زندهجو بایدن و کامالا هریس پیروزی دونالد ترامپ را به او تبریک گفتند

خلاصه

  • جو بایدن در تماس تلفنی با دونالد ترامپ، پیروزی او در انتخابات را تبریک گفت و از او دعوت کرد تا برای گفت‌وگو درباره فرآیند انتقال قدرت به کاخ سفید بیاید
  • دفتر نخست‌وزیر اسرائیل اعلام کرد که دونالد ترامپ و بنیامین نتانیاهو درباره «تهدید جمهوری اسلامی» تلفنی گفت‌وگو کردند
  • شاهزاده رضا پهلوی در شبکه ایکس ضمن تبریک به دونالد ترامپ برای پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، نوشت: «اکنون شما این فرصت را دارید که تاریخ‌ساز شوید»
  • ترامپ توانست با کسب مجموعا ۲۷۷ رای الکترال، چهل‌وهفتمین رییس‌جمهوری منتخب آمریکا شود
  • نتایج خبرگزاری آسوشیتدپرس نشان می‌دهد جمهوری‌خواهان توانستند اکثریت را در مجلس سنای آمریکا به دست آوردند
  • کرملین درباره انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و پیروزی ترامپ اعلام کرد که ایالات‌متحده همچنان یک کشور متخاصم علیه روسیه محسوب می‌شود
  • پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۷.۱۷ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۰۱:۰۲

    ان‌بی‌سی نیوز: دموکرات‌ها در خشم و اندوه به سر می‌برند

    ان‌بی‌سی نیوز در گزارشی نوشت مصاحبه با ده‌ها دستیار مبارزات انتخاباتی، استراتژیست‌ها، مقام‌های منتخب و دموکرات‌های ایالت‌های چرخشی نشان می‌دهد حزب دموکرات در خشم، اندوه، سرزنش یکدیگر و خود‌اندیشی به سر می‌برد.

    از سوی دیگر، چاک شومر، سناتور دموکرات بدون نام بردن از ترامپ، از هریس قدردانی کرد و گفت نامزدی او در انتخابات «الهام بخش میلیون‌ها نفر بود و چشم‌انداز او برای آینده‌ای بهتر برای تمام آمریکایی‌ها پایدار خواهد بود.»

  • پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۷.۱۷ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۰۰:۵۹

    ان‌بی‌سی نیوز: دولت بایدن در حال برنامه‌ریزی اضطراری برای افزایش احتمالی مهاجران است

    ان‌بی‌سی نیوز به نقل از دو مقام آمریکایی گزارش داد دولت بایدن در حال برنامه‌ریزی اضطراری برای افزایش احتمالی مهاجران از گذرگاه‌های مرزی است، زیرا آنان می‌گویند نگران هستند ترامپ پس از در دست گرفتن قدرت مرزها را ببندد.

    به گفته این مقام‌ها، در حالی که وزارت امنیت میهن آمریکا هنوز افزایشی در مهاجرت گزارش نکرده، در جلسه‌ای در روز دوشنبه پیش‌بینی کردند که پس از انتخاب ترامپ، مهاجرت افزایش خواهد یافت.

  • پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۷.۱۷ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۰۰:۲۲

    بیل و هیلاری کلینتون با تبریک به ترامپ: آمریکا بزرگ‌تر از نتایج یک دور انتخابات است

    بیل و هیلاری کلینتون، رییس‌جمهوری و وزیر خارجه پیشین آمریکا، با انتشار بیانیه‌ای در صفحه ایکس خود، ضمن تبریک به دونالد ترامپ و جی‌دی ونس برای پیروزی در انتخابات، نوشتند «کامالا هریس و تیم والز کمپینی مثبت و آینده‌نگر را اجرا کردند که شایسته افتخار است.»

    آن‌ها در این بیانیه، با اشاره به این‌که آمریکایی‌ها وظیفه دارند مشکلات خود را حل کنند، نوشتند «باید به یاد داشته باشیم آمریکا بزرگ‌تر از نتیجه یک انتخابات است و آن‌چه که ما به عنوان شهروندان این کشور اکنون انجام می‌دهیم، مشخص می‌کند ما ملتی هستیم که به پیش می‌رویم، یا ملتی هستیم که به عقب برمی‌گردد. ما نیاز داریم مشکلات خود را حل کنیم و از فرصت‌هایمان با هم استفاده کنیم، آینده کشورمان به همین امر بستگی دارد.»

  • پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۷.۱۷ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۰۰:۰۲

    کارزار انتخاباتی ترامپ: ترامپ مشتاق دیدار با بایدن در کاخ سفید است

    استیون چونگ، سخنگوی کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ، روز چهارشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد «دونالد ترامپ در چارچوب فرآیند انتقال قدرت از دولت دموکرات فعلی به دولت جمهوری‌خواه جدید، مشتاق دیدار با رئیس‌جمهور جو بایدن در کاخ سفید است.»

