مهمانان ضیافت شام پزشکیان در نیویورک، هنگام ورود به هتل صورت خود را پوشاندند
در دومین روز مجمع عمومی سازمان ملل، ولودیمیر زلنسکی گفت روسیه حاضر است برای تصرف دیوانهوار و زورگویانه این زمین، همسایهاش را نابود کند و برای این کار دوستان بسیار خاصی پیدا کرده است: کره شمالی و ایران
در روز دوم برگزاری مجمع عمومی، رهبران ۳۴ کشور سخنرانی خواهند کرد
در رویدادی دیگر در سازمان ملل، شورای امنیت جلسهای برای بررسی تحولات در لبنان برگزار خواهد کرد
در روز نخست برگزاری مجمع عمومی، جو بایدن آخرین سخنرانی خود را به عنوان رییس جمهور آمریکا و مسعود پزشکیان، اولین سخنرانی خود را به عنوان رییسجمهور ایران ارائه دادند
جو بایدن در گفتگویی با شبکه تلویزیونی ایبیسی، هشدار داد یک جنگ تمامعیار در خاورمیانه ممکن است رُخ دهد، اما او فکر میکند همچنان فرصتی برای صلح وجود دارد که میتواند کل منطقه را تغییر دهد
۵ مهر ۱۴۰۳، ۰۵:۲۹ (+۱ گرینویچ)
ویدیویی از خروج میهمانان ایرانی ضیافت شام هیات جمهوری اسلامی در نیویورک
ویدیوهای ایراناینترنشنال خروج مهمانان از هتل میلنیوم را پس از ضیافت شام مسعود پزشکیان در نیویورک در روز چهارشنبه چهارم مهرماه نشان میدهد.
علی واعظ، مسئول بخش ایران در اندیشکده «گروه بینالمللی بحران»، هومن مجد، روزنامهنگار ایرانی-آمریکایی، تریتا پارسی، بنیانگذار نایاک، علیاکبر موسوی خوئینی، فعال اصلاحطلب، نگار مرتضوی، روزنامهنگار ایرانی-آمریکایی، ابراهیم نبوی، نویسنده، و محسن میلانی، نویسنده، از جمله چهرههای شناختهشدهای بودند که امشب در هتل محل اقامت هیات ایرانی در نیویورک حضور داشتند.
۵ مهر ۱۴۰۳، ۰۵:۲۷ (+۱ گرینویچ)
انتشار ویدیوهایی از میهمانان ایرانی ضیافت شام هیات جمهوری اسلامی در نیویورک
ویدیوهای ایراناینترنشنال حضور محسن میلانی، نویسنده، ابراهیم نبوی، نویسنده، و داریوش سجادی، روزنامه و تحلیلگر سیاسی، را در هتل میلنیوم برای ضیافت شام مسعود پزشکیان در نیویورک در روز چهارشنبه چهارم مهرماه نشان میدهد.
دراین ویدیوها میلانی در هتل، و نبوی و سجادی هنگام خروج دیده میشوند.
۵ مهر ۱۴۰۳، ۰۰:۳۱ (+۱ گرینویچ)
مهمانان ضیافت شام پزشکیان در نیویورک، هنگام ورود به هتل صورت خود را پوشاندند
به گزارش خبرنگار ایراناینترنشنال، بسیاری از مهمانان در ضیافت شام پزشکیان در نیویورک هنگام ورود به هتل، صورت خود را با ماسک یا دست میپوشاندند. علی واعظ، مسئول بخش ایران در اندیشکده «گروه بینالمللی بحران»، هومن مجد، روزنامهنگار ایرانی-آمریکایی، تریتا پارسی، بنیانگذار نایاک، علیاکبر موسوی خوئینی، فعال اصلاحطلب، نگار مرتضوی، روزنامهنگار ایرانی-آمریکایی، ابراهیم نبوی، نویسنده، و محسن میلانی، نویسنده، از جمله چهرههای شناخته شدهای بودند که امشب در هتل محل اقامت هیات ایرانی در نیویورک حضور داشتند.
