رییس ستاد کل ارتش اسرائیل خواهان تدوین طرح‌هایی برای ادامه جنگ در غزه و لبنان شد

رییس ستاد کل ارتش اسرائیل خواهان تدوین طرح‌هایی برای ادامه جنگ در غزه و لبنان شد
خلاصه

رهبر اپوزیسیون اسرائیل خواهان اجرای کامل توافق آتش‌بس و پایان جنگ شد و گفت اسرائیل باید اکنون ائتلافی منطقه‌ای علیه جمهوری اسلامی بسازد و یک دولت جایگزین در غزه ایجاد کند

قطر در ۱۰ روز اول آتش‌بس، ۱۲/۵ میلیون لیتر سوخت به غزه تحویل می‌دهد

قطر اعلام کرد که چندین میلیون لیتر سوخت طی ۱۰ روز اول آتش‌بس اسرائیل و حماس به نوار غزه تحویل داده خواهد شد.

وزارت خارجه قطر اعلام کرد: «قطر یک گذرگاه زمینی راه‌اندازی کرده تا ۱۲/۵ میلیون لیتر سوخت را به غزه ارسال کند.»

قطر افزود که این کشور غنی از انرژی، روز دوشنبه ۲۵ کامیون سوخت به غزه فرستاده است.

دبیرکل سازمان ملل: رسانه‌های بین‌المللی باید اجازه ورود به غزه را داشته باشند

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل گفت رسانه‌های بین‌المللی باید اجازه ورود به غزه را داشته باشند تا درباره این «داستان حیاتی» گزارش دهند.

او عمیقا درباره تهدیدهات علیه «یکپارچگی و پیوستگی غزه و کرانه باختری» نگران است.

به گفته دبیرکل سازمان، در روز نخست از اجرای توافق آتش‌بس، بیش از ۶۳۰ کامیون کمک‌های بشردوستانه وارد غزه شدند که دست‌کم ۳۰۰ مورد از آن‌ها به سمت شمال غزه رفتند.

سازمان ملل پیش‌تر درباره خطر قحطی در شمال غزه هشدار داده بود.

استقرار ماموران پلیس وابسته به حماس در غزه

پس از اجرای آتش‌بس در غزه، تعدادی از ماموران پلیس وابسته به گروه حماس در خیابان‌های شهر غزه مستقر شدند.

بر اساس گزارش رویترز، این ماموران پلیس که با لباس آبی رنگ در خیابان‌ها حضور پیدا کردند، در طول ماه‌های گذشته میان غیرنظامیان پنهان شده بودند.

چین خواستار تحقق آتش‌بس جامع و دائمی در غزه شد

مائو نینگ، وزیر خارجه چین، گفت این کشور از اجرایی شدن توافق آتش‌بس در غزه استقبال می‌کند.

او اظهار امیدواری کرد که توافق به‌طور کامل و مداوم اجرا و آتش‌بس جامع و دائمی در غزه محقق شود.

نینگ افزود: «چین به همکاری با جامعه بین‌المللی برای پیشبرد صلح و ثبات در خاورمیانه ادامه خواهد داد.»

حماس: غزه بار دیگر برمی‌خیزد و منطقه‌ای را که اسرائیل تخریب کرده بازسازی می‌کند

حماس در بیانیه‌ای اعلام کرد که «غزه و مردم استوار آن دوباره برمی‌خیزند» و منطقه‌ای را که تا حد زیادی در حملات اسرائیل تخریب شده، بازسازی خواهند کرد.

در این بیانیه که روز دوم از اجرای توافق آتش‌بس منتشر شده، آمده است: «غزه با مردم بزرگ و استوار خود دوباره خواهد برخاست تا آنچه اشغال‌گری تخریب کرده است را بازسازی کند و در مسیر پایداری ادامه دهد تا اشغال شکست بخورد.»

حماس افزود: «در طول ۴۷۱ روز، جنایات سیستماتیک اشغال‌گران نتوانسته است مردم ما و مقاومت شجاعانه آن‌ها را از پایبندی به سرزمین و مقابله با تجاوز بازدارد.»