    بر اساس این بیانیه، این دیدار به زودی انجام خواهد شد.

  • چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۶.۱۶ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۲۲:۵۲

    باراک اوباما، پیروزی دونالد ترامپ را در انتخابات سال ۲۰۲۴ تبریک گفت

    باراک اوباما، رییس‌جمهور پیشین ایالات متحده، با انتشار بیانیه‌ای در حساب کاربری خود در شبکه ایکس،پیروزی دونالد ترامپ در رقابت‌های ریاست‌جمهوری را تبریک گفته است.

    او در این بیانیه با اشاره به اختلافات بین دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان، نوشته است «با توجه به اختلافات عمیقمان با جمهوری‌خواهان در مورد بسیاری از مسائل، بدیهی‌ست این نتیجه‌ای نیست که ما به آن امیدوار بودیم. اما زندگی در دموکراسی به معنای اذعان این است که دیدگاه ما همیشه پیروز نخواهد شد و مایل به پذیرش انتقال مسالمت‌آمیز قدرت هستیم.»

    اوباما در ادامه ضمن سپاسگزاری از تلاش کارزار هریس در انتخابات نوشته است «همانطور که در کارزار انتخاباتی گفتم، آمریکا در چند سال گذشته از بسیاری جهات سختی کشیده است - از پاندمی تاریخی و افزایش قیمت‌ها در نتیجه آن، تا تغییرات سریع و احساسی که بسیاری از مردم دارند ... این شرایط باد مخالفی برای دموکرات‌ها در سراسر جهان ایجاد کرده است و شب گذشته نشان داد که آمریکا از این وضعیت مصون نیست.»

    اوباما در ادامه با اشاره به این‌که تنوع و اختلاف‌نظر و در عین‌حال حسن نیت و مهربانی آمریکا را به این‌جا رسانده، نوشته است «خبر خوب این است که این مشکلات در صورتی که به حرف یکدیگر گوش دهیم و به اصول اساسی قانون اساسی و هنجارهای دموکراتیک که این کشور را بزرگ ساخته‌اند، پایبند باشیم، قابل حل هستند.»

  • چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۶.۱۶ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۲۲:۴۰

    نشریه پانچ بول: ترامپ در حال بررسی انتخاب جان رتکلیف برای مدیریت سازمان سیا است

    نشریه پانچ بول به نقل از منابعی گزارش داد دونالد ترامپ در حال بررسی انتخاب جان رتکلیف، اداره‌کننده پیشین اطلاعات ملی آمریکا، برای مدیریت سازمان اطلاعاتی آمریکا (سیا) است.

    جان لی راتکلیف، سیاستمدار و وکیل ۵۹ ساله از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ از تگزاس عضو مجلس نمایندگان بود و در سال ۲۰۲۰ به‌عنوان مدیر اطلاعات ملی ایالات متحده منصوب شد و تا ژانویه ۲۰۲۱ در این سمت خدمت کرد.

    در دوران نمایندگی کنگره، راتکلیف به‌عنوان یکی از محافظه‌کارترین اعضای مجلس شناخته می‌شد و در کمیته‌های قضایی و امنیت داخلی خدمت کرد.

    راتکلیف، دسامبر ۲۰۲۰، در زمانی که مدیر اطلاعات ملی آمریکا بود، چین را «بزرگ‌ترین تهدید برای دموکراسی و آزادی در جهان از زمان جنگ جهانی دوم» توصیف کرد.

  • چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۶.۱۶ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۲۲:۲۰

    با بازگشت ترامپ به کاخ سفید، پرونده‌های قضایی باز شده علیه او بسته می‌شود

    به گزارش رویترز، با بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید پرونده‌های کیفری گشوده‌شده علیه او، دست‌کم برای چهار سالی که در قدرت است، بسته می‌شود.

    به گفته منابعی که با رویترز صحبت کرده‌اند، جک اسمیت، مشاور ویژه وزارت دادگستری ایالات متحده، در حال بررسی راه‌هایی برای خاتمه دادن به پرونده‌های کیفری فدرال علیه دونالد ترامپ، پیش از آغاز به کار اوست.

    این تصمیم در راستای سیاست دیرینه وزارت دادگستری است که از پیگرد قانونی رییس‌جمهور مستقر جلوگیری می‌کند.

    ترامپ، که در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ بر کامالا هریس پیروز شد، با اتهاماتی در خصوص تلاش برای باقی ماندن در قدرت پس از شکست در انتخابات ۲۰۲۰ و همچنین نگهداری غیرقانونی اسناد محرمانه پس از ترک کاخ سفید در ژانویه ۲۰۲۱ در سطح رسیدگی فدرال مواجه است.