۴ مهر ۱۴۰۳، ۲۳:۱۰ (+۱ گرینویچ)
نمایندگی جمهوری اسلامی: از تابعیت اسرائیلی استاد دعوت شده به نشست پزشکیان اطلاع نداشتیم
نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل اعلام کرد درباره تابعیت اسرائیلی-آمریکایی لیور استرنفلد، استاد یهودی دعوت شده به نشست پزشکیان در نیویورک با عنوان «نقش ادیان الهی در برقراری صلح جهانی»، هیچ اطلاعی نداشته است.
نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل گفت استرنفلد «سابقه فعالیت ضد صهیونیستی» داشته و در زمینه یهودیت، اسلام و ایران سوابق پژوهشی طولانی داشته است.
جو بایدن، رییسجمهور ایالات متحده، در رویدادی که در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک برای حمایت از اوکراین برگزار شد، سخنرانی کرد.
بایدن در جریان این سخنرانی اعلام کرد ایالات متحده قصد دارد روز پنجشنبه اقداماتی را برای تسریع حمایت از اوکراین اعلام کند: «ما متعهد هستیم منابعی را که اوکراین برای بازسازی خود قدرتمندتر از قبل نیاز دارد، فراهم کنیم... شما در این مبارزه تنها نیستید.»
این رویداد با حضور شماری از رهبران جهان و با هدف صدور اعلامیه مشترک در حمایت از توانمندی و بازسازی اوکراین برگزار شد.
۴ مهر ۱۴۰۳، ۲۱:۴۰ (+۱ گرینویچ)
آمریکا در حال نهاییکردن بسته کمک تسلیحاتی ۸ میلیارد دلاری به اوکراین است
به گزارش رویترز، ایالات متحده قصد دارد بسته ۸ میلیارد دلار کمک نظامی به اوکراین را تا روز پنجشنبه، همزمان با بازدید ولودیمیر زلنسکی، رییسجمهور اوکراین از واشنگتن، نهایی و اعلام کند.
به گفته دو مقام آمریکایی که در اینباره با رویترز گفتگو کردند، جو بایدن در حال انجام مذاکرات فوری با کنگره است تا اجازه بگیرد ۵.۶ میلیارد دلار کمک نظامی به اوکراین را تا قبل از ۳۰ سپتامبر که پایان سال مالی فدرال است، استفاده کند.
به گفته منابع رویترز، هرچند محتوای این بسته هنوز در حال نهایی شدن است، کاخ سفید قصد دارد به کنگره اطلاع دهد این بسته را از ذخایر تسلیحاتی ایالات متحده تامین خواهد کرد.
رویترز پیشتر گزارش داده بود دولت بایدن در حال بررسی یک طرح جایگزین است که بر اساس آن با یک جدول زمانی طولانیتر، تسلیحات و تجهیزات به اوکراین منتقل خوهد شد.
بر اساس بیانیهای دیگر که روز پنجشنبه منتشر خواهد شد، علاوه بر ۵.۶ میلیارد دلار کمک نظامی از ذخیره تسلیحاتی ایالات متحده، یک بسته کمک نظامی ۲.۴ میلیارد دلاری دیگر کمک تحت برنامه «ابتکار کمک امنیتی اوکراین» برای کمک به اوکراین در نظر گرفته شده است.
بر اساس این بسته کمک تازه، در صورت تصویب کنگره دولت بایدن اجازه مییابد سلاحهای موردنظر را از شرکتهای خصوصی برای اوکراین خریداری کند.
به گزارش رویترز، یکی از مقامات آمریکایی گفته این بسته کمکی شامل مهمات، تسلیحاتی برای مقابله با پهپادها و موادی برای حمایت از تولید مهمات در اوکراین خواهد بود.
۴ مهر ۱۴۰۳، ۲۰:۱۰ (+۱ گرینویچ)
مکرون: فرانسه به ارائه تسلیحات ضروری به اوکراین برای دفاع از خود ادامه میدهد
امانوئل ماکرون، رییسجمهور فرانسه روز چهارشنبه در جریان سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل با اشاره به نگرانیهای روزافزون از تشدید تنشها در مناطق مختلف جهان گفت: «به نظر میرسد بشریت هر روز بیشتر از گذشته متفرق میشود، آن هم در زمانیکه شرایط ایجاب میکند تا پاسخهای مشترک، قوی و موثر برای مشکلات پیشآمده پیدا کنیم.»
