تیراندازی مجدد در «حرم شاهچراغ» شیراز؛ گزارشها از کشته و زخمی شدن چند نفر خبر میدهند
رسانههای ایران از تیراندازی در «حرم شاهچراغ» شیراز در روز یکشنبه ۲۲ مرداد خبر دادند. این در حالی است که تاکنون آمارهای متفاوتی از کشته و زخمیشدگان این حادثه منتشر شده است.
رسانهها و مقامهای جمهوری اسلامی تعداد کشتهها را بین یک تا چهار نفر گزارش دادهاند و گزارشها از زخمی شدن دستکم هفت نفر حکایت دارند.
در حالی که رسانههای دولتی ایران شمار مهاجمان را دو نفر اعلام کردند، فرمانده نیروی انتظامی استان فارس ساعاتی بعد با حضور در محل حادثه گفت که یک مرد مسلح عصر یکشنبه با عبور از در شاهچراغ به سوی زائران تیراندازی کرده که ۷ نفر از آنها زخمی شدند و سپس توسط ماموران بازداشت شده است.
یدالله بوعلی، فرمانده سپاه فجر فارس، نیز گفت که مهاجم به سوی اتاقک انتظامات در ورودی شاهچراغ حمله میکند که ۴ نفر از عوامل انتظامات تیر خورند و یک نفر از انتظامات کشته شده است.
بابک یکتاپرست، معاون روابط عمومی سازمان اورژانس کشور، شمار مجروحان تیراندازی شاهچراغ را ۱۰ نفر اعلام کرد که بر اساس آمار او، ۸ نفر بر اثر اصابت گلوله جراحت دیدند، یک خانم بهعلت حمله قلبی و یک نفر دیگر در زیر دست پا مصدوم شدند.
خبرگزاری ایسنا دقایقی پس از حمله مسلحانه به شاهچراغ ضمن «تروریستی» خواندن آن نوشت که «دو مهاجم مسلح» به حرم حمله کردند.
خبرگزاری تسنیم نیز گزارش داد که «تاکنون دوتن از خادمان این حرم» کشته شدهاند اما احتمال بالا رفتن آمار وجود دارد.
بر اساس گزارش این خبرگزاری وابسته به سپاه، حملهکنندگان «از بابالمهدی در تلاش بودند که وارد حرم شوند» که پس از تیراندازی «یکی از آنان دستگیر و فرد دیگر متواری» میشود.
بر اساس این گزارش، درهای حرم بسته شده و اطراف آن نیروهای امنیتی حضور دارند.
ابراهیم رئیسی در نخستین واکنش به تیراندازی شاهچراغ به وزیر کشور ماموریت داد تا «ابعاد امنیتی این موضوع را با قاطعیت و فوریت» بررسی و نتیجه را گزارش کند. او همچنین بر «ضرورت شناسایی و مجازات همه عوامل دخیل» در این حمله نیز تاکید کرد.
احمد وحیدی، وزیر کشور، نیز در تماس با استاندار فارس خواستار «بررسی فوری» ابعاد حمله مسلحانه به شاهچراغ شیراز و اتخاذ تدابیر لازم برای حفظ آرامش اجتماعی» شد.
با وجود اینکه گروه تلگرامی داعش هنوز مسئولیت تیراندازی شاهچراغ را برعهده نگرفته است، فرماندار سپاه پاسداران استان فارس این حمله را به «داعش» نسبت داد و محمدهادی ایمانیه، استاندار فارس نیز انگیزه مهاجم را «انتقامگیری» از اعدام دو متهم حمله قبلی به این آرامگاه اعلام کرد.
این حمله یک ماه پس از اعدام دو نفر به اتهام یک حمله دیگر به شاهچراغ صورت گرفته است.
پیشتر حکم اعدام محمد رامز رشیدی و نعیم هاشم قتالی، دو متهم حمله به «حرم شاهچراغ» شیراز بامداد روز شنبه ۱۷ تیر در ملاءعام اجرا شده بود.
چهارم آبان سال ۱۴۰۱ در جریان خیزش انقلابی ایرانیان و همزمان با چهلمین روز قتل حکومتی ژینا (مهسا) امینی، حمله مسلحانهای به «حرم شاهچراغ» در شیراز شکل گرفت که به گفته منابع رسمی در ایران، ۱۳ کشته و ۲۵ زخمی بر جای گذاشت.
عامل اصلی تیراندازی به گفته رسانههای داخل ایران همان روز و در جریان درگیری با نیروهای انتظامی کشته شد.
مقامها و رسانههای حکومتی همان زمان این حمله را به گروههای «تکفیری» منسوب و خبرهای متناقضی درباره تعداد مهاجمان و نحوه این حمله منتشر کردند.
اواسط آبان ماه، وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی اعلام کرد که پس از حمله به شاهچراغ، ۲۶ نفر با «ملیتهای جمهوری آذربایجان، تاجیکستان و افغانستان» را به اتهامهایی در رابطه با این حمله و تلاش برای «عملیات مشابه» بازداشت کرده است.