آخرین جلسه دادگاه حبیب اسیود، فعال سیاسی ربوده شده و زندانی در ایران برگزار شد
آخرین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات حبیب فرجالله چعب (حبیب کعبی اسیود) در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران برگزار شد. این در حالی است که او در دوران بازجویی و بازپرسی از دسترسی به وکیل و سایر حقوق یک متهم، مندرج در قانون آیین دادرسی کیفری و اسناد بینالمللی حقوق بشر، محروم بود.
خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضاییه جمهوری اسلامی، روز سهشنبه سوم آبان، گزارش داد که جلسه آخر دادگاه حبیب اسیود، از اعضای حزب حرکت النضال، به ریاست ایمان افشاری و بابت اتهام «افساد فی الارض» برگزار شد.
بر اساس این گزارش، در ابتدای جلسه، بنا بر اعلام قاضی دادگاه، وکیل حبیب اسیود در جایگاه قرار گرفت و دفاعیات خود را از بابت اتهامات تفهیم شده به موکل خود به دادگاه ارائه کرد.
این در حالی است که وکیل مذکور از جمله وکیلان تعیین شده از سوی قوه قضاییه است و مورد تایید متهم پرونده نبوده است.
سپس نماینده دادستان برای دفاع از کیفرخواست صادره با مصداق «افساد فی الارض» در جایگاه قرار گرفت و صحبتهای ادعایی خود را خطاب به قاضی بیان کرد و خواستار صدور اشد مجازات (اعدام) برای متهم این پرونده شد.
قرار است طی روزهای آینده حکم این پرونده صادر شود.
حبیب اسیود در آبان سال ۱۳۹۹ از سوی سرویس امنیتی جمهوری اسلامی در استانبول ترکیه ربوده و به ایران انتقال داده شد.
در کیفرخواست علیه او موارد اتهامی متعددی از جمله بمبگذاری در اماکن مختلف استان خوزستان وجود دارد.
یکی از اتهامهای مطرح شده علیه او ساماندهی حمله به رژه نیروهای نظامی در ۳۱ شهریور سال ۱۳۹۷ است که ۲۵ کشته برجای گذاشت. کشتاری که گروه دولت اسلامی (داعش) مسوولیت آن را بر عهده گرفت.
سازمانهای حقوق بشری هشدار دادهاند با توجه به نوع اتهامات تفهیم شده به حبیب کعبی اسیود، صدور حکم اعدام برای او دور از ذهن نیست.
این در حالی است که بر خلاف ماده پنج قانون آیین دادرسی کیفری درباره اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون، او از این حقوق محروم بوده است.
همچنین در دادگاههای جمهوری اسلامی در حالی به اعترافات متهمان سیاسی استناد میشود که این اعترافگیریها توام با ارعاب و تهدید، ناقض ماده پنج اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده هفت میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی و مصداق بارز شکنجه است.
جمهوری اسلامی در موارد متعددی متهم است مخالفان خود در خارج از کشور را به محلهایی میکشاند که بتواند آنها را برباید یا بکشد. پیش از این، برخی از مخالفان جمهوری اسلامی از جمله روحالله زم، موسس وبسایت آمدنیوز و مدیر این کانال تلگرامی و جمشید شارمهد، رهبر گروه تندر، در کشورهای دیگر ربوده و به ایران منتقل شدهاند.
روحالله زم اعدام شد و جلسات «دادگاه رسیدگی به اتهامات» شارمهد در حال برگزاری است.