مکرون با ابراز نگرانی از به حاشیه رانده شدن اعمادسازی متقابل در جربان مباحثات روزمره، گفت: «بیش از هر چیز، ما نیاز داریم تا شرایط اعتماد و احترام بین ملتها را بازسازی کنیم، اما اینجا میبینیم که این موارد اغلب در مباحثات ما لگدمال میشوند.»
در ادامه اهم سرفصلهایی که رییسجمهور فرانسه در صحبتهایش به آنها پرداخت را بخوانید.
جنگ روسیه علیه اوکراین
مکرون اعلام کرد کشورش به ارائه تسلیحات مورد نیاز اوکراین برای دفاع از خود در برابر تهاجم روسیه ادامه خواهد داد: «سرنوشت اوکراین، مسئلهای مربوط به صلح و امنیت در اروپا و جهان است، اگر کاری نکنیم چه کسی میتواند هنوز باور کند که در مقابل همسایگان بزرگتر و متمایل به خشونت خود محافظت خواهد شد؟»
مکرون با تاکید بر ادامه حمایت فرانسه از «مقاومت قابلتوجه» مردم اوکراین، گفت: «فرانسه به انجام هر کاری که میتواند برای کمک به اوکراین برای مقاومت ادامه خواهد داد.»
درباره اسرائیل و فلسطین
مکرون با تکرار موضع این کشور درباره حمله هفتم اکتبر وارد بحث اسرائیل و فلسطین شد: «میخواهم موضع فرانسه را که از روز اول بیان شده دوباره بهطور واضح تکرار کنم. ما به شدت حمله تروریستی وحشتناک و بیسابقه در هفتم اکتبر حماس علیه اسرائیل را محکوم میکنیم. تروریسم به هیچ وجه قابلقبول نیست، هرچه که علت آن باشد و اینجا ما برای قربانیان حمله حماس سوگواری میکنیم.»
مکرون در ادامه با تاکید بر «بیشاز حد طولانیشدن» جنگ اسرائیل در غزه، گفت: «با این حال، جنگی که اسرائیل در غزه به راه انداخته، بیش از حد طولانی شده است و دهها هزار قربانی غیرنظامی در فلسطین نمیتوانند توجیه شوند.»
مکرون اضافه کرد: «فرانسه در هر ابتکاری که جانها را نجات دهد و امنیت همه را تضمین کند، شرکت خواهد کرد.»
درباره حملات اسرائیل به لبنان
مکرون با اشاره به اینکه حزبالله برای مدت طولانی با بهخطر انداختن لبنان، این کشور را به سوی جنگ سوق داده است، گفت «اسرائیل نمیتواند بدون آنکه پیامدی داشته باشد، عملیات خود را به لبنان گسترش دهد.»
او در ادامه با بیانکه فرانسه نمیخواهد شاهد جنگ در لبنان باشد، گفت: «به همین دلیل است که ما از اسرائیل میخواهیم تشدید تنش در لبنان را متوقف کند و از حزبالله هم میخواهیم شلیک موشک به اسرائیل را متوقف کند.»
مکرون در ادامه با تاکید بر اینکه «جنگ در لبنان نمیتواند و نباید رخ دهد»، اعلام کرد وزیر خارجه خود را به عنوان بخشی از تلاشها برای جلوگیری از وقوع جنگ به لبنان اعزام میکند و از اسرائیل و حزبالله لبنان خواست فورا خصومتها را متوقف کنند.
درباره تنشها در آفریقا
رییسجمهور فرانسه با اشاره به اینکه برای حب مسائب آفریقا یک مشارکت جدید مورد نیاز است، گفت: «حاکمیت همه کشورها و راهحلهای منطقهای و بینالمللی باید برای مقابله با این چالشها ایجاد شوند، این ایده پشت رابطهای است که ما میخواهیم با آفریقا برقرار کنیم، یک مشارکت جدید.»
۴ مهر ۱۴۰۳، ۱۹:۲۵ (+۱ گرینویچ)
سازمان ملل: جنگ وحشیانه در سودان منجر به افزایش شدید گرسنگی میلیونها نفر شده است
جویس امسویا، سرپرست معاونت دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه و هماهنگکننده امداد اضطراری، در شبکه اجتماعی ایکس نوشته است «جنگ وحشیانه در سودان منجر به افزایش شدید گرسنگی و ناامنی غذایی حاد برای میلیونها نفر شده است.»
