یک مقام رسمی عربستان سعودی: ایران‌اینترنشنال شبکه‌ای خصوصی است و ربطی به دولت ریاض ندارد

یک مقام رسمی عربستان سعودی در گفت‌وگو با خبرگزاری فرانسه، درباره توافق تهران و ریاض که با میانجی‌گری چین به انجام رسید، به شبکه تلویزیونی ایران‌اینترنشنال اشاره کرد و گفت که این شبکه خبری «یک رسانه سعودی» نیست و شبکه‌ای خصوصی است.

این مقام رسمی ریاض که نامش فاش نشده گفت: «ما همچنان تاکید می‌کنیم که ایران‌اینترنشنال یک رسانه سعودی نیست و ربطی به عربستان سعودی ندارد. این یک سرمایه‌گذاری خصوصی است.»

در هفته‌های اخیر و به دنبال تهدیدهای تروریستی علیه ساختمان تلویزیون ایران‌اینترنشنال در لندن و روزنامه‌نگاران آن، مدیریت ایران‌اینترنشنال موقتا فعالیت دفتر لندن را تا زمان انتقال به دفتر جدید متوقف کرده و دفتر ایران‌اینترنشنال در واشینگتن فعالیت‌های خود را برای پوشش خبری افزایش داده و ۲۴ ساعته شده است.

حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، روز سه‌شنبه دوم اسفند در یک سخنرانی در مشهد، در واکنش به توقف موقت پخش برنامه‌های ایران‌اینترنشنال از دفتر لندن در پی تهدید‌های امنیتی، مسوولیت این تهدید‌ها را پذیرفت و آن را «بیانگر قلمرو قدرت، میدان نفوذ و شعاع تاثیر انقلاب» خواند.

او ضمن توهین چند باره به این شبکه، آن را «رسانه شرور دروغ‌پراکن فتنه‌انگیز هتاک» خواند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه اما این مقام رسمی عربستان سعودی تاکید کرد تلویزیون ایران‌اینترنشنال در کنترل دولت عربستان سعودی نیست.

او با این حال گفت که طرفین توافق تهران و ریاض، تعهد خود را مبنی بر حمله نکردن به یکدیگر در رسانه‌ تجدید کردند.

پیشتر مسوولان شبکه ایران‌اینترنشنال نیز بر مستقل بودن این شبکه تاکید کرده‌اند.

جمهوری اسلامی همواره اتهام‌ها و تهدیدهایی را علیه ایران‌اینترنشنال که شمار مخاطبانش در سال‌های اخیر افزایش قابل توجهی یافته، مطرح کرده است.

این در حالی است که حکومت ایران به اذعان سازمان‌های حقوق بشری از دشمنان بزرگ آزادی بیان، مطبوعات و رسانه‌ها است.

از سوی دیگر جمهوری اسلامی هر گونه اعتراض مردمی در ایران را به دولت‌های خارجی و رسانه‌های فارسی‌زبان خارج از کشور منتسب می‌کند. همچنین محدودیت‌هایی را علیه روزنامه‌نگاران ایرانی‌تبار شاغل در این رسانه‌ها نظیر ممنوع‌المعامله کردن آنان، وضع کرده است.

هفته گذشته توافقی میان تهران و ریاض در پکن به امضا رسید که بر اساس آن قرار است وزیران امور خارجه جمهوری اسلامی و عربستان سعودی با یکدیگر دیدار و درباره بازگشایی سفارت‌‌خانه‌ها در دو کشور مذاکره کنند.

به گفته این مقام سعودی طرف گفت‌وگو با خبرگزاری فرانسه اما هنوز تاریخی برای این دیدار مشخص نشده است.

او همچنین درباره بحران یمن گفت که بر اساس توافق صورت گرفته، جمهوری اسلامی «تعهدات مشخص» در مورد یمن داده است.

جمهوری اسلامی پیشتر به ارسال سلاح و کمک نظامی و اقتصادی به شبه‌نظامیان حوثی یمن متهم شده است.

این مقام سعودی نیز گفت: «ایران تامین‌کننده اصلی تسلیحات، برنامه‌های آموزشی و تخصص تبلیغاتی حوثی‌ها است و ما قربانی اصلی این موشک‌ها، پهپادها و مواردی از این دست هستیم. بنابراین ایران کارهای زیادی می‌تواند انجام دهد و باید انجام دهد.»

او تاکید کرد که جمهوری اسلامی باید «تامین سلاح حوثی‌ها» را متوقف کند.
این مقام سعودی افزود که ریاض هیچ تهدیدی را در مرز طولانی خود با یمن تحمل نخواهد کرد و امیدوار است تهران در این زمینه «نقش اصلی» ایفا کند.

تصرف صنعا، پایتخت یمن در هشت سال پیش از سوی شورشیان حوثی نزدیک به ایران، به مداخله عربستان سعودی در یمن، در راس ائتلافی نظامی و در حمایت از دولت قانونی یمن انجامید.