تصویب یک فوریت لایحه حجاب در مجلس؛ قالیباف: می‌خواهیم جلوی ولنگاری‌ها را بگیریم

در حالی که نمایندگان مجلس به دو فوریت لایحه حجاب در مجلس شورای اسلامی رای ندادند و یک فوریت این لایحه رای آورد، رییس مجلس گفت که رد دوفوریت و تصویب یک فوریت این لایحه برای زمان دادن بیشتر در زمینه بررسی آن بوده است و ما می‌خواهیم جلوی ولنگاری‌ها را بگیریم

بر اساس گزارش رسانه‌های ایران، نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز سه‌شنبه با بررسی لایحه جدید حجاب اجباری موسوم به «لایحه حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب و حمایت از سلامت اجتماعی» به صورت یک فوریتی موافقت کردند.

در رای‌گیری که برای درخواست بررسی این لایحه شد، ۱۸۵ نماینده به بررسی این لایحه به صورت یک فوریتی رای مثبت دادند.

قالیباف در سخنان کوتاهی پس از این رای‌گیری گفت: «عدم رای آوری دوفوریت لایحه عفاف و حجاب به دلیل اهمیت نداشتن این لایحه نیست.»

او از لایحه فعلی انتقاد کرد و گفت: «در لایحه فعلی تنها جنبه جرم‌انگاری آمده حال آنکه مسئله حجاب قبل از آنکه قضایی و جرم انگاری باشد بحث فرهنگی، اجتماعی، شرعی و از همه مهمتر موضوع هویتی در انقلاب اسلامی و مسئله تمدنی ما است.»

این مقام جمهوری اسلامی خواستار تلاش بیشتر نهادهای جمهوری اسلامی در زمینه توجیه اعمال سیاست حجاب اجباری شد و این ادعا را مطرح کرد که «۳۲نهاد» جمهوری اسلامی درباره توجیه این سیاست برای مردم «قصور» داشتند.

پیشتر روابط عمومی مجلس از برگزاری نخستین نشست بررسی لایحه جدید حجاب با حضور محمدباقر قالیباف و روسای تعدادی از کمیسیون‌ها در روز ۲۱ خرداد خبر داده بود. این در حالی است که این جلسه بدون حضور نمایندگان زن برگزار شد و یک «جلسه کاملا مردانه» بود.

پیشتر برخی از نمایندگان از این لایحه انتقاد کرده‌اند. جواد نیک‌بین، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، روز دوشنبه درباره این لایحه به ایسنا گفت: «لایحه عفاف و حجاب که به مجلس داده شده ضمن اینکه دارای نکات مثبتی است، معایبی نیز دارد و نقطه نظرات مختلفی نسبت به این لایحه وجود دارد.»

این نماینده مجلس افزود که مجلس تلاش کرد تا دولت، لایحه را پس بگیرد و پس از «اعمال اصلاحات» دوباره آن را به مجلس تحویل دهد اما دولت این کار را نکرد.

این در حالی است که هم‌زمان، علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت با اشاره به برخی انتقادات مقام‌های حکومتی به این لایحه گفت: «این امر به ‌دلیل گرته‌برداری‌های ناقص از این لایحه و مطلع نبودن منتقدان از مفاد کامل آن است، هرچند کسی هم ادعا نکرده این لایحه هیچ ایرادی ندارد.»

با وجود خیزش سراسری علیه جمهوری اسلامی و تن ندادن زنان و دختران ایرانی به حجاب اجباری، حکومت در ماه‌های اخیر فشارها را افزایش داده و لایحه جدیدی را در زمینه حجاب اجباری تدوین کرده است.

لایحه جدید حجاب اجباری هم مورد انتقاد رسانه‌های حکومتی قرار گرفته و آنان خواستار اعمال فشار بیشتر بر زنان هستند.

از سوی دیگر، این لایحه مورد مخالفت گسترده منتقدان و مخالفان جمهوری اسلامی است.

در تازه‌ترین واکنش، زهرا رهنورد در پیامی از حصر خانگی نوشت: «بند بند لایحه حجاب و عفاف، فهرست مشمئزکننده‌ای از نگرش قرون وسطایی و تجاوز به حقوق شهروندی و آزادی‌های طبیعی انسانی زنان ارائه می‌دهد.»