بنا بر اعلام مسئولان بهداشت در غزه، بیش از ۴۶ هزار فلسطینی در حملات اسرائیل به این منطقه کشته شده‌اند و مدارس، بیمارستان‌ها و دیگر زیرساخت‌ها نظیر جاده‌ها در پی بمباران‌های مداوم ویران شده‌اند.

جبالیا، نوار غزه
جبالیا، نوار غزه

رهبر اپوزیسیون اسرائیل خواهان راه‌اندازی ائتلافی منطقه‌ای علیه جمهوری اسلامی شد

یائیر لاپید، رهبر اپوزیسیون اسرائیل، گفت توافق آتش‌بس با حماس باید به‌طور کامل اجرا شود تا آخرین گروگان‌ها نزد خانواده‌هایشان بازگردند.

لاپید با انتقاد از موضع دولت نتانیاهو، گفت: «هدف ما برخلاف دولت، بازگشت به جنگ نیست. هدف بازسازی بازدارندگی اسرائیل، اقتصاد اسرائیل و جامعه اسرائیل است. وقت آن است که به زندگی بازگردیم.»

او ماموریت ملی را ساختن اسرائیل به‌عنوان «بهترین کشور برای تربیت فرزندان» توصیف کرد.

لاپید افزود: «بعد از دو سال وحشتناک در تاریخمان، جنگ باید پایان یابد و آرامش به زندگی ما بازگردد. ما باید ارتش را متناسب با چالش‌های جدید بسازیم، ارتدوکس‌های افراطی را جذب ارتش و روی نیروهای ذخیره سرمایه‌گذاری کنیم. این یک فرآیند طولانی است.»

رهبر احزاب مخالف دولت اسرائیل گفت: «ما باید نقشه خاورمیانه را دوباره ترسیم کنیم... باید به سراغ توافق با عربستان سعودی برویم، ائتلافی منطقه‌ای علیه جمهوری اسلامی بسازیم و یک دولت جایگزین در غزه ایجاد کنیم. برای تحقق این اهداف، ارتش اسرائیل باید مرزها را با نیروهای تقویت‌شده آماده کند و به ما سال‌هایی از آرامش و بازسازی بدهد.»

او در پاسخ به این سوال که آیا برای تضمین ادامه توافق پس از مرحله اول وارد دولت خواهد شد، گفت که نیازی به این کار نیست، زیرا توافق همچنان پابرجاست.

رییس ستاد کل ارتش اسرائیل از آمادگی برای «عملیات‌هایی مهم» در کرانه باختری خبر داد

هرتزی هالوی، رییس ستاد کل ارتش اسرائیل، گفت که ارتش باید برای «عملیات قابل‌توجه» در کرانه باختری آماده شود.

هالوی گفت: «در کنار آماده‌سازی‌های دفاعی گسترده در نوار غزه، باید برای عملیات‌های مهم طی روزهای آینده در کرانه باختری آماده باشیم تا تروریست‌ها را پیش از رسیدن به شهروندانمان شناسایی و دستگیر کنیم.»

هالوی به افسران ارشد دستور داد تا «طرح‌هایی برای ادامه جنگ در نوار غزه و لبنان» تدوین کنند.

بازداشت ۲ شهرک‌نشین اسرائیلی به‌ اتهام دست داشتن در حمله به روستاهای کرانه باختری

ارتش اسرائیل از بازداشت دو شهرک‌نشین اسرائیلی به‌ اتهام دست داشتن در حملاتی علیه فلسطینی‌ها در چند روستای کرانه باختری خبر داد.

ارتش گفت گزارش‌هایی از «آشوب‌های خشونت‌آمیز» در روستاهای ترمسعیا، سنجل و عین سینیا دریافت کرده که در جریان آن «چند شهرک‌نشین اسرائیلی خانه و اموالی را در این مناطق به آتش کشیدند».

بر اساس اعلام ارتش، نیروهای نظامی و پلیس اسرائیل پس از دریافت گزارش‌ها به این روستاها اعزام شدند و از ابزارهای پراکندن شورش استفاده کردند.

ارتش اضافه کرد: «نیروها در حال شناسایی و بازداشت عوامل دخیل هستند. تاکنون دو مظنون به دلیل دست داشتن در این آشوب‌ها بازداشت شده‌اند.»