این مقام سازمان ملل با اشاره به اختصاص ۲۵ میلیون دلار از صندوق اضطراری سازمان ملل برای مقابله با گسترش قحطی در سودان، نوشته است: «امیدوارم این اقدام، دیگر اهداکنندگان را ترغیب کند تا با تامین منابع مالی اضافی به ما در نجات جان انسانها کمک کنند.»
۴ مهر ۱۴۰۳، ۱۸:۴۵ (+۱ گرینویچ)
مکرون از کشورهای ساحلی و اقیانوسی خواست برای مدیریت پایدار اقیانوسها اقدام کنند
امانوئل مکرون، رییسجمهور فرانسه، با نوشتن مطلبی در شبکه ایکس از دیدار خود با شماری از هبران کشورهای ساحلی در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل خبر داد.
مکرون با اشاره به اهمیت همکاری جامعه بینالمللی برای نیل به اهداف مشترک و نتایج بزرگی که این همکاری به بار میآورد، نوشته است: «هدف مشترک ما برای اقیانوسها، که بهعنوان منابع عظیم جذب کربن و تنوع زیستی عمل میکنند، کاملا روشن است.»
مکرون در ادامه نوشته ضروری است انرژی ناشی از همکاری جهانی به مذاکرات در مورد پلاستیکها، صید بیرویه و بستر دریا اختصاص یابد.
بنا بر اعلام رییس جهور فرانسه، این کشور به همراه نروژ و پالائو، فراخوانی به همه کشورهای ساحلی و اقیانوسی برای مدیریت پایدار اقیانوسها دادهاند.
مکرون با یادآوری اینکه بندر نیس در فرانسه چند ماه دیگر، میزبان کنفرانس اقیانوس سازمان ملل متحد خواهد بود، نوشته: «نیس مکانی استثنایی برای جشن گرفتن با فعالان حوزه اقیانوسها خواهد بود، اما بیش از همه باید مکانی برای تعهدات عملی باشد.»
۴ مهر ۱۴۰۳، ۱۸:۰۸ (+۱ گرینویچ)
بایدن: جنگ تمامعیار در خاورمیانه ممکن است، اما اجتنابناپذیر نیست
جو بایدن، رییسجمهور ایالات متحده، در گفتگویی با شبکه تلویزیونی ایبی سی، گفت «یک جنگ تمامعیار در خاورمیانه ممکن است رُخ دهد، اما من فکر میکنم همچنان فرصتی برای صلح وجود دارد، چون ما هنوز در مرحلهای هستیم که میتوانیم به یک توافق برسیم که میتواند اساسا کل منطقه را تغییر دهد.»
بایدن که برای شرکت در نشستهای مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک رفته است، در تلاش است تا تنشها را آرام کند، در شرایطی که جنگ تقریبا یکساله بین اسرائیل و حماس در نوار غزه اکنون لبنان را نیز درگیر کرده است.
بایدن که از دیرباز متحد سرسخت اسرائیل بوده، از راهحل دو کشوری در مناقشه اسرائیل و فلسطین حمایت کرده و اعلام کرد که در این مسئله بهصراحت با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، اختلاف نظر دارد.
۴ مهر ۱۴۰۳، ۱۷:۱۸ (+۱ گرینویچ)
کمتر از ۱۰ درصد سخنرانان در مجمع عمومی سازمان ملل زن هستند
شمار رهبران زن در سخنرانی سال جاری مجمع عمومی سازمان ملل در قیاس با سال گذشته کاهش یافته است.
آنطور که آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل روز سهشنبه اعلام کرد کمتر از ۱۰ درصد سخنرانان در مجمع عمومی سازمان ملل زن هستند.
این در حالیاست که در جریان مجمع عمومی سال ۲۰۲۳، شمار زنان سخنران در مجمع عمومی نزدیک به ۱۲ درصد بود.
