گزارش زنده

فراخوان رهبران اپوزیسیون ونزوئلا برای تجمع سراسری معترضان در روز سه‌شنبه

پس از اعلام نتایج انتخابات در ونزوئلا، دست‌کم ۱۸۷ تظاهرات در ۲۰ ایالت این کشور برگزار شد و هزاران معترض در شهرهای مختلف این کشور به خیابان‌ها آمدند تا به آن‌چه اعلام پیروزی جعلی مادورو خواندند اعتراض کنند.

ایران، چین و روسیه به مادورو تبریک گفتند اما ایالات متحده، اتحادیه اروپا و شمار زیادی از کشورهای آمریکای لاتین فعلا نتیجه انتخابات را به رسمیت نشناخته‌اند.

دولت ونزوئلا اعلام کرد کارکنان دیپلماتیک خود را از هفت کشور آمریکای جنوبی که پیروزی نیکلاس مادورو در انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور را زیر سوال بردند، خارج می‌کند.

رهبران اپوزیسیون ونزوئلا می‌گویند شمارش آرا نشان می‌دهد ادموندو گونزالس ۶.۲ میلیون رای و در مقابل مادورو تنها ۲.۸ میلیون رای به دست آورده است.

سازمان کشورهای آمریکایی (OAS) اعلام کرد برای بررسی نتایج انتخابات در ونزوئلا، چهارشنبه ۱۰ مرداد، در واشنگتن دی‌سی جلسه‌ای برگزار خواهد کرد.

ماریا کورینا ماچادو، رهبر اپوزیسیون، خواستار برگزاری "مجمع شهروندی" در ساعت ۱۱ صبح روز سه‌شنبه در خیابان‌های شهرهای سراسر کشور شد.

  • ۹ مرداد ۱۴۰۳، ۱۰:۲۶ (‎+۱ گرینویچ)

    اعلام پیروزی نیکلاس مادورو در انتخابات ونزوئلا و اعتراضات به نتایج این انتخابات

  • ۹ مرداد ۱۴۰۳، ۰۸:۳۵ (‎+۱ گرینویچ)

    استرالیا خواستار شفافیت و پاسخ‌گویی دولت ونزوئلا درباره نتایج انتخابات شد

    وزارت خارجه استرالیا با انتشار پیامی به انتخابات ریاست‌جمهوری ونزوئلا واکنش نشان داد و و ابراز نگرانی کرد که نتایج اعلام شده آن، «منعکس کننده رای دموکراتیک مردم ونزوئلا» نباشد.

    دولت استرالیا از مقامات ونزوئلا خواست نتایج دقیق را برای همه مراکز رای‌دهی منتشر کنند تا نسبت به شفافیت و پاسخ‌گویی، اطمینان حاصل شود.

    کانبرا همچنین از دولت ونزوئلا خواست تا «احترام کامل برای آزادی تجمع و بیان» را تضمین کند.

  • ۹ مرداد ۱۴۰۳، ۰۸:۱۰ (‎+۱ گرینویچ)

    واکنش رسانه‌های حکومتی ایران به اعتراض ونزوئلایی‌ها به تقلب انتخاباتی

    شماری از رسانه‌های وابسته به حکومت در ایران ضمن حمایت از نیکولاس مادورو، مخالفان او و معترضان را «اغتشاش‌گر» و «غرب‌گرا» خواندند.

    خبرگزاری مهر از اعتراضات گسترده شهروندان با عنوان «زورآزمایی خیابانی مخالفان غرب‌گرای مادورو در کاراکاس» یاد کرد و به نقل از دولت مستقر نوشت که ۲۰ نظامی به ضرب گلوله زخمی شده‌اند.

    مهر به استفاده نیروهای مسلح از گاز اشک‌آور در تجمع روز دوشنبه شهروندان و کشته شدن دست‌کم دو نفر اشاره‌ای نکرد.

    این رسانه در مطلبی دیگر نوشت: «پس از اعلام رسمی پیروزی مادورو در انتخابات ریاست‌جمهوری ونزوئلا، مخالفان غرب‌گرا با غیر‌قابل قبول خواندن نتایج انتخابات، دستور اغتشاش خیابانی در کاراکاس را صادر کردند.»

    خبرگزاری ایسنا نیز اعتراضات شهروندان را اغتشاشاتی خواند که از سوی سازمان سی‌آی‌ای طرح‌ریزی شده است.

