سیامک نمازی در مصاحبه با سیانان از زندان اوین: کاخ سفید متوجه وضعیت وخیم ما نشده است
سیامک نمازی، زندانی دوتابعیتی ایرانی-آمریکایی در مصاحبه با شبکه سیانان از زندان اوین، ضمن درخواست دوباره از دولت جو بایدن در زمینه آزادی زندانیان آمریکایی در ایران، گفت: «من عمیقا نگران این هستم که کاخ سفید متوجه نشده که وضعیت ما چه قدر وخیم شده است.»
نمازی که طولانیترین حبس را در میان زندانیان آمریکایی در ایران تحمل کرده، در گفتوگویی تلفنی با شبکه تلویزیونی آمریکایی سیانان که روز پنجشنبه منتشر شد، وضعیت خود در زندان اوین را شرح داد.
بسیاری از زندانیان سیاسی ایران در زندان اوین نگهداری میشوند و این زندان از سوی جامعه بینالمللی تحت تحریم قرار گرفته است.
نمازی که اکنون پنجاه و یک ساله است در گفتوگو با کریستین امانپور، خبرنگار سیانان از دولت بایدن خواست تلاش کند و «آزادی آمریکاییهای بیگناه را بالاتر از سیاست» قرار دهد.
او با اشاره به خطرهای انجام مصاحبه از زندان گفت: «این ریسک را پذیرفتم تا بگویم وضعیت من چقدر وخیم است. مدام به من میگویند که نجات خواهم یافت، اما توافقها بهم میریزد و رها میشوم.»
این زندانی سیاسی مستقیما بایدن را خطاب قرار داد و گفت: «آقا از شما خواهش میکنم که جان و آزادی آمریکاییهای بیگناه را بالاتر از همه سیاستهای جاری قرار دهید و فقط برای پایان دادن به این کابوس و بازگرداندن ما به خانه، کاری را که لازم است انجام دهید.»
نمازی پیشتر نیز از بایدن چنین درخواستی را مطرح کرده اما این زندانی سیاسی همچنان در اوین محبوس است.
در اواخر دیماه، این شهروند دوتابعیتی با انتشار نامهای خطاب به بایدن ضمن انتقاد از روسای جمهور پیشین آمریکا، از آغاز اعتصاب غذای خود به مدت یک هفته خبر داد.
آن نامه سرگشاده نمازی، در هفتمین سالگرد آزادی چند آمریکایی از زندانهای جمهوری اسلامی منتشر شد و نمازی در آن نوشت که هفت سال پیش باراک اوباما رییسجمهور پیشین آمریکا گروگانهای آمریکایی در ایران را آزاد کرد اما او با وجود این که وعده داده شده بود تا چند هفته دیگر آزاد شود، همچنان زندانی است.
سیامک نمازی در مهرماه سال ۱۳۹۴ در جریان سفری به ایران بازداشت شد.
باقر نمازی پدر او نیز که از مقامهای سابق یونیسف است، سال ۹۵ زمانی که برای پیگیری وضعیت فرزندش به ایران رفت، بازداشت شد.
این دو شهروند ایرانی-آمریکایی به اتهام جاسوسی و همکاری با دولت آمریکا به ۱۰ سال زندان محکوم شدند، اما آنها و همچنین دولت آمریکا اتهام وارده از سوی جمهوری اسلامی را رد کردند.
باقر نمازی پس از آزادی از زندانف مدتی ممنوعالخروج بود، اما چند ماه پیش اجازه یافت ایران را برای ادامه درمان ترک کند.
باقی ماندن سیامک نمازی در زندان در شرایطی است که احتمال احیای برجام کاهش یافته و جمهوری اسلامی در ماههای اخیر به زندانیان دوتابعیتی و خارجی افزوده است.
جمهوری اسلامی به عنوان یک رویه مستمر با زندانی کردن شهروندان خارجی یا دوتابعیتی، از آنان همچون گروگان برای تحقق خواستههای خود از کشورهای خارجی استفاده میکند.
بایدن به تازگی از پادشاه عمان برای تلاشهای این کشور در زمینه آزادی زندانیان آمریکایی تشکر کرد اما هیچ اشارهای به زندانی خاصی نکرد.
علاوه بر سیامک نمازی، اکنون مراد طاهباز و عماد شرقی نیز از آمریکاییهای زندانی در ایران هستند.