گوترش سهشنبه در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «متاسفم که با وجود سالها صحبت درباره برابری جنسیتی، نابرابری جنسیتی در سخنرانیهای مجمع عمومی سازمان ملل کاملا مشهود است.»
گوترش در ادامه نوشته بود این وضعیت غیرقابل قبول است «بهویژه زمانی که میدانیم برابری جنسیتی برای صلح، اقدام اقلیمی و بسیاری موارد دیگر چه نتایج مثبتی به همراه میآورد.»
۴ مهر ۱۴۰۳، ۱۷:۰۵ (+۱ گرینویچ)
گزارشی اختصاصی رویترز از تحویل پهپادهای جی-۳ چینی به روسیه
رویترز به نقل از دو منبع از یک آژانس اطلاعاتی اروپایی و بر اساس اسنادی که بررسی کرده از برنامه تسلیحاتی روسیه در چین برای توسعه و تولید پهپادهای تهاجمی دوربرد خبر داد و نوشت تعدادی از این پهپادها که اکنون در اختیار روسیه است، قرار است در جنگ علیه اوکراین استفاده شود.
یکی از این اسناد، گزارشی است که شرکت کوپول در اوایل سال جاری برای وزارت دفاع روسیه ارسال و جزییات کار خود را در آن تشریح کرد.
کوپول یکی از شرکتهای تابعه شرکت تسلیحاتی دولتی روسیه آلماز-آنتی است که یک مدل پهپاد جدید به نام «گارپیا-اِی۳» یا «جی-سه» را در چین با کمک متخصصان این کشور توسعه داده و آزمایش کرده است.
این شرکت در بهروزرسانی بعدی به وزارت دفاع روسیه گفته قادر است پهپادهایی از جمله جی-سه را در کارخانهای در چین تولید کند تا از این تسلیحات برای جنگ در اوکراین استفاده شوند.
پوتین در جلسه شورای امنیت درباره بازدارندگی هستهای سخنرانی میکند
بنا بر اعلام دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، ولادیمیر پوتین امروز چهارشنبه ریاست جلسه شورای امنیت روسیه درباره بازدارندگی هستهای را بر عهده خواهد داشت.
مسکو در حال بررسی چگونگی پاسخ به درخواستهای اوکراین از کشورهای غربی برای اجازه استفاده از موشکهای دوربرد غربی برای انجام حملاتی به عمق خاک روسیه است.
به گفته پسکوف، این جلسه شورای امنیت، که قدرتمندترین مقامات روسیه از جمله چهرههای تاثیرگذار نظامی این کشور در آن حاضر خواهند بود، یک رویداد مهم محسوب میشود.
جنگ اوکراین که بیش از دو و نیم سال از آغاز آن میگذرد، به بدترین رویارویی بین روسیه و غرب از زمان بحران موشکی کوبا در سال ۱۹۶۲ دامن زده است، زمانی که دو ابرقدرت دوران جنگ سرد بهطور خطرناکی به جنگ هستهای نزدیک شدند.
پسکوف به خبرنگاران گفت: «در این جلسه، پوتین سخنرانی خواهد کرد، اما بقیه موارد، به دلایل واضح، بهعنوان «فوقالعاده محرمانه» ثبت خواهد شد.»
۴ مهر ۱۴۰۳، ۱۶:۱۸ (+۱ گرینویچ)
گفتگوی زلنسکی با دبیرکل ناتو درباره لزوم تقویت پدافند هوایی اوکراین
ولودیمیر زلنسکی در شبکه ایکس نوشته است که در دیدار با ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، ضمن تشکر از حمایتهایش از اوکراین درباره لزوم تقویت پدافند هوایی اوکراین صحبت کرده است.
زلنسکی نوشته است: «من درباره ادامه تلاشها برای دعوت از کشورمان به ناتو در سریعترین زمان ممکن و اهمیت اجرای بهموقع تمام توافقات حاصل شده در اجلاس ناتو در واشینگتن گفتگو کردم.»
۴ مهر ۱۴۰۳، ۱۶:۰۲ (+۱ گرینویچ)
مکرون در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل: جهان به یک چارچوب جمعی و مقررات نیاز دارد
امانوئل مکرون، رییسجمهور فرانسه با انتشار عکسی از دیدار خود با گوترش، دبیرکل سازمان ملل در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل، با تاکید بر اینکه سازمان ملل و دبیرکل آن میتوانند برای دفاع از خود روی فرانسه حساب کنند، نوشته است: «جهان در مواجهه با بحرانها و چالشهای بزرگ، به یک چارچوب جمعی و قوانین و یک نظم جهانی عادلانهتر نیاز دارد.»
