آمریکا از اعزام جنگنده‌های اف-۳۵ به منطقه برای «بازدارندگی از اقدامات رژیم ایران» خبر داد

پس از آن که سخنگوی ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا از عزم این کشور برای افزایش نیروهای خود در منطقه سخن گفت، فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا (سنتکام) از اعزام جنگنده‌های اف-۳۵اس به منطقه «برای بازدارندگی از اقدامات رژیم ایران» خبر داد.

سنتکام در توییتی نوشت: «جنگنده‌های رادارگریز اف-۳۵اس نیروی هوایی آمریکا جهت پشتیبانی ناوگان پنجم دریایی در ماموریت‌های دریایی جهت کمک به بازدارندگی از اقدامات رژیم ایران در منطقه. جنگنده رادارگریز اف-۳۵ از پیشرفته‌ترین جنگنده‌های جهان و قابلیت‌های بی‌سابقه‌ای را در اختیار سنتکام قرار می‌دهد.»

کمی پیشتر، تیم هاوکینز سخنگوی ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا با اشاره به خطر فزاینده توقیف شناورها در تنگه هرمز از سوی نیروهای جمهوری اسلامی، بر عزم آمریکا برای افزایش حضور نظامی خود در این آبراهه تاکید کرد.

هاوکینز به خبرگزاری فرانسه گفت: «دریانوردان در منطقه با تهدید و خطر فزاینده‌ توقیف کشتی‌ها مواجه هستند.»

او افزود: «در حال حاضر، تمرکز ما افزایش حضور نظامی در تنگه هرمز و نواحی نزدیک به آن است تا از امنیت و ثبات این آبراهه حیاتی اطمینان حاصل کنیم.»

سخنگوی ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا گفت: «ملوانان و تفنگداران دریایی ما در این منطقه آموزش دیده‌اند تا هر ماموریتی را که به آنها محول شود انجام دهند.»

هاوکینز توصیه اخیر ائتلاف نیروهای نظامی غرب به رهبری آمریکا به کشتی‌های تجاری را مبنی بر اینکه تا حد ممکن دورتر از محدوده آب‌های ایران حرکت کنند، «گامی خردمندانه» خواند.

کمتر از یک هفته پیش از صدور این توصیه‌نامه، سه هزار نیروی نظامی آمریکا با ناوهای جنگی از دریای سرخ عبور کردند و تفنگداران آمریکایی نیز به کشتی‌ها درباره نزدیک شدن آنها به آب‌های ایران هشدار دادند.

هاوکینز افزایش نیروها و تسلیحات آمریکا در تنگه هرمز را باعث تقویت نیروهای حاضر در منطقه دانست.

آمریکا وعده داده هواپیماهای جنگنده بیشتری به تنگه هرمز بفرستد و از استقرار جنگنده‌های وارتاگ ای-۱۰ و افزایش استفاده از هواپیماهای جنگنده اف-۱۶ در منطقه خبر داده است.

پیش‌تر نیز مقام‌‌های آمریکایی به رسانه‌ها گفتند پنتاگون در نظر دارد برای مقابله با تهدیدهای ایران، در صورت تقاضای کشتی‌های تجاری که از تنگه هرمز عبور می‌کنند، نیروهای نظامی خود را در این کشتی‌ها مستقر کند.

پنج مقام آگاه آمریکایی به آسوشیتدپرس گفتند هنوز در این مورد تصمیم نهایی گرفته نشده و رایزنی‌های آمریکا با کشورهای خلیج فارس در این زمینه ادامه دارد.

ایالات متحده در حال حاضر بیش از ۳۰ هزار نیرو در خاورمیانه دارد.

اوایل مرداد، یک گردان هوایی جنگنده‌های اف-۳۵ برای پیوستن به ناوگان گشت ایالات متحده در منطقه، وارد خاورمیانه شد. این جنگنده‌ها در عملیات آمریکا در سوریه نیز استفاده خواهند شد.

به گفته ارتش آمریکا، ایران طی دو سال گذشته نزدیک به ۲۰ کشتی یا نفت‌کش با پرچم‌های بین‌المللی را در منطقه توقیف کرده یا تلاش کرده است تا توقیف کند.