    پس از اعلام نتایج انتخابات در بامداد دوشنبه، جمهوری اسلامی همراه با چین و روسیه به مادورو تبریک گفتند اما ایالات متحده، اتحادیه اروپا و شمار زیادی از کشورهای آمریکای لاتین فعلا این نتیجه را به رسمیت نشناخته‌اند.

  • ۹ مرداد ۱۴۰۳، ۰۶:۱۵ (‎+۱ گرینویچ)

    انتظار مخالفان برای تجمع سراسری اعتراضی در ساعت ۱۱ روز سه‌شنبه

    ماچادو، یکی از رهبران اپوزیسیون در جریان کنفرانس خبری شامگاه دوشنبه، از همه خانواده‌های این کشور خواست برای برگزاری آن‌چه «مجمع شهروندی» خواند ساعت ۱۱ صبح سه‌شنبه، ۹ مرداد، در مراکز همه شهرهای این کشور تجمع اعتراضی برگزار کنند.

    ناظران بر این باور هستند که با توجه به تشدید مخالفت‌ها با مادورو و خشم مردم از «تخلف انتخاباتی»، انتظار می‌رود این تجمع اعتراضی بسیار وسیع برگزار شود.

  • ۹ مرداد ۱۴۰۳، ۰۵:۵۳ (‎+۱ گرینویچ)

    واشینگتن پست: آیا دموکراسی‌ها برای ونزوئلا مبارزه خواهند کرد؟

    شورای سردبیری واشینگتن پست با انتشار یادداشتی به آن‌چه «به اوج رسیدن سال‌ها بحران طولانی در ونزوئلا» خوانده، پرداخته است و نوشته این وضعیت نیاز به اقدام فوری از سوی ایالات متحده و دموکراسی‌های سراسر جهان دارد.

    شورای سردبیری واشینگتن پست، با اشاره به این‌که در انتخابات یکشنبه، مخالفان به رهبری ادموندو گونزالس و ماریا کورینا ماچادو، نیکلاس مادورو را اختلاف قاطع شکست دادند، اما مادورو با تقلب، ادعای پیروزی کرده است، نوشته «این تلاش آشکار برای سرقت انتخابات نمی‌تواند ادامه یابد.»

    شورای سردبیری این رسانه معتبر آمریکایی نوشته اکنون «زمان طلایی تغییر دموکراتیک» است و نباید این فرصت در میان «دروغ‌ها و تخلفات مادورو» تلف شود.

    واشینگتن پست در ادامه نوشته ایالات متحده و هر کشوری که به رقابت انتخاباتی، حاکمیت قانون و انتقال دموکراتیک قدرت اهمیت می‌دهد، موظف است برنده شدن واقعی مخالفان را به رسمیت بشناسد و از مادورو بخواهد که به اراده مردم تسلیم شود: «هیچ تردید، هیچ احتمالی، هیچ مذاکرات دروغینی نباید وجود داشته باشد، ابراز "نگرانی جدی" کافی نیست.»

    در ادامه این یادداشت، با اشاره به آمار و ارقان انتخاباتی و شواهد انکارناپذیر برد مخالفان مادورو، هشدار داده شده که اگر مادورو در قدرت بماند، ممکن است یک میلیون یا تعداد بیشتری این کشور را ترک کنند و موج جدیدی از مهاجران در نهایت سر از مرزهای جنوبی آمریکا در اورند.

  • ۹ مرداد ۱۴۰۳، ۰۲:۵۴ (‎+۱ گرینویچ)

    اروگوئه: هرگز پیروزی مادورو را در انتخابات ریاست‌جمهوری ونزوئلا به رسمیت نخواهیم شناخت

    عمر پاگانینی، وزیر خارجه اروگوئه، در گفتگو با سی‌ان‌ان گفت این کشور «هرگز» پیروزی نیکلاس مادورو را در پی پیروزی آشکار اپوزیسیون در انتخابات ریاست‌جمهوری ونزوئلا، به رسمیت نخواهد شناخت.

    اوروگوئه یکی از ۷ کشوری است که دولت ونزوئلا ظهر دوشنبه اعلام کرد، دیپلمات‌های آنان را به خاطر زیر سوال بردن نتایج اعلام‌شده انتخابات در این کشور اخراج کرده است.