۴ مهر ۱۴۰۳، ۱۵:۵۰ (+۱ گرینویچ)
بلینکن در دیدار با رهبران قاره آمریکا: با هم میتوانیم به سطح بیسابقه مهاجرت رسیدگی کنیم
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، در شبکه اجتماعی ایکس از دیدار خود با رهبران کشورهای قاره آمریکا در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل، خبر داد.
او در ایکس نوشته است این دیدار با هدف پیشبردن تلاشهای جمعی برای پاسخ به مهاجرت غیرقانونی و آوارگی اجباری انجام شده است.
بلینکن نوشته او به این رهبران گفته است: «با هم میتوانیم به سطح بیسابقه مهاجرت در نیمکره خود رسیدگی کنیم و اهداف اعلامیه لسآنجلس را پیش ببریم.»
۴ مهر ۱۴۰۳، ۱۵:۳۸ (+۱ گرینویچ)
کرملین: زلنسکی با تلاش برای مجبور کردن روسیه به صلح، اشتباهی مرگبار مرتکب میشود
روسیه در واکنش به صحبتهای ولودیمیر زلنسکی در شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرد طرح رییسجمهور اوکراین برای مجبور کردن مسکو به صلح، «اشتباهی مرگبار» است که برای کییف پیامدهایی خواهد داشت.
زلنسکی سهشنبه به شورای امنیت سازمان ملل گفت جنگ بین روسیه و اوکراین را نمیتوان تنها از طریق مذاکرات متوقف کرد و مسکو باید به اجبار به صلح تن دهد.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، چهارشنبه در تماس با خبرنگاران اظهار داشت: «چنین موضعی یک اشتباه مرگبار و سیستماتیک است. این یک سوتفاهم عمیق است که بهطور اجتنابناپذیری پیامدهایی برای رژیم کییف خواهد داشت.»
به گفته پسکوف، روسیه خواهان صلح است اما این مسئله را نمیتوان به اجبار حل کرد و گفت: «موضعی که بر تلاش برای مجبور کردن روسیه به صلح استوار باشد، یک اشتباه مرگبار است، زیرا مجبور کردن روسیه به صلح امکانپذیر نیست.»
سخنگوی کرملین گفت روسیه حامی صلح است، به شرطی که پایههای امنیت آن تضمین شود.
پوتین پیشتر گفته بود روسیه تنها در صورتی به جنگ اوکراین پایان خواهد داد که کییف از اهداف خود برای پیوستن به ناتو دست بردارد و تمامی چهار منطقهای را که مسکو اشغال کرده و جز خاک خود میداند، به این کشور واگذار کند. درخواستهایی که اوکراین آنها را به عنوان معادل تسلیم ارزیابی کرد و به سرعت رد کرد.
اوکراین و متحدان غربی آن میگویند که باید از پیروزی پوتین در این جنگ جلوگیری شود، زیرا اگر متوقف نشود، او کشورهای همسایه دیگر را نیز تهدید خواهد کرد.
پوتین این درگیری را به عنوان یک مبارزه حیاتی برای بقای روسیه معرفی کرده و هرگونه علاقه به گسترش جنگ به دیگر کشورها را رد کرده است.
۴ مهر ۱۴۰۳، ۱۵:۰۷ (+۱ گرینویچ)
زلنسکی: همه همسایههای روسیه احساس میکند که جنگ ممکن است به آنها هم برسد
ولودیمیر زلنسکی، رییسجمهور اوکراین، در صحبتهایش در مجمع عمومی سازمان ملل گفت روسیه قادر نیست مقاومت مردم اوکراین را در میدان نبرد شکست دهد و برای همین به دنبال راهای دیگری است تا روحیه اوکراینیها را شکست دهد.
