مرکز افتا درباره احتمال حمله سایبری علیه زیرساختهای جمهوری اسلامی ابراز نگرانی کرد
مرکز مدیریت راهبردی افتا، وابسته به نهاد ریاست جمهوری در ایران با انتشار اطلاعیهای نسبت به احتمال بروز حملات سایبری علیه زیرساختهای کشور هشدار داد. این اطلاعرسانی همزمان با آغاز حملات موشکی و زمینی حماس علیه مواضع اسرائیل صورت گرفت.
در هشدار منتشر شده، از مراکز مرتبط با این نهاد خواسته شده است بلافاصله هر گونه «رخداد سایبری مشکوک» را به مدیران این مجموعه گزارش کنند.
از جمله توصیههای ارائه شده در متن این اطلاعیه، قطع دسترسی به خدمات سایتهای ایرانی از خارج کشور است که به اصطلاح به آن «ایران اکسس» (Iran Access) گفته میشود.
در این اطلاعیه همچنین از متخصصان فنی، سایبری و تیمهای واکنش سریع در کشور خواسته شده است تا «بهصورت شبانهروزی» در دسترس باشند.
پیشنهاد قطع دسترسی سایتهای داخلی از خارج کشور در حالی ارائه شده است که پیش از این گروههای مختلف هکری موفق شدهاند حملات سایبری تاثیرگذاری را علیه زیرساختهای ایزوله ایران انجام دهند. حمله سایبری به زندان اوین و نیز حمله به جایگاههای پمپبنزین در آبان ۱۴۰۰ که باعث ایجاد اختلالات طولانیمدت در فرایند سوختگیری در کشور شد، از جمله این حملات به حساب میآیند.
روز گذشته روزنامه والاستریت ژورنال با انتشار گزارشی از نقش مستقیم سپاه پاسداران در برنامهریزی حملات حماس و حزبالله علیه اسرائیل خبر داد. همزمان با این حملات، گروههای هکری اسلامی نیز مدعی شدند حملات سایبری مختلفی را علیه زیرساختهای اسرائیل انجام دادهاند.
حمله سایبری علیه سازمان حسابرسی عمومی، سازمان ملی برق، نیروگاه دوراد و شرکت برق نوگا از جمله این حملات است.
با این حال اداره برق اسرائیل با رد حمله سایبری، قطع موقت برق در این کشور را ناشی از خطای فنی در ایستگاه برق حیفا عنوان کرد.
با در نظر گرفتن نقش احتمالی جمهوری اسلامی در جنگ فعلی اسرائیل، احتمال حمله و نفوذ سایبری به زیرساختهای حیاتی ایران از سوی این کشور دور از انتظار به نظر نمیرسد.
درگیری جمهوری اسلامی و اسرائیل در عرصه سایبری، نبردی دارای پیشینه به حساب میآید و در اغلب موارد، حمله سایبری به مواضع خود را به شکلی همسطح پاسخ دادهاند.
با این حال درگیری سنگین فعلی اسرائیل با حماس و حزبالله ممکن است پاسخگویی سایبری به نقش ایران در این جنگ را به تاخیر بیندازد.