  • ۹ مرداد ۱۴۰۳، ۰۲:۱۹ (‎+۱ گرینویچ)

    کاخ سفید: ادعای مادورو برای پیروزی مجدد با توجه به دستکاری‌های انتخاباتی، بی‌اعتبار است

    مقامات ارشد دولت بایدن شامگاه دوشنبه ۸ مرداد در گفتگو با خبرنگاران اعلام کردند با توجه به دستکاری‌های انتخاباتی، ادعای نیکلاس مادورو، رییس‌جمهور ونزوئلا، در مورد پیروزی او در انتخابات مجدد این کشور فاقد اعتبار است.

    به گفته این مقامات که به شرط ناشناس ماندن با رسانه‌ها صحبت کردند، واشنگتن احتمال اعمال تحریم‌های جدید علیه این کشور عضو اوپک را بررسی می‌کند: «ما احتمالا با یک سناریوی جدید مواجه هستیم، ما این را در نظر می‌گیریم که چگونه ممکن است با توجه به تحریم‌های ونزوئلا پیش برویم.»

    این مقامات، خواسته اعلام‌شده ایالات متحده برای این‌که کمیسیون ملی انتخابات ونزوئلا، جزئیات شمارش دقیق آرا را اعلام کند، تکرار کردند و گفتند عدم انجام این کار باعث می‌شود جامعه بین‌المللی نتایج اعلام‌شده را نپذیرد.

    پیشتر آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، که در توکیو به سر می‌برد گفته بود: «ما نگرانی‌های جدی داریم که نتایج اعلام شده منعکس‌کننده اراده یا آرای مردم ونزوئلا نیست.»

    یکی از مقامات ارشد آمریکایی با اشاره به این‌که واشینگتن با متحدان منطقه‌ای در حال هماهنگی است و همچنین با شرکای بین‌المللی در مورد پیامدهای احتمالی این دستکاری انتخاباتی برای دولت مادورو همکاری خواهد کرد، گفت: «دولت بایدن با برزیل و دیگر دولت‌های آمریکای لاتین در تماس است و نگران اوضاع سیاسی ونزوئلا است.

    کاخ سفید هم تائید کرد بایدن روز سه‌شنبه با لوئیز ایناسیو لولا دا سیلوا، رییس‌جمهور برزیل، درباره وضعیت در ونزوئلا صحبت خواهد کرد.

  • ۹ مرداد ۱۴۰۳، ۰۱:۵۴ (‎+۱ گرینویچ)

    پرو: دیپلمات‌های ونزوئلایی باید ظرف ۷۲ ساعت این کشور را ترک کنند

    وزارت خارجه پرو شامگاه دوشنبه ۸ مرداد به دیپلمات‌های ونزوئلایی مقیم این کشور باید ظرف ۷۲ ساعت این کشور را ترک کنند.

    در بیانیه وزارت خارجه پرو گفته شده «تصمیمات جدی و خودسرانه‌ای که امروز حکومت ونزوئلا گرفته" دلیل صدور این دستور است. تصمیماتی که به نظر می‌رسد ناظر به اعلام پیروزی حزب حاکم در انتخابات ونزوئلاست، نتیجه‌ای که مخالفان ونزوئلا و نظرسنجی‌های مستقل آن را غیرقابل قبول خوانده‌اند.

    پرو ساعاتی پیش از انتشار این بیانیه اعلام کرده بود نقض اراده مردم ونزوئلا را نخواهد پذیرفت و سفیر خود را از این کشور فراخواند.

    دولت ونزوئلا هم پیشتر اعلام کرده بود کارکنان دیپلماتیک خود را از هفت کشور آمریکای جنوبی از جمله کشور پرو که پیروزی نیکلاس مادورو در انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور را زیر سوال بردند، خارج می‌کند.

  • ۹ مرداد ۱۴۰۳، ۰۱:۲۷ (‎+۱ گرینویچ)

    نظرسنجی موسسه پژوهشی ادیسون: گونزالس ۶۵ درصد و مادورو ۳۱ درصد ارا را کسب کرده است

    یک نظرسنجی موسسه پژوهشی ادیسون، که نظرسنجی‌های انتخاباتی را در ایالات متحده انجام می‌دهد، نشان داده گونزالس، نامزد اپوزیسیون ۶۵ درصد آرا و مادورو ۳۱ درصد آرا را کسب کرده است.