در ادامه، مهمترین نکات صحبتهای زلنسکی را ببینید:
همدستی ایران با روسیه برای نابودی اوکراین
زلنسکی گفت روسیه هرچند ۲۰ برابر اوکراین مساحت دارد اما حاضر است برای تصرف دیوانهوار و زورگویانه زمینهای اوکراین، همسایهاش را نابود کند و برای این کار دوستان بسیار خاصی پیدا کرده است: کره شمالی و ایران.
درباره تهدید فاجعه هستهای از سوی روسیه
زلنسکی: «روسیه در حال دریافت تصاویر و اطلاعات دقیق درباره زیرساختهای نیروگاههای هستهای ما است. اما این تهدید چه معنایی دارد؟ هر حمله موشکی یا پهپادی، هر حادثه بحرانی در سیستم انرژی ما میتواند به یک فاجعه هستهای منجر شود."
زلنسکی با دادن این هشدار که دود ناشی از آتشسوزی در شهرهای جنگزده میتواند به کشورهای دیگر برسد، گفت: «اگر خدایی نکرده، روسیه فاجعه هستهای در یکی از نیروگاههای ما به بار آورد، تشعشعات به مرزهای کشورها احترام نخواهد گذاشت و متاسفانه ملتهای مختلف میتوانند اثرات ویرانگر آن را احساس کنند.»
درباره تهدید گسترش جنگ:
زلنسکی در صحبتهایش هشدار داد هر همسایه روسیه در اروپا و آسیای مرکزی احساس میکند جنگ ممکن است به آنها نیز برسد و گفت: «ما باید اشغالگران روسیه را از اوکراین بیرون کنیم، کاری که به پایان درگیریها در اوکراین منجر خواهد شد. همچنین باید افرادی که مسئول جنایات جنگی هستند را پاسخگو کنیم.»
در محکومیت رویکرد چین و برزیل
زلنسکی، تلاش چین و برزیل برای پایان دادن به جنگ روسیه در اوکراین را زیر سوال برد و در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: «شما نمیتوانید قدرت خود را به هزینه اوکراین تقویت کنید ... وقتی برخی گزینههای جایگزین، برنامههای نیمهجان برای حل و فصل یا بهاصطلاح مجموعهای از اصول را پیشنهاد میکنند، این نه تنها منافع و رنج اوکراینیها را نادیده میگیرد... بلکه واقعیت را نیز نادیده میگیرد و به پوتین فضای سیاسی برای ادامه جنگ میدهد. هرگونه تلاش موازی یا جایگزین برای رسیدن به صلح در واقع تلاشی برای ایجاد یک وقفه به جای پایان جنگ است.»
زلنسکی در ادامه گفت اگر کسی در جهان به دنبال جایگزینهایی برای این اصول باشد یا بخواهد یکی از آنها را نادیده بگیرد، به احتمال زیاد میخواهد خودش هم بخشی از آنچه پوتین انجام میدهد را اجرا کند: «آنچه نادیده میگیرند نشاندهنده خواسته پنهان آنها است. وقتی که دوگانه چین و برزیل تلاش میکنند با کسی در اروپا یا با کسی در آفریقا به یک گروه از صداها تبدیل شوند که درباره چیزی متفاوت از یک صلح کامل و عادلانه صحبت میکند، این پرسش مطرح میشود: نفع واقعی آنها چیست؟»
درباره لزوم اصلاح شورای امنیت
رییسجمهور اوکراین با اشاره به ضرورت صلح، گفت «این باید یک صلح عادلانه و واقعی باشد. متاسفانه در سازمان ملل، حل مسائل مربوط به جنگ و صلح بهطور کامل و قاطع ممکن نیست، زیرا در شورای امنیت، تصمیمات بهشدت به حق وتو بستگی دارد. وقتی متجاوز از حق وتو استفاده میکند، سازمان ملل نمیتواند جنگ را متوقف کند.»
۴ مهر ۱۴۰۳، ۱۴:۵۹ (+۱ گرینویچ)
زلنسکی: ایران و کرهشمالی دوستان روسیه در تلاشش برای اشغال سرزمین ما هستند
زلنسکی، رییس جمهور اوکراین، در صحبتهای خود در مجمع عمومی سازمان ملل، با اشاره به وسعت کشور روسیه گفت این کشور که مساحتش بیش از ۲۰ برابر اوکراین است، همچنان خواهان زمین بیشتر است.
