دولت و مجلس هر کدام دیگری را مسئول حذف ارز ترجیحی دارو معرفی کردند
در ادامه اظهارات ضد و نقیض درباره حذف ارز ترجیحی برای دارو، یک نماینده دیگر مجلس گفت این ارز «ابدا حذف نشده» بلکه اجرای آن به دولت واگذار شده است؛ وبسایتهای مجلس و دولت نیز هر یک دیگری را مسئول این حذف دانسته است.
مهدی طغیانی عضو هیات رییسه کمیسیون اقتصادی مجلس، روز سهشنبه به خبرگزاری مهر گفت «ارز ترجیحی دارو و اقلام اساسی» در بودجه امسال «ابدا حذف نشده» بلکه اجرای آن به وزارت بهداشت و دولت واگذار شده است.
از سوی دیگر، پس از آنکه وبسایت دولت نوشت «مجلس دولت را ملزم به حذف ارز ترجیحی دارو کرده»، وبسایت مجلس به شدت به این «ادعا» واکنش نشان داد.
وبسایت «خانه ملت»، وابسته به مجلس شورای اسلامی، روز دوشنبه نوشت که گزارش وبسایت دولت درست نیست و دولت اجازه حذف ترجیحی بدون جبران هزینهها را ندارد.
پس از مدتها اظهارات ضد و نقیض درباره وضعیت دارو در سال جدید، سرانجام روز یکشنبه بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت، گفت: «در سال جاری در موضوع دارو ارز ترجیحی برداشته شد.»
اما همین اظهارنظر وزیر بهداشت نیز از سوی روابط عمومی این وزارتخانه رد شد و محمد هاشمی، سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، روز دوشنبه اعلام کرد ارز ترجیحی دارو هنوز حذف نشده است.
مهدی طغیانی، نماینده مجلس، در مصاحبه روز سهشنبهاش از «اطلاعات نادرست» منتشر شده نیز اظهار تاسف کرد؛ این در حالی است که در روزهای اخیر چندین نماینده مجلس اظهاراتی متناقض بیان کردهاند و از جمله محمدرضا میرتاجالدینی، نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، با تایید حذف شدن ارز ترجیحی دارو گفت قیمت دارو ۳۰ درصد افزایش خواهد یافت.
در همین حال ابراهیم رئیسی روز سهشنبه از «شرکتهای دانشبنیان دارویی» بازدید کرد و به نوشته ایرنا، «ضرورت تهیه آسان و ارزان دارو توسط مردم را مورد تاکید قرار داد».
پیشتر برخی مقامهای صنفی نسبت به افزایش قیمت دارو در پی حذف ارز ترجیحی دارو هشدار دادهاند.
هانی تحویلزاده، رییس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک، در نامهای به مدیرکل امور فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو اعلام کرده حذف ارز ترجیحی قیمت مواد اولیه شیر خشک را بین ۵ تا ۷ برابر افزایش میدهد.
همچنین حذف ارز ترجیحی دارو و تاکید بر ساخت دارو در ایران در حالی است که برخی از مقامهای صنفی، روند تولید دارو در ایران را زیر سوال بردهاند.
مجتبی بوربور نایب رییس اتحادیه واردکنندگان دارو اواخر سال گذشته به ایلنا گفته است: «ما در واردات ماده اولیه به شدت وابسته به ارز هستیم و امسال هم حدود ۱.۵ میلیارد دلار ارز گرفته است.»
به گفته او، حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد ماده اولیهای وارداتی برای دارو از هند و چین وارد ایران میشود.