    دونالد ترامپ پیشتر اعلام کرده است قصد دارد اسمیت را پس از آغاز به کار برکنار کند، که این اقدام به‌طور موثری پرونده‌های فدرال جاری علیه او را متوقف خواهد کرد.

    کنترل ترامپ بر پرونده های دیگری که در دو ایالت نیویورک و جورجیا علیه او باز شده محدود است، اما بعید است که با توجه به موقعیتش به عنوان رییس‌جمهور با عواقبی روبرو شود و کارشناسان حقوقی همچنین انتظار دارند در وضعیت جدید، صدور حکم در نیویورک و جورجیا با تاخیر مواجه شود.

  • چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۶.۱۶ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۲۱:۳۳

    کامالا هریس: نتیجه این انتخابات، چیزی نیست که برای آن جنگیدیم

    کامالا هریس در سخنرانی پذیرش شکست خود در انتخابات، از هوادارتش تشکر کرد و گفت با دونالد ترامپ صحبت کرده و پیروزی‌اش را به او تبریک گفته است.

    هریس در ادامه گفت «نتیجه این انتخابات چیزی نیست که می‌خواستیم و برایش تلاش کردیم. شعله آمریکا تا زمانی که ما تسلیم نشویم و به مبارزه‌مان ادامه دهیم روشن می‌ماند.»

    او با اشاره به رقابت‌های انتخاباتی گفت «به کارزار و رقابتی که برگزار کردیم افتخاری می‌کنم. باید نتیجه این انتخابات را بپذیریم. یکی از اصول بنیادی دموکراسی آمریکا این است که نتیجه را می‌پذیریم.»

    نامزد حزب دموکرات برای ریاست‌جمهوری گفت «من از مبارزه‌ای که این کارزار را به پیش برد، دست نمی‌کشم. مبارزه برای دموکراسی و حاکمیت قانون ادامه خواهد داشت. ما نه به رییس‌جمهور یا یک حزب، بلکه به قانون اساسی آمریکا وفادار هستیم.»

    هریس در ادامه گفت: «به همه کسانی که این را می‌بینند: ناامید نشوید. اکنون زمان تسلیم نیست. زمان آن است که آستین‌ها را بالا بزنیم. زمانی است برای سازمان‌دهی، بسیج و درگیر ماندن برای آزادی و عدالت و آینده‌ای که می‌دانیم می‌توانیم با هم بسازیم.»

  • چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۶.۱۶ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۲۱:۰۴

    دستیار ارشد هریس شکست او را «ویرانگر» توصیف کرد

    دیوید پلاف، از دستیاران ارشد هریس، گفت که دموکرات‌ها «تمام تلاش خود» را برای پیروزی انجام دادند اما در نهایت این تلاش‌ها برای مقابله با ترامپ کافی نبود.

    او افزود «ما از یک شرایط دشوار بیرون آمدیم اما کافی نبود. یک شکست ویرانگر. از همه شما برای حضور در میدان سپاسگزارم.»

  • چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۶.۱۶ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۲۰:۴۶

    تداوم پیام تبریک رهبران جهان به ترامپ

    الکساندر لوکاشنکو، رییس‌جمهور بلاروس، در پیامی پیروزی دونالد ترامپ را تبریک گفت.

    او افزود: «برای شما سلامتی و تصمیمات سیاسی موثر که آمریکا را دوباره قدرتمند کند، آرزو دارم.»

    کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا نیز با دونالد ترامپ به صورت تلفنی گفت‌وگو کرد و پیروزی او را تبریک گفت.

  • چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۶.۱۶ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۲۰:۲۹

    گمانه‌زنی درباره رهبری تیم انتقالی در وزارت خارجه آمریکا

    سی‌ان‌ان به نقل از سه منبع آگاه نوشت که انتظار می‌رود برایان هوک، مقام ارشد وزارت خارجه در دولت اول ترامپ.و نماینده ویژه او در امور ایران، تیم انتقالی در وزارت خارجه را برای رییس‌جمهور منتخب رهبری کند.

  • چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۶.۱۶ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۹:۵۸

    تحلیل

    شایان سمیعی: نتانیاهو در دوره انتقال قدرت به ترامپ، فرصت مناسبی برای تداوم سیاست خود دارد

    شایان سمیعی، کارشناس امنیت ملی به ایران اینترنشنال گفت: «نتانیاهو در ماه‌های گذشته نشان داد که هیچ‌کس از جمله رئیس‌جمهور آمریکا نمی‌تواند مانع اقدامات او شود و اکنون در دوره انتقالی قدرت از بایدن به ترامپ، فرصت مناسب‌تری برای او فراهم می‌آید که بتواند به سیاست‌های خود ادامه دهد.»

