پلیس ترکیه با وعده توزیع کارت اقامت، صدها پناهجو را بازداشت کرد

شماری از مهاجران افغان در ترکیه، به افغانستان‌اینترنشنال خبر دادند پلیس این کشور با وعده توزیع کارت اقامت برای مهاجران فاقد مدرک، صدها نفر را بازداشت کرده است. گارد ساحلی ترکیه نیز در روزهای ۲۹ و ۳۰ شهریور، دست‌کم ۳۳۳ «مهاجر غیرقانونی» از جمله ۸۰ کودک را بازداشت کرد.

بر اساس گزارش گارد ساحلی ترکیه، طی ۱۳ عملیات مختلف در نوار ساحلی و آب‌های استان‌های ازمیر، موغلا و ادیرنه، دست‌کم ۳۳۳ مهاجر غیرقانونی به همراه ۸۰ کودک دستگیر شده‌اند.

این مهاجرانی که حضور آن‌ها در ترکیه قانونی نبوده، به مراکز دیپورت استانی منتقل شده‌اند.

بازداشت مهاجران با وعده دادن کارت اقامت

سایت افغانستان‌اینترنشنال در گزارشی نوشت که پلیس ترکیه با وعده توزیع کارت اقامت (کیملیک) برای مهاجران فاقد مدرک، صدها نفر را بازداشت کرده است.

یکی از مهاجران افغان در ترکیه گفت که پس از تجمع در محوطه اداره ثبت احوال استانبول، درهای این اداره بسته شد و حدود ۵۰۰ نفر بازداشت شدند.

به گفته مهاجران افغان، پلیس ترکیه اعلام کرده بود به مهاجران بدون اسناد، کارت اقامت می‌دهد.

یکی از این مهاجران به افغانستان‌اینترنشنال گفت: «پلیس ترکیه مهاجران فاقد مدرک را جمع‌آوری کرد و پس از زدن دست‌بند، آن‌ها را به سمت اردوگاه‌ها فرستادند.»

طبق گزارش افغانستان‌اینترنشنال، پلیس این افراد را روز چهارشنبه ۲۸ شهریور، بازداشت و به اردوگاه‌های مهاجران منتقل کرده است.

مقام‌های دولت ترکیه تاکنون واکنشی به این ماجرا نشان نداده‌اند.

بر اساس گزارش‌ها، ترکیه از ابتدای امسال بیش از چهار هزار پناهجوی افغان را در شهرهای مختلف خود بازداشت کرده و به افغانستان بازگردانده است.

طبق گزارش افغانستان‌اینترنشنال، در ویدیوی ارسال شده از سوی مهاجران افغان، تجمع مهاجرانی دیده می‌شود که می‌گویند پلیس به آن‌ها اجازه خروج نمی‌دهد.

طبق گفته یکی از مهاجران، در میان بازداشت‌شدگان افغان بیش از ۵۰ خانواده شامل کودکان حضور دارند.

مهاجران افغان در ترکیه، ایران، و پاکستان با مشکلات جدی از جمله بازداشت‌های گسترده، محدودیت‌های اقامتی و اخراج‌های اجباری و رد مرز مواجه هستند.

ترکیه در سال‌های اخیر تلاش کرده با اتخاذ تصمیم‌های مختلف، راه‌های ورود پناهجویان به کشور خود را مسدود کند.

اکثر پناهجویانی که به این کشور پناه می‌برند، از جنگ، درگیری و سرکوب‌های خشونت‌بار حکومتی در کشورهای خود فرار می‌کنند و قصد دارند از ترکیه به کشورهای دیگر پناهنده شوند.

دولت ترکیه از موضوع پناهجویان به عنوان ابزار فشار بر دولت‌های دیگر، به ویژه در چانه‌زنی‌های خود با اتحادیه اروپا و گرفتن منابع مالی بیشتر از این اتحادیه استفاده می‌کند.