زلنسکی گفت روسیه حاضر است برای تصرف دیوانهوار و زورگویانه این زمین، همسایهاش را نابود کند و برای این کار دوستان بسیار خاصی پیدا کرده است: کره شمالی و ایران.
۴ مهر ۱۴۰۳، ۱۴:۵۰ (+۱ گرینویچ)
ابراز ناامیدی ناظران از کاهش تنشها در آینده نزدیک
به گزارش رویترز، دیپلماتها و تحلیلگران میگویند انتظار ندارند در مناقشاتی که بحث درباره آنها در در دستور کار مجمع عمومی سازمان ملل قرار گرفته، شاهد پیشرفت چشمگیری به سمت صلح باشند.
ریچارد گوان، مدیر دفتر سازمان ملل در گروه بینالمللی بحران، در گفتگو با رویترز با اشاره به اینکه جنگهای غزه، اوکراین و سودان سه بحران اصلی هستند که در کانون توجه مجمع عمومی قرار دارند، گفت: «فکر نمیکنم در هیچکدام از این جنگها، شاهد تحولی به سمت صلح باشیم.»
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل هم در گفتگویی که با رویترز در ۱۱ سپتامبر انجام داد، اعلام کرد جنگهای غزه و اوکراین «در بنبست قرار دارند و هیچ راهحل صلحآمیزی برای آنها در چشمانداز دیده نمیشود.»
تلاشهای میانجیگری ایالات متحده، مصر و قطر هنوز نتوانستهاند آتشبسی در غزه برقرار کنند و در این شرایط و پس از گذشت نه ماه از درخواست مجمع عمومی سازمان ملل برای برقراری یک آتشبس بشردوستانه درغزه، صبر جهانی کاهش یافته است.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، که سازمان ملل را به ضدیت با اسرائیل متهم کرده است، و محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگران فلسطین، هر دو قرار است این هفته در مجمع عمومی سخنرانی کنند.
۴ مهر ۱۴۰۳، ۱۴:۴۱ (+۱ گرینویچ)
مکرون در گفتوگو با پزشکیان: بهبود روابط به سرنوشت شهروندان زندانی در ایران بستگی دارد
بر اساس بیانیهای که کاخ الیزه منتشر کرده است، امانوئل مکرون، رییسجمهور فرانسه، در دیدار با مسعود پزشکیان، رییس جمهور ایران در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل، گفت که بهبود روابط دوجانبه دو کشور تنها در صورتی امکانپذیر است که سه شهروند فرانسوی زندانی در ایران فورا آزاد شوند.
بر اساس این بیانیه، مکرون «بر لزوم آزادسازی فوری سه شهروند فرانسوی که بهطور خودسرانه بازداشت شده و ۲ سال است در شرایطی غیراخلاقی بهعنوان گروگان در زندانهای ایران نگهداری میشوند، تاکید کرد و این امر را پیششرطی ضروری برای هرگونه بهبود در روابط دوجانبه با فرانسه» دانست.
۴ مهر ۱۴۰۳، ۱۴:۲۶ (+۱ گرینویچ)
در دومین روز برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل، رهبران ۳۴ کشور صحبت خواهند کرد
در روز دوم برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل، رهبران ۳۴ کشور صحبت خواهند کرد که از مهمترنی آنها برای مخاطبان ایرانی، ولودیمیر زلنسکی، رییسجمهور اوکراین و امانوئل مکرون، رییس حمهور فرانسه هستند.
در روز نخست برگزاری مجمع عمومی شمار دیگری از رهبران کشورهای جهان از جمله جو بایدن، رییسجمهور آمریکا صحبت کردند.
جو بایدن در صحبتهای خود ضمن اشاره به بحران در خاورمیانه و جنگ غزه و درگیری و تنش در لبنان، گفت باید مقابل ایران ایستاد و نباید اجازه داد ایران هرگز به بمب اتمی دست یابد.
مسعود پزشیکان، رییسجمهور ایران هم از سخنرانهای روز نخست مجمع عمومی بود. او در صحبتهای خود از صلح با دنیا و آمادگی تهران برای بازگشت به مذاکرات برجام صحبت کرد.