اعتراض ابراهیم رئیسی به پیگیری پرونده قتل مهسا امینی در مجامع بینالمللی
همزمان با ادامه اعتراضات داخلی و بینالمللی به قتل مهسا امینی، ابراهیم رئیسی در نشست سازمان ملل بدون نام بردن از او این پرونده را یک موضوع کم اهمیتِ خواند که تحقیقات درباره آن در حال انجام است.
رییسجمهوری ایران در سخنرانی روز چهارشنبه ۳۰ شهریور خود در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: «جمهوری اسلامی، استانداردهای دوگانه برخی از دولتها در زمینه حقوق بشر را مهمترین عامل نهادینه شدنِ نقضِ حقوق انسان میداند که پیامد آن، موضعگیریهای متنوع و متعدد در قبال یک رخداد در حال بررسی در جمهوری اسلامی ایران و سکوت مرگبار درباره قتل دهها زن بی پناه در مدت کوتاهی در یکی از کشورهای غربی است.»
رئیسی توضیح دقیقی درباره ماجرای مورد نظرش نداد و به نام کشور مورد نظرش اشاره نکرد.
او در سخنان خود چندین بار خواستار اجرای عدالت در جهان شد و مدعی شد که مردمسالاری «به صورت فراگیر در ساختار حکومتی جمهوری اسلامی نهادینه و به رویه اساسی نظام» تبدیل شده است.
رئیسی در سخنرانی خود همچنین با نشان دادن عکس قاسم سلیمانی، خواستار «محاکمه آمر و مباشران» کشته شدن او شد.
او درباره مذاکرات اتمی نیز گفت که جمهوری اسلامی «ارادهای قوی برای حل عادلانه این موضوع» دارد.
رییسجمهوری ایران در عین حال با اشاره به خروج آمریکا از برجام گفت: «گره توافق هستهای از همان جایی باید باز شود که گره خورده است.»
او بار دیگر مواضع اعلام شده از سوی مقامهای جمهوری اسلامی را تکرار کرد که: «بر اساس فتوای علی خامنهای، بمب اتم در دکترین جمهوری اسلامی جایی ندارد.»
این در حالی است که کمال خرازی، رییس شورای راهبردی روابط خارجی جمهوری اسلامی و مشاور علی خامنهای، ۲۶ تیر در مصاحبه با شبکه الجزیره گفته بود ایران تواناییهای فنی ساخت بمب هستهای را دارد ولی قصد انجام آن را ندارد.
در همین حال خبرگزاری رویترز روز ۱۶ شهریور بر اساس یک گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی خبر داد که ذخایر اورانیوم غنی شده ایران با خلوص ۶۰ درصد، به ۵۵ کیلوگرم رسیده است که در صورت غنیسازی با خلوص بالاتر، از میزان لازم برای تولید بمب اتم بیشتر است.
از سوی دیگر اما صبح امروز علی خامنهای در سخنرانی خود در جمع فرماندهان ارشد نظامی جمهوری اسلامی، بدون اشاره به مهسا امینی، موضوع او را «امری حضیض» توصیف کرد.
صحبتهای رهبر جمهوری اسلامی با اعتراض مردم در شبکههای اجتماعی روبهرو شد و کاربران حرفهای او را بیارزش دانستند.
از سوی دیگر اما واکنشهای بینالمللی به قتل مهسا امینی به دست نیروهای انتظامی جمهوری اسلامی ادامه دارد. از جمله آمریکا، اتحادیه اروپا، ایتالیا، کانادا، آلمان و فرانسه خواستار تحقیق مستقل درباره قتل او و پایان دادن به تبعیض علیه زنان در ایران شدهاند.
سازمان ملل متحد نیز «مرگ مهسا امینی در بازداشت» و همچنین «سرکوب خشونتآمیز» اعتراضهای شهروندان به این ماجرا از سوی جمهوری اسلامی را محکوم کرده است.
وزارت امور خارجه اسرائیل هم اعلام کرد: «ما اعتراضات مردم شجاع ایران را که علیه رژیم خشن آخوندها برخاستهاند از نزدیک دنبال میکنیم.»
این وزارتخانه تاکید کرد اسرائیل در کنار مردم ایران ایستاده و از جامعه جهانی میخواهد سرکوب وحشیانه رژیم علیه ایرانیان بیگناه را محکوم کند.
در حالی که اعتراضات در سراسر ایران ادامه دارد، خبرها از فیلتر شدن اینستاگرام و کاهش شدید دسترسی به اینترنت در شهرهای مختلف حکایت دارند.
در مقابل، گزارشهایی از هک شدن سایت چند نهاد دولتی و حکومتی منتشر شده است. خبر هک خبرگزاری فارس نیز انتشار یافت.