اجرای عملیات «وعده صادق-۳» و سومین حمله موشکی و پهپادی به اسرائیل در واکنش به حمله پنجم آبان اسرائیل به مواضع جمهوری اسلامی در ایران خبر داده بودند اما پس از سقوط حکومت بشار اسد در سوریه، تبلیغات در این باره کاهش یافته است و اکنون مقام‌های نظامی از رزمایش و قدرت دفاع در مقابل حمله احتمالی دوباره، سخن می‌گویند.

وزیر دفاع جمهوری اسلامی همچنین در سخنرانی خود گفت: «ما الان دخالتی در سوریه نداریم اما دشمن از کلام ما هم می‌ترسد و بیانیه می‌دهد که در سوریه دخالت نکنید. در حقیقت ترس آن‌ها از مقاومت است.»