نگرانی جمهوریخواهان آمریکا از لغو مجوز اقدام نظامی در عراق از بیم تهدیدهای جمهوری اسلامی
در حالی که پیشبینی میشود سنای آمریکا به پس گرفتن بخشی از اختیارات موجود در قانون مجوز کاربرد نظامی در عراق رای دهد که بر اساس آن آمریکا به عراق حمله و حکومت صدام را سرنگون کرد، جمهوریخواهان در این زمینه ابراز نگرانی کردهاند.
در حالی که ۲۰ سال از حمله آمریکا به عراق میگذرد، این متن هنوز از سوی پنتاگون برای توجیه عملیات در عراق استفاده میشود.
اولین گام برای لغو این قانون اما دو هفته پیش در سنای آمریکا برداشته شد و پس از چندین جلسه بحث، قرار است روز چهارشنبه نهم فروردین، لغو این مجوز در سنا به رای گذاشته شود.
پیشتر چاک شومر، رهبر دموکراتهای سنا، از «گامی ضروری برای پشت سر گذاشتن آخرین بقایای جنگ در عراق» استقبال کرد و در مجلس سنا گفت: «آمریکاییها از جنگهای بیپایان در خاورمیانه خسته شدهاند.»
اگر این مجوز در مجلس سنا لغو شود، این متن به مجلس نمایندگان راه خواهد یافت.
دولت بایدن گفته است از لغو این قانون که از سوی جورج دبلیو بوش، رییسجمهوری پیشین تصویب شد، حمایت میکند و اطمینان میدهد که این قانون «هیچ تاثیری» بر عملیات فعلی نخواهد داشت.
اما روزنامه واشینگتن پست در گزارشی از نگرانی جمهوریخواهان در این زمینه نوشت.
این روزنامه گزارش کرد بر اساس بحثهایی که در مجلس سنا روی داده، مخالفان لغو این مجوز بر تهدیدهای ایجاد شده از سوی ایران در عراق تاکید میکنند.
بر اساس گزارش واشینگتن پست، به دنبال بحثهایی که روز دوشنبه صورت گرفته است، در مجموع بیش از ۷۰ بار به کشور ایران ارجاع داده شده.
سناتور جان کورنین گفت که بدون این مجوز، رییسجمهوری آمریکا توانایی مهار ایران و تجاوزات آن را از دست میدهد.
همچنین لیندسی گراهام گفت: «این به نفع آمریکا نیست که اجازه دهد آیتالله در ایران نفوذ بیشتر و فضاهای بیشتری برای حکومت و نفت بیشتری برای درآمدزایی داشته باشد.»
میچ مک کانل هم گفت: «دشمنان ما در ایران که دو دهه را صرف هدف قرار دادن و کشتن آمریکاییها در خاورمیانه کردهاند، خوشحال میشوند که آمریکا حضور نظامی، مقامات و فعالیتهای خود را در عراق کاهش دهد. تهران میخواهد ما را از عراق و سوریه خارج کند. چرا کنگره باید این کار را آسان کند؟»
این اظهارات در حالی است که لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، در جلسهای با سناتورهای این کشور گفت که از زمان آغاز ریاست جمهوری جو بایدن، جمهوری اسلامی یا نیروهای مورد حمایت آن ۸۳ بار علیه مواضع نیروهای آمریکایی در سوریه و عراق حمله کرده اما در مقابل آمریکا چهار حمله بزرگ علیه آنها انجام داده است.
این نشست پس از حملههای هفته گذشته شبهنظامیان وابسته به جمهوری اسلامی به مواضع نیروهای ایالاتمتحده در سوریه صورت گرفت که به کشته شدن یک آمریکایی و زخمی شدن چند آمریکایی دیگر منجر شد.
نیویورکتایمز نیز به تازگی گزارش داد پس از حملات هوایی دوباره شبهنظامیان تحت حمایت جمهوری اسلامی علیه نیروهای آمریکایی، این نیروها قصد داشتند حملههای دیگری را علیه مواضع شبهنظامیان مورد حمایت تهران انجام دهند اما کاخ سفید دستور توقف این حملات را صادر کرد.
روزنامه آمریکایی نیویورکتایمز به نقل از یک مقام ارشد آمریکایی که نامش فاش نشده، گزارش داد پس از کشته شدن یک پیمانکار غیرنظامی آمریکایی و زخمی شدن شش آمریکایی دیگر در روز پنجشنبه سوم فروردین در شمال شرق سوریه به وسیله یک پهپاد که به گفته مقامهای آمریکایی دارای «منشأ ایرانی» بوده، واکنش جو بایدن، رییسجمهوری آمریکا، نسبت به دونالد ترامپ، رییسجمهوری پیشین این کشور محدودتر بوده است.