اسکار نود و چهارم با حمایت از اوکراین و حاشیه ویل اسمیت: اسکار بهترین فیلم به «کودا» رسید
جایزه بهترین فیلم نود و چهارمین دوره اسکار به فیلم «کودا» به کارگردانی سیان هدر رسید و اسکار بهترین فیلم غیر انگلیسی زبان به فیلم «ماشین مرا بران» به کارگردانی ریوسوکی هاماگوچی از ژاپن اهدا شد. حمایت از اوکراین و کتک زدن یک کمدین به دست ویل اسمیت از اتفاقهای این دوره بود.
مراسم نود و چهارمین دوره جوایز اسکار روز یکشنبه بیست و هفتم مارس در لس آنجلس، در حالی برگزار شد که شماری از ستارگان سینما و نامزدهای اسکار ضمن همراه داشتن روبان یا سایر نشانها، حمایت خود را از مردم اوکراین اعلام کردند.
در جریان مراسم نود و چهارمین دوره اسکار، ویل اسمیت در واکنش به شوخی کمدین کریس راک با مدل موی همسرش، روی صحنه رفت و این کمدین را کتک زد.
اسمیت پس از این اقدام فریاد زد که این کمدین نام همسرش را به زبان نیاورد. این رفتار بیسابقه بازتاب گستردهای در پی داشته است.
در جریان مراسم اسکار همچنین تعدادی از بازیگران در حمایت از پناهندگان روبانهایی را که هشتگ «با پناهندگان» بر آن نوشته بود، همراه داشتند.
کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، این روبانها را پیش از آغاز مراسم اسکار به افراد مشهور اهدا کرد تا در خلال نود و چهارمین دوره جوایز اسکار از آن استفاده کنند.
در بخشی از مراسم اسکار، همزمان با نمایش متنی درباره جنگ اوکراین، حاضران و ستارگان سینمای جهان لحظاتی برای ادای احترام به مردم اوکراین سکوت کردند.
مراسم اصلی با اجرایی موسیقی بیانسه آغاز شد. رجینا هال، ایمی شومر و واندا سایکس نیز سه مجری بودند که نود و چهارمین دوره جوایز فیلم اسکار را برعهده داشتند.
جایزه بهترین فیلم جوایز اسکار به فیلم «کودا» به کارگردانی سیان هدر رسید.
این یک موفقیت تاریخی برای فیلمی است که داستان سختیهای یک خانواده ناشنوا با فرزندی دارای شنوایی را روایت میکند.
همچنین جایزه بهترین بازیگر زن نود و چهارمین دوره اسکار به جسیکا چستین برای بازی در فیلم «چشمان تامی فی» و جایزه اسکار بهترین بازیگر مرد نیز به ویل اسمیت برای بازی در فیلم «شاه ریچارد» اهدا شد.
اسکار بهترین بازیگر نقش مکمل زن به آریانا دبوس برای فیلم «داستان وست ساید» و اسکار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد نیز به تروی کوتسور برای فیلم «کودا» رسید.
کوتسور بازیگری ناشنوا هنگام دریافت جایزه اسکار، آن را به همه ناشنوایان و افراد دارای معلولیت تقدیم کرد.
فیلم «تلماسه» ساخته دنیس ویلنوو با برنده شدن شش اسکار توانست از رقیبان خود پیشی بگیرد و جوایز اسکار بهترین موسیقی، بهترین صدابرداری، بهترین تدوین، بهترین طراحی صحنه، بهترین فیلمبرداری و بهترین جلوههای ویژه را به خانه برد.
اسکار بهترین فیلم خارجی نیز به «ماشین مرا بران» به کارگردانی ریوسوکی هاماگوچی از ژاپن رسید. این فیلم که فیلمنامه آن بر اساس داستانی از هاروکی موراکامی، نویسنده ژاپنی نوشته شده است پیش از این هم جوایز بینالمللی دیگری از جمله جوایز جشنواره کن و گلدن گلوب را از آن خود کرده بود.
اسکار بهترین انیمیشن به «افسون» محصول والت دیزنی رسید که داستان آن درباره خانوادهای جادویی در کوهستانهای کلمبیا است.
اسکار بهترین طراحی لباس به جنی بیون طراح لباس فیلم «کروئلا» رسید و اسکار بهترین موسیقی نیز به بیلی آیلیش برای فیلم «زمانی برای مردن نیست» اهدا شد.