برگزاری مانور هفت روزه چین و روسیه همزمان با ادامه تنش‌ها درباره تایوان

جمعه ۱۴۰۱/۰۶/۱۱

چین و روسیه در بحبوحه تنش‌ها با ایالات متحده آمریکا، از روز پنج‌شنبه ۱۰ شهریور مانور نظامی هفت روزه‌ای را با حضور نیروهای نظامی چندین کشور متحد همچون هند، لائوس، مغولستان، نیکاراگوئه و سوریه، در شرق روسیه و دریای ژاپن آغاز کردند.

چین برای شرکت در این مانور که موسوم به وُستُک است، بیش از دو هزار سرباز، ۲۱ هواپیمای جنگنده و سه کشتی جنگی اعزام کرده است.

این مانور نظامی تا تاریخ هفتم سپتامبر ادامه خواهد داشت.

وزارت دفاع روسیه هم اعلام کرد نیروهای چند کشور «حفاظت از ارتباطات دریایی و پشتیبانی از نیروهای زمینی در مناطق ساحلی» را تمرین خواهند کرد.

همزمان با آغاز این مانور نظامی، وزارت دفاع تایوان در گزارشی به پارلمان اعلام کرد که چین ماموریت حمله به نیروهای دریایی آمریکا را شبیه‌سازی و تمرین می‌کند تا در صورت بروز درگیری با تایوان، بتواند جلوی کمک نیروهای خارجی را به این جزیره بگیرد.

خبرگزاری رویترز نیز اعلام کرد بر اساس گزارش ارائه شده به پارلمان تایوان، چین آمادگی و توان نظامی خود را برای حمله به تایوان بیشتر کرده است.

کشتی‌های نظامی آمریکا به طور منظم - به خصوص پس از افزایش تنش میان چین و تایوان - در دریای جنوبی چین گشت‌زنی می‌کنند.

تنش‌ها بعد از سفر نانسی پلوسی، رییس مجلس نمایندگان آمریکا به تایپه افزایش یافت و چین یک سلسله رزمایش‌های سنگین نظامی را در اطراف تایوان برگزار کرد.

روز پنج‌شنبه ۱۳ مرداد و در پی خروج رییس مجلس نمایندگان آمریکا از تایوان نیز ارتش چین رزمایش بزرگ و بی‌سابقه خود را در اطراف این جزیره برگزار کرد.

وزارت دفاع تایوان اعلام کرد چین چند موشک بالستیک را به سمت آب‌های شمال شرقی و جنوب غربی اطراف این جزیره پرتاب کرده است.

چین تایوان را با جمعیتی حدود ۲۳ میلیون نفر، یکی از استان‌های خود می‌داند که از زمان پایان جنگ داخلی چین (۱۹۴۹) هنوز نتوانسته آن را به بقیه قلمرو خود ملحق کند.

بر اساس اصل سیاست چین واحد که آمریکا به آن اعلام پای‌بندی کرده، واشینگتن به جای تایپه، پکن را به رسمیت می‌شناسد اما در عین حال بر اساس قانون ایالات‌ متحده، خود را موظف به ارائه حمایت دفاعی از تایوان می‌داند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها