موج اعتراض به اجرای نسخه عربی «سلام فرمانده» در لبنان

نسخه عربی «سلام فرمانده» که در لبنان با عنوان «سلام ای مهدی» اجرا شد، به دلیل استفاده حزب‌الله از کودکان برای تبلیغ به منظور گسترش باورهای جمهوری اسلامی ایران، موجی از اعتراض را به دنبال داشت.

فعالیت‌های حزب‌الله در لبنان و مواضع رهبران آن آشکارا نشان می‌دهند که این گروه هیچ فرصتی را برای گسترش باورها و ایدئولوژی رژیم جمهوری اسلامی در
مناطق تحت نفوذ خود در لبنان به‌ویژه در میان کودکان از دست نمی‌دهد.

در جدیدترین «تهاجم فرهنگی» آن‌طور که منتقدان لبنانی توصیف کرده‌اند، حزب‌الله، نسخه عربی سرود ایرانی «سلام فرمانده» را در مراسم چهلمین سالگرد تأسیس خود در مناطق تحت نفوذش به اجرا درآورد.

حزب‌الله برای گسترش مفاهیم مورد نظر جمهوری اسلامی، این سرود را در مدرسه‌های مناطق تحت کنترل خود همچون بعلبک و ضاحیه جنوبی، به شکلی وسیع به کودکان آموزش داده‌اند.

همزمان، هواداران این گروه ویدئوهایی از کودکان را که تصاویری از علی خامنه‌ای و قاسم سلیمانی در دست دارند و سرود «سلام فرمانده» می‌خواندند، در شبکه اجتماعی توئیتر منتشر کردند.

اما بر اساس آنچه منتقدان در صفحات اجتماعی خود نوشته‌اند، جمهوری اسلامی و حزب‌الله با این سرود سعی دارند علاوه بر شست‌وشوی مغزی کودکان از طریق پیام‌ها و تبلیغات سیاسی مرتبط با محور مقاومت، امام دوازدهم شیعیان را با علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی پیوند دهند تا این کودکان در آینده با افکار و ایده‌های این گونه، به حزب‌الله بپیوندند.

یکی از ساکنان ضاحیه جنوبی، منطقه شیعه‌نشین لبنان، در صفحه توئیتر خود نوشت: «منفعت شیعیان از این همه تبلیغات و پروپاگاندا و بستن جاده‌ها در حالی که با کمبود شدید نان روبه‌رو هستیم، چیست؟»

علی مظلوم، فرزند ولاء مظلوم، یکی از رهبران کشته شده حزب‌الله هم با انتقاد از این گروه، این سوال را مطرح کرد که: «رهبران این حزب درباره فساد و تجاوز علیه حقوق دیگران به "امام مهدی" چه خواهند گفت؟

او خطاب به رهبران حزب‌الله گفت: «ای بی‌خردان! مهدی از شما انتظار عدالت، اخلاص و آماده شدن برای ظهور دولت حق دارد، نه آهنگ‌های سرگرم کننده.»

ندیم کوتایش، روزنامه‌نگار شیعه مخالف حزب‌الله هم گفت: «بسیاری از کودکان امروز، شبه‌نظامیان فردا هستند که با سرود سلام مهدی بزرگ می‌شوند.»

سرود «سلام فرمانده» و نسخه عربی آن، «سلام ای مهدی»، هم در لبنان و هم در خارج از این کشور، جنجال آفرین شده است. این در حالی است که شهروندان مخالف جمهوری اسلامی هم ویدئوهای تمسخر آمیز بی‌شماری را در انتقاد از این سرود در شبکه‌های اجتماعی از جمله در اینستاگرام منتشر کرده‌اند.