فایننشال تایمز: اختلافات مقامهای بریتانیایی درباره تروریستی اعلام کردن سپاه افزایش یافته
روزنامه بریتانیایی فایننشال تایمز خبر داد که اختلافنظرها میان وزیر کشور و وزیر خارجه این کشور درباره قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست گروههای تروریستی بالا گرفته است.
بر اساس گزارش این روزنامه، وزارت کشور بریتانیا نگران طرحهای سپاه پاسداران برای ترور شهروندان بریتانیایی، از جمله شخصیتهای یهودی است و وزارت خارجه نگران واکنشهای جمهوری اسلامی از جمله انتقامگیری تهران از شهروندان بریتانیایی و بازداشت شهروندان دوتابعیتی و پیچیدهتر شدن احیای برجام است.
فایننشالتایمز به نقل از یک منبع در وزارت کشور بریتانیا نوشت که نگرانی از طرحهای سپاه پاسداران برای ترور شهروندان بریتانیایی «چیزی است که خواب را از نیروهای امنیتی بریتانیا گرفته است».
در این گزارش سخنان تام توگنهات، معاون وزیر کشور بریتانیایادآوری شده که گفته بود جمهوری اسلامی در ماههای گذشته پشت پرده ۱۵ تهدید جدی برای آدمربایی و قتل شهروندان بریتانیایی یا افراد مقیم این کشور بوده است.
رو یکشنبه روزنامه ساندیتایمز لندن نیز گزارش مشابهی را منتشر کرده و نوشته بود که درخواستهایی مبنی بر طبقهبندی سپاه پاسداران به عنوان یک سازمان تروریستی خارجی در بریتانیا وجود دارد، اما این درخواستها تاکنون با مقاومت وزارت خارجه بریتانیا مواجه شده چرا که دولت لندن نگران است چنین اقدامی موجب وارد آمدن آسیب دائمی به روابط دیپلماتیک میان تهران و لندن شود.
این روزنامه تاکید کرده بود که وزیر کشور بریتانیا نگران است، سپاه پاسداران فعالیتهای خود را در خاک بریتانیا افزایش دهد.
بر اساس این گزارش، سوئلا براورمن، وزیر کشور بریتانیا، در پی شواهد تازهای از نفوذ سپاه پاسداران در این کشور، معتقد است که سپاه بزرگترین تهدید برای امنیت ملی بریتانیاست و از گزارشهای اطلاعاتی مبنی بر اینکه جاسوسان ایرانی تلاش میکنند اعضای باندهای جنایتهای سازمانیافته را برای هدف قرار دادن مخالفان رژیم جذب کنند، نگران است.
سال گذشته، ایران اینترنشنال پس از تهدیدهای تروریستی مجبور شد پخش شبکه تلویزیونی خود از دفتر لندن به واشینگتن منتقل کند.
بهمن ماه گذشته، پلیس متروپولیتن لندن در بیانیهای اعلام کرد یک تبعه اتریشی به نام محمدحسین دوتایف به اتهام تلاش برای انجام جرایم مرتبط با عملیات تروریستی علیه ساختمان ایراناینترنشنال از سوی پلیس ضد تروریسم بریتانیا بازداشت شده است.
چند روز بعد دستگاه قضایی بریتانیا این فرد را به تلاش برای جمعآوری اطلاعاتی متهم کرد که برای انجام عملیات تروریستی مفید است.
مقامهای جمهوری اسلامی تاکنون بارها ایراناینترنشنال و کارکنان آن را تهدید کردهاند و این تهدیدها در پی پوشش خیزش انقلابی مردم ایران علیه جمهوری اسلامی در ماههای اخیر به شکل قابل توجهی افزایش پیدا کرد.
ساندی تایمز همچنین در سرمقاله خود به اظهارات پیشین مدیر شبکه ایران اینترنشنال اشاره کرد و نوشت حق با اوست که گفته بود که بسته شدن استودیو پخش این رسانه در لندن در پی تهدیدهای تهران، تجاوز به حق حاکمیت، امنیت و آزادی بیانی است که همیشه برای بریتانیا ارزشمند بوده است.
در این مقاله تاکید شده که گزارش تازه این روزنامه درباره نفوذ جمهوری اسلامی در بریتانیا و اظهارات وزیر کشور درباره تهدیدهای جمهوری اسلامی، «باید یک زنگ بیدارباش باشد.»
تمایل جمهوری اسلامی به همکاری با باندهای جنایتکار برای هدف قرار دادن دشمنانش در خارج از کشور مایه خشم است.
این نشریه بریتانیایی افزود که ممکن است دلایلی اطلاعاتی برای معرفی نکردن سپاه پاسداران به عنوان یک گروه تروریستی وجود داشته باشد، اما هیچ دلیلی برای اجازه دادن به عوامل آن برای «سمپاشی کردن با مصونیت» وجود ندارد.
ساندی تایمز تاکید کرد که بریتانیا نباید اشتباه آسانگیری بیش از حد خود را در برابر افراط گرایی اسلامی را که قبلا در دهه نود میلادی مرتکب شده، تکرار کند.