باقر نمازی، زندانی دوتابعیتی پیشین، پس از شش سال از ایران خارج شد
بر اساس خبرها و تصاویر منتشر شده، باقر نمازی، شهروند دوتابعیتی ایرانی-آمریکایی که در روزهای گذشته و همزمان با آغاز مرخصی یک هفتهای پسرش، سیامک نمازی، اجازه خروج از ایران پیدا کرد، از این کشور خارج شد.
وکیل مدافع خانواده نمازی روز چهارشنبه ۱۳ مهر با انتشار تصویری از باقر نمازی در هواپیما تایید کرد او از ایران خارج شده و نوشت: «سرانجام پس از ۶ سال و نیم بازداشت غیرقانونی از ایران خارج شد.»
به گفته این وکیل دادگستری، نمازی روز چهارشنبه وارد مسقط خواهد شد و سپس برای درمان فوری به ابوظبی خواهد رفت.
روز شنبه نهم مهر ماه، همزمان با اعلام اعطای مرخصی «هفت روزه» به سیامک نمازی، شهروند دو تابعیتی زندانی در ایران، پدر او، باقر نمازی، اجازه پیدا کرد برای درمان ایران را ترک کند.
جرد گنزر، وکیل نمازیها، اضافه کرد که امکان تمدید مرخصی موکلش، سیامک نمازی هم وجود دارد.
استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل هم در بیانیهای اعلام کرد باقر نمازی، یکی از مقامهای سابق این سازمان که در ایران به اتهام «همکاری با دولت متخاصم» محکوم شده بود، اجازه خروج از ایران را برای درمان دریافت کرده است.
دوجاریک گفت که این تصمیم پس از درخواستهای آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل از ابراهیم رئیسی گرفته شده است.
نور نیوز، وبسایت نزدیک به شورای عالی امنیت ملی، بدون اشاره به نام کشور میانجیگر نوشت که در هفتههای اخیر مذاکرات فشردهای با وساطت یکی از کشورهای منطقه درباره آزادسازی همزمان زندانیان ایران و آمریکا انجام شده است.
این وبسایت خبری گزارش کرد که میلیاردها دلار از منابع ارزی مسدود شده ایران نیز در این چارچوب در شرف آزادسازی است.
معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اما در پاسخ به سوال ایراناینترنشنال درباره آزادی باقر نمازی و بازگشت احتمالی او به آمریکا گفت که «به دلیل احترام به حریم خصوصی»، نمیتواند جزییاتی در این باره ارائه دهد.
این مقام مسوول به ایراناینترنشنال گفت که آزادی باقر نمازی و مرخصی فرزندش سیامک نمازی بخشی از هیچ توافق یا چیزی شبیه آن نبوده است.
سیامک نمازی در مهر ماه سال ۱۳۹۴ در جریان سفری به ایران بازداشت شد و همچنان در ایران محبوس است.
پدر او، باقر نمازی که از مقامهای سابق یونیسف است نیز سال ۹۵ برای پیگیری وضعیت فرزندش به ایران رفت که بازداشت شد.
این دو شهروند ایرانی-آمریکایی به اتهام جاسوسی و همکاری با دولت آمریکا به ۱۰ سال زندان محکوم شدند اما آنها و همچنین دولت آمریکا همواره اتهامهای وارد شده از سوی جمهوری اسلامی را رد کردند.
باقر نمازی حدود چهار سال پیش از زندان آزاد شد اما قوه قضاییه جمهوری اسلامی او را ممنوعالخروج کرد.