صبح دوشنبه گزارش‌هایی درباره حمله ده‌ها شهرک‌نشین اسرائیلی به روستاهای کرانه باختری، با پرتاب سنگ و کوکتل مولوتف خبر دادند.

رسانه‌های فلسطینی این حملات را به‌عنوان یورش‌هایی توصیف می‌کنند که در اعتراض به توافق تبادل گروگان‌ها انجام و به‌طور گسترده از سوی جناح راست افراطی اسرائیل رد شده است.

روسیه اظهار امیدواری کرد تنها گروگان اسرائیلی-روسی باقی‌مانده نزد حماس به‌زودی آزاد شود

آناتولی ویکتوروف، سفیر روسیه در اسرائیل، آزادی سه زن گروگان را تبریک گفت و ابراز امیدواری کرد که ساشا تروفانوف، گروگان روسی-اسرائیلی نیز به زودی آزاد شود.

تروفانوف در حمله هفت اکتبر همراه با مادر، مادربزرگ و دوست‌دخترش ربوده شد و پدرش به قتل رسید.

مادر او یلنا، مادربزرگش ایرنا و دوست دخترش ساپیر در چارچوب آتش‌بس ماه نوامبر ۲۰۲۳ آزاد شدند.

تروفانوف در فهرست ۳۳ گروگانی قرار دارد که قرار است در مرحله اول آتش‌بس طی شش هفته آینده آزاد شوند.

ویکتوروف گفت روسیه مدت‌هاست از آزادی فوری تمامی گروگان‌ها حمایت کرده و در همکاری با طرف‌های مرتبط در منطقه، تلاش‌های هدفمندی را برای حل این مساله فوری انسانی انجام داده است.

او افزود: «ما صمیمانه برای دخترانی که به خانه بازگشته‌اند و همچنین برای خانواده‌ها و عزیزانشان خوشحالیم. برایشان بهبودی سریع و بازگشت به یک زندگی کامل را آرزو داریم.»

حوثی‌ها: حمله به کشتی‌رانی دریای سرخ را به کشتی‌های مرتبط با اسرائیل محدود می‌کنیم

حوثی‌های یمن هم‌زمان با دومین روز از اجرای توافق آتش‌بس غزه، گفتند حملات خود به کشتی‌های تجاری دریای سرخ را به کشتی‌های مرتبط با اسرائیل محدود می‌کنند.

این بیانیه افزود حمله به کشتی‌های اسرائیلی، تنها با «اجرای کامل تمام مراحل آتش‌بس» متوقف خواهد شد.

حوثی‌ها گفتند در صورت حمله آمریکا و بریتانیا به یمن، حملاتشان را به این «کشورهای متجاوز» دوباره از سر می‌گیرند.

با وجود این اطلاعیه، به نظر می‌رسد شرکت‌های حمل‌ونقل جهانی همچنان از این مسیر حیاتی برای حمل‌ونقل کالا و انرژی بین آسیا و اروپا استفاده نکنند.

حملات حوثی‌ها در حدود یک سال و نیم اخیر، عبور و مرور کشتی‌ها را در دریای سرخ نصف کرده و درآمدهای مصر از کانال سوز که دریای سرخ را به دریای مدیترانه وصل می‌کند، به شدت کاهش داده است.

یعقوب پی. لارسن، رییس امنیت دریایی بیمکو آتش‌بس کنونی را «شکننده» توصیف کرد و گفت حتی انحرافات جزیی از توافق می‌تواند منجر به دشمنی‌ها شود و در نتیجه، حوثی‌ها تهدیدات خود را علیه دامنه وسیع‌تری از حمل‌ونقل بین‌المللی دوباره هدایت خواهند کرد.

از اکتبر ۲۰۲۳، حوثی‌ها بیش از ۱۰۰ کشتی تجاری را با موشک‌ها و پهپادها هدف قرار داده‌اند و دو کشتی را غرق کرده‌اند که منجر به مرگ چهار ملوان شده است.

آمریکا و متحدانش بیش از ۲۶۰ حمله هوایی علیه حوثی‌ها انجام داده‌اند، در حالی که حوثی‌ها همچنان با پهپادها و موشک‌ها به اسرائیل حمله می‌کنند.