آمریکا از فراخوان نخستوزیر عراق برای پیشبرد گفتوگوی ملی در این کشور حمایت کرد
در پی بروز تنشهای سیاسی در عراق، سفارت ایالات متحده آمریکا در بغداد اعلام کرد واشینگتن از فراخوان مصطفی الکاظمی، نخستوزیر عراق، برای مشارکت همه طرفها در یک گفتوگوی ملی حمایت میکند.
همزمان برخی رسانهها به نقل از منابع مطلع نوشتند احتمال انحلال پارلمان عراق و رسیدن به توافق برای برگزاری انتخابات مجدد بسیار بالاست.
از سوی دیگر اما منابع مطلع به خبرگزاری وان نیوز گفتند: «با وجود تمامی میانجیگریها، مقتدی صدر همچنان از باز کردن هر دریچهای برای گفتوگو با چهارچوب هماهنگی به شدت خودداری میکند.»
در مقابل، هشام الرکابی، مدیر دفتر نوری المالکی گفت که سیستم سیاسی عراق با انتخابات ایجاد شده و باید با انتخابات تغییر کند.
او با تأکید بر اینکه محمد شیاع السودانی همچنان کاندیدای پست نخستوزیری است، گفت چهارچوب هماهنگی مسأله انحلال پارلمان و برگزاری انتخابات مجدد را بررسی خواهد کرد.
سفارت آمریکا در بغداد ضمن حمایت از طرح گفتوگوی ملی در بیانیهای نوشت که «چنین اقدام سازندهای» میتواند منجر به کاهش تنشهای فعلی شود.
در این بیانیه تأکید شد: «ما مجدداً حمایت خود را از اعتراضات مسالمتآمیز تأیید میکنیم و همه طرفها را تشویق میکنیم به پرهیز از خشونت و حاکمیت قانون در چارچوب حقوق اساسی پایبند باشند».
همزمان وزیران امور خارجه عراق و فرانسه نیز شامگاه سهشنبه در یک تماس تلفنی بر کاهش تنش در منطقه تأکید کردند.
کمی قبل از آن، امانوئل مکرون، رئیسجمهوری فرانسه «نگرانی شدید خود در مورد وضعیت عراق» را ابزار کرد و گفت با راهکار «گفتوگو و مشورت» میان همه گروههای عراقی موافق است.
مکرون روز سهشنبه در توئیتی که به زبان عربی منتشر کرد، نوشت: «من با درخواست مصطفی الکاظمی، نخستوزیر، برای گفتوگو و مشورت در زمینه برآورده کردن انتظارات عراقیها موافقم.»
در حالی که رهبران جریان صدر روز سهشنبه از حامیان خود خواستند تا پارلمان عراق را تخلیه و به حرکت اعتراضی خود در خارج از پارلمان ادامه دهند، دادگاه عالی فدرال عراق اخبار منتشر شده درباره اظهار نظر این دادگاه در مورد امکان بازگشت نمایندگان مستعفی جریان صدر به مجلس را تکذیب کرد.