    سمیعی گفت: «تا زمان ورود ترامپ به کاخ سفید، دولت بایدن درگیر مسائل خودش خواهد بود و کشورهای اروپایی هم به این فکر خواهند کرد که چگونه باید در چهارسال آینده با آمریکا و ترامپ همکاری کنند و در این مدت دست نتانیاهو بازتر از گذشته خواهد بود.»

    او افزود: «برخلاف ادعاهای مقامات و رسانه‌های جمهوری اسلامی که تفاوتی میان بایدن و ترامپ نخواهد بود، موضع‌‌گیری‌های خامنه‌ای در چهار سال گذشته و بعد از پیروزی بایدن، نشان می‌دهد که این ادعا درست نیست.»

    سمیعی گفت: «البته سیاست‌های ترامپ در دور اول ریاست جمهوری در رابطه با ایران، خیلی متفاوت از دموکرات‌ها نبود و حتی بعد از آبان ۹۸ موضعی سخت علیه حکومت ایران نگرفت و تنها خط قرمز او دست‌یابی جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای است و در دور دوم .هم به این سیاست در قبال ایران ادامه خواهد داد.»

  • چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۶.۱۶ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۹:۵۲

    کیهان: کم‌تر تغییری در دوران ترامپ رخ خواهد داد

    روزنامه کیهان با اشاره به انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و پیروزی دونالد ترامپ نوشت که اصلاح‌طلبان «با قهرمان‌سازی و فرشته‌سازی از بایدن، هریس و حزب دموکرات، به پیاده نظام بی‌جیره و مواجب این حزب در ایران تبدیل شده بودند.»

    کیهان افزود کم‌تر تغییری در دوران ترامپ رخ خواهد داد.

  • چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۶.۱۶ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۹:۴۹

    بایدن پیروزی ترامپ در انتخابات را به او تبریک گفت

    جو بایدن در تماس تلفنی با دونالد ترامپ، پیروزی او در انتخابات را تبریک گفت و از او دعوت کرد تا برای گفت‌وگو درباره فرآیند انتقال قدرت به کاخ سفید بیاید.

    در همین حال، کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ نیز اعلام کرد که ترامپ و هریس در گفت‌وگویی تلفنی بر اهمیت «وحدت کشور» توافق کردند.

  • چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۶.۱۶ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۹:۳۸

    جمهوری‌خواهان تاکنون ۵۲ کرسی سنا را به دست آورده‌اند

    با ادامه شمارش آرای انتخابات مجلس سنا در آمریکا،‌ حزب جمهوری‌خواه با به دست آوردن ۵۲ کرسی در مقابل ۴۳ کرسی دموکرات‌ها اکثریت مجلس سنا را به دست گرفت.

    تنها وضعیت پنج کرسی تاکنون مشخص نشده که حتی در صورت کسب آن‌ها از سوی دموکرات‌ها، اکثریت سنا همچنان در اختیار جمهوری‌خواهان خواهد بود.

  • چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۶.۱۶ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۹:۱۸

    تحلیل

    حسن هاشمیان: ترامپ در مورد جمهوری اسلامی ممکن است وارد فاز جدیدی بشود

    حسن هاشمیان، تحلیلگر مسائل جهان عرب به ایران اینترنشنال گفت: «تاثیرگذاری آقای ترامپ بر نتانیاهو، خیلی بیشتر از آقای بایدن است.»

    او افزود: «نگرش آقای ترامپ به روابط بین‌المللی نگرش معامله‌گری و حداکثر سود است و اگر ببیند جمهوری اسلامی دارد به این مساله ضرر می‌زند، ممکن است وارد فاز جدیدی بشود، همانطور که تصمیم کشتن قاسم سلیمانی را در این زمینه گرفت.»

  • چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۶.۱۶ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۹:۰۳

    خبر فوری
    هریس پیروزی ترامپ را به او تبریک گفت

    یکی از مشاوران ارشد کامالا هریس اعلام کرد که او در تماسی با دونالد ترامپ، پیروزی‌اش در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ را تبریک گفت.

    او افزود که هریس در این گفت‌وگو بر اهمیت «انتقال مسالمت‌آمیز قدرت و رییس‌جمهور بودن برای تمامی آمریکایی‌ها» تاکید کرد.

    شبکه ای‌بی‌سی گزارش داد که انتظار می‌رود جو بایدن روز چهارشنبه برای تبریک پیروزی در انتخابات با دونالد ترامپ تماس بگیرد.

  • چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۶.۱۶ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۸:۳۲

