وزارت خارجه بریتانیا: شهروندان بریتانیا در ایران با خطر بسیار جدی بازداشت خودسرانه مواجهند

وزارت خارجه بریتانیا در اطلاعیه‌ای هشدار داد شهروندان بریتانیایی و ایرانی- بریتانیایی در صورت حضور در ایران به طور چشمگیری در معرض خطر جدی بازداشت خودسرانه، بازجویی یا دستگیری از سوی مقامات جمهوری اسلامی قرار می‌گیرند.

وزارت خارجه بریتانیا خاطرنشان کرد صرف داشتن گذرنامه بریتانیایی به مقام‌های ایران برای هدف قراردادن شهروندان بریتانیایی «دلیل کافی» می‌دهد و ممکن است این شهروندان «ماه‌ها یا سال‌ها» در ایران زندانی شوند.

این اطلاعیه افزود: شهروندان بریتانیا باید این فرض را در نظر داشته باشند که اگر در ایران با مشکل مواجه شدند، دولت بریتانیا قادر نخواهد بود به آنها کمک کنند. شهروندان بریتانیایی نیز که هم‌اکنون در ایران هستند، باید درباره حضور خود در این کشور تجدیدنظر کنند.

بریتانیا علاوه بر هشدار درباره تهدید جمهوری اسلامی علیه شهروندان بریتانیا که به ایران سفر می‌کنند، پیش‌تر از تهدید عوامل حکومت ایران علیه شهروندان این کشور در خاک بریتانیا نیز خبر داده بود.

کانال ۱۱ تلویزیون اسرائیل نیز پیشتر اعلام کرده بود موساد، سازمان امنیت داخلی بریتانیا، ام‌آی۵، را درباره تهدید جانی علیه شهروندان ایرانی در بریتانیا به ویژه روزنامه‌نگاران شاغل در ایران‌اینترنشنال آگاه کرد.

در بهمن ماه گذشته، مت جوکس، رییس پلیس مبارزه با تروریسم بریتانیا، گفت جمهوری اسلامی دست‌کم ۱۵ بار برای ربودن یا حتی کشتن اتباع بریتانیایی یا افراد مستقر در بریتانیا تلاش کرده است.

در پی این تهدیدهای عوامل جمهوری اسلامی در بریتانیا که کارکنان شبکه ایران‌اینترنشنال را نیز هدف گرفته بود، این شبکه در ۲۹ بهمن برای حفظ امنیت روزنامه‌نگاران و همکاران خود، پخش برنامه‌های خود را از لندن متوقف و همه بولتن‌های خبری ۲۴ ساعته خود را به واشینگتن‌ منتقل کرد.

مقام‌های جمهوری اسلامی تاکنون بارها ایران‌اینترنشنال و کارکنان آن را تهدید کرده‌اند و این تهدید‌ها در پی پوشش خیزش انقلابی مردم ایران در ماه‌های اخیر به شکل قابل‌توجهی افزایش پیدا کرده است.

پیشتر در روز ۱۶ آبان، ایران‌اینترنشنال از تهدید جانی فوری علیه دو روزنامه‌نگار خود در بریتانیا از طرف سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خبر داد و گفت کارکنانش از سوی پلیس متروپولیتن از تهدید‌ها علیه خود مطلع شدند.

این اولین بار نیست که تهدیدهای جمهوری اسلامی علیه رسانه‌های فارسی‌زبان در بریتانیا مطرح می‌شود.

در پی اعتراضات آبان‌ ماه ۱۳۹۸، اتحادیه روزنامه‌نگاران بریتانیا در بیانیه‌ای برای محکومیت تهدید علیه کارکنان شبکه‌ ایران‌اینترنشنال و بخش فارسی بی‌بی‌سی، از حکومت ایران خواست کارزار آزار و اذیت روزنامه‌نگاران ایرانی را متوقف کند.