    این نظرسنجی بر اساس مصاحبه‌های سراسری با ۶ هزار و ۸۴۶ رای‌دهنده در ۱۰۰ حوزه رای‌‌گیری در سراسر ونزوئلا انجام شده است.

    روب فاربمن، معاون اجرایی موسسه ادیسون، در یک ایمیل به رویترز با اشاره به نتایج رسمی که مادورو را با ۵۱ درصد آرا برنده اعلام کرده، گفت: «نتایج رسمی احمقانه است.»

    مادورو، پس از آن‌که کمیسیون ملی انتخابات او را به عنوان رییس‌جمهور منتخب اعلام کرد، نگرانی‌های مخالفان از بروز تقلب در شمارش و اعلام آرا و نظرسنجی‌ها را به عنوان تلاش برای کودتا رد کرد.

    تارک ساب، دادستان کل ونزوئلا هم اعلام کرد: «اعمال خشونت و رد نتایج رسمی اعلام‌شده برای انتخابات می‌تواند به عنوان جرم «تحریک افکار عمومی» در نظر گرفته شود.

  • ۹ مرداد ۱۴۰۳، ۰۱:۱۶ (‎+۱ گرینویچ)

    ایلان ماسک: ارتش ونزوئلا از اراده مردم حمایت کند، کار برای مادورو تمام می‌شود

    ایلان ماسک با بازنشر ویدیویی که در توضیح آن نوشته شده است «گارد ملی بولیواری ونزوئلا از دستورات نیکلاس مادورو برای سرکوب معترضان سرپیچی کرده و به آن‌ها در راهپیمایی به سمت گوارناس [محل کاخ ریاست جمهوری] پیوسته است.» در حساب کاربری خود در شبکه ایکس نوشت: «اگر ارتش از اراده مردم حمایت کند، کار برای مادورو تمام می‌شود.»

  • ۹ مرداد ۱۴۰۳، ۰۱:۱۵ (‎+۱ گرینویچ)

    تیراندازی پلیس و ماموران لباس شخصی به معترضان در ونزوئلا

    ویدیو‌های منتشر‌شده در شبکه اجتماعی ایکس نشان می‌دهند پلیس و ماموران لباس شخصی به سوی تظاهر‌کنندگانی که در پی ادعای نیکلاس مادورو برای پیروزی مجدد در انتخابات ریاست‌جمهوری ونزوئلا به خیابان آمدند، شلیک کردند.

  • ۹ مرداد ۱۴۰۳، ۰۱:۰۸ (‎+۱ گرینویچ)

    سازمان کشورهای آمریکایی برای بررسی نتایج انتخابات ونزوئلا تشکیل جسله می‌دهد

    به گزارش رویترز، پس از آن‌که مقامات انتخاباتی در ونزوئلا پیروزی حزب حاکم را اعلام کردند، درحالی‌که نظرسنجی‌های مستقل، اپوزیسیون را پیروز انتخابات نشان می‌داد، سازمان کشورهای آمریکایی (OAS) اعلام کرد برای بررسی نتایج انتخابات روز یکشنبه، ۷ مرداد در ونزوئلا، جلسه‌ای برگزار خواهد کرد.

    این جلسه قرار است پس از درخواست رهبران ۱۲ کشور عضو این سازمان، چهارشنبه ۱۰ مرداد، در واشنگتن دی‌سی برگزار شود.

    بسیاری از رهبران آمریکای لاتین نتایج اعلام را رد کرده یا اعلام کرده‌اند که شفافیت بیشتری مورد نیاز است.

  • ۹ مرداد ۱۴۰۳، ۰۰:۵۰ (‎+۱ گرینویچ)

    ۱۸۷ مورد تظاهرات خیابانی در ۲۰ ایالت ونزوئلا

    سازمان غیردولتی نظارت بر درگیری‌ها، اعلام کرده تا ساعت ۶ عصر دوشنبه ۸ مرداد به وقت محلی در ونزوئلا، دست‌کم ۱۸۷ مورد اعتراض خیابانی در نقاط مختلف شهری در ۲۰ ایالت این کشور ثبت شده است.

    همین سازمان اعلام کرده گزارش‌های متعددی از سرکوب معترضان و خشونت گروه‌های شبه‌نظامی و نیروهای امنیتی علیه مردم دریافت کرده‌اند.

    از سوی دیگر، ماچادو، رهبر اپوزیسیون از همه خانواده‌های این کشور خواسته است تا ساعت ۱۱ صبح سه‌شنبه، ۹ مرداد، در مراکز همه شهرهای این کشور تجمع کنند تا آن‌چه را «مجمع شهروندی» خوانده، برگزار کنند.

  • ۹ مرداد ۱۴۰۳، ۰۰:۲۳ (‎+۱ گرینویچ)

    معترضان در کاراکاس به سمت کاخ ریاست‌جمهوری حرکت کردند

    بر اساس ویدیوهایی که در رسانه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته شده، معترضان در کاراکاس به سمت مرکز شهر و کاخ ریاست‌جمهوری راهپیمایی کردند، در حالی که برخی از آنان پرچم‌های بزرگی حمل می‌کردند و رخی صورت‌شان را پوشانده بودند.

    در برخی مناطق، پلیس با شلیک گاز اشک‌آور با معترضان به نتیجه انتخابات برخورد کرد، و در نزدیکی کاخ، مردانی با لباس شخصی به سوی تظاهرکنندگان با تپانچه شلیک کردند.

  • ۹ مرداد ۱۴۰۳، ۰۰:۱۷ (‎+۱ گرینویچ)

    ماچادو، رهبر اپوزیسیون ونزوئلا: اپوزیسیون ۷۳٪ از آرای شمارش شده را دارند

    ماریا کورینا ماچادو، رهبر اپوزیسیون ونزوئلا، دوشنبه ۸ مرداد اعلام کرد آن‌ها آمار ۷۳.۲٪ از آرای شمارش شده در انتخابات روز یکشنبه را در اختیار دارند، که به آن‌ها امکان می‌دهد ثابت کنند پیروز انتخابات اپوزیسیون است.

    از سوی دیگر، یک فعال مخالف، یکی از شش نفری که از زمان صدور حکم بازداشت‌شان از سوی دادگاه ونزوئلا، به سفارت آرژانتین پناه برده و آن‌جا زندگی می‌کنند، در شبکه‌های اجتماعی خبر داده که نیروهای امنیتی در تلاش برای ورود به ساختمان سفارت و بازداشت آن‌ها هستند.

  • ۹ مرداد ۱۴۰۳، ۰۰:۰۴ (‎+۱ گرینویچ)

    ایلان ماسک: الاغ بیشتر از مادورو می‌فهمد

    ایلان ماسک، با بازنشر یک پست از ایان مایلز چانگ، روزنامه‌نگار و تحلیلگر، در شبکه ایکس، در اشاره به نیکلاس مادورو نوشته است: الاغ بیشتر از مادورو می‌فهمد.

    این روزنامه‌نگار در پستی در این شبکه اجتماعی ویدیوی صحبت‌های مادورو را به اشتراک گذاشته و در توضیح و نقد آن نوشته است: «نیکلاس مادورو، رهبر نامشروع ونزوئلا که احتمالا از طریق تقلب، مجددا انتخاب شده است، در حال اعلام جنگ به ایلان ماسک است که او را دشمن اصلی خود می‌نامد. او ادعا می‌کند ایلان ماسک می‌خواهد با موشک‌های فضایی خود به ونزوئلا حمله کند.»

    ایلان ماسک در ادامه واکنش خود به صحبت‌های مادورو در پستی دیگر در ایکس نوشته است: «ببخشید که الاغ بیچاره را با مادورو مقایسه کردم. این توهین به دنیای حیوانات است.»

  • ۸ مرداد ۱۴۰۳، ۲۳:۳۶ (‎+۱ گرینویچ)

    ایران، چین و روسیه تبریک گفتند، اتحادیه اروپا می‌گوید برای تبریک گفتن زود است

    جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در واکنش به اعلام پیروزی مادورو اعلام کرد: «اتحادیه اروپا از شورای ملی انتخابات ونزوئلا می‌خواهد با شفافیت حداکثری آرا را شمارش کند.»

    شورای ملی انتخابات ونزوئلا اعلام کرد نیکولاس مادورو ۵۱ درصد آرا انتخابات ریاست‌جمهوری را به خود اختصاص داده و برای بار سوم پیروز شده است.

    این نتیجه در حالی اعلام شده که نتایح نظرسنجی‌های مستقل حاکی از پیروزی اپوزیسیون با اختلاف بالای آرا بود.

    اتحادیه اورپا، شیلی، آرژانتین، شیلی، کاستاریکا، پرو، پاناما، جمهوری دومینیکن، اروگوئه، مکزیک و ایالات متحده خواستار شفافیت در شمارش آرا شده‌اند، در طرف مقابل جمهوری اسلامی، روسیه، چین و نیکاراگوئه پیروزی مادورو را تبریک گفته‌اند.

    اپوزیسیون اعلام کرده ناظران انتخاباتی‌اش در شماری از مناطق از روند شمارش آرا کنار گذاشته شده و در بسیاری از مراکز رای گیری، ناظران انتخاباتی آن‌ها را به زور ناچار از ترک محل کرده‌اند.

    تاکنون ۹ کشور از «سازمان کشورهای آمریکایی» درخواست کرده‌اند نشست اضطراری برای بررسی انتخابات ونزوئلا برگزار شود.

  • ۸ مرداد ۱۴۰۳، ۲۳:۲۰ (‎+۱ گرینویچ)

    رای‌دهندگان مخالف مادورو، پوستر‌های حاوی تصاویر او و مجسمه هوگو چاورز را پائین کشیدند

    ویدیو‌های منتشر‌شده در شبکه اجتماعی ایکس نشان می‌دهند در پی ادعای نیکلاس مادورو برای پیروزی مجدد در انتخابات ریاست‌جمهوری، رای‌دهندگان مخالف پوستر‌های حاوی تصاویر او و مجسمه هوگو چاوز را پائین کشیدند.

    ناظران می‌گویند این اعتراضات با تظاهرات گسترده پیشین در سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۷ متفاوت به نظر می‌رسند. در آن زمان، معترضان با هدایت رهبران مخالفان به خیابان‌ها می‌آمدند.

    معترضانی که به طبقه متوسط تعلق داشتند و با برپایی موانع در خیابان‌ها و بزرگراه‌ها، زندگی روزمره، از حضور در مدرسه تا رفت‌وآمد در کاراکاس را مختل کرده و حمل و نقل عمومی را متوقف کردند.

    در آن زمان، ساکنان مناطق کم‌درآمد مانند پتاره، کاتیا و ال واله که زاغه‌ها احاطه‌اش کرده‌اند، از پیوستن به اعتراضات خودداری کردند. اکنون ساکنان آن مناطق، که سال‌ها پایگاه‌های بزرگ رای‌دهندگان به مادورو بودند، در ویدیوهایی دیده می‌شوند که پیاده یا سوار بر موتور سیکلت در حال راهپیمایی هستند.

  • ۸ مرداد ۱۴۰۳، ۲۳:۱۲ (‎+۱ گرینویچ)

    حمله پلیس به مترضان با شلیک گاز اشک‌آور

    به گزارش خبرنگار بلومبرگ در کاراکاس، پلیس به معترضان در یکی از خیابان‌های اصلی شرق کاراکاس با استفاده از گاز اشک‌آور حمله کرد که در نتیجه آن، معترضان متفرق شدند.

    بنا بر این گزارش، بسیاری از شرکت‌کنندگان جوان بودند و گفته‌اند هیچ‌کس آن‌ها را برای اعتراض فرا نخوانده است و آن‌ها فقط خواستار تغییر هستند.

  • ۸ مرداد ۱۴۰۳، ۲۳:۱۰ (‎+۱ گرینویچ)

    مادورو، رییس‌جمهور ونزوئلا، ایلان ماسک را «دشمن اصلی» خود خواند

    نیکلاس مادورو، رییس‌جمهور ونزوئلا، ایلان ماسک را در پی انتقادش از خود «دشمن اصلی» خواند و با اشاره «پول و ماهواره‌های» او خطاب به وی گفت: «می‌دانستیم که تو پشت همه اینها هستی.»

  • ۸ مرداد ۱۴۰۳، ۲۳:۰۷ (‎+۱ گرینویچ)

    ونزوئلا کارکنان دیپلماتیک خود را از ۷ کشور آمریکای جنوبی خارج می‌کند

    دولت ونزوئلا اعلام کرد کارکنان دیپلماتیک خود را از هفت کشور آمریکای جنوبی که پیروزی نیکلاس مادورو در انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور را زیر سوال بردند، خارج می‌کند.

    این هفت کشور آرژانتین، شیلی، کاستاریکا، پرو، پاناما، جمهوری دومینیکن و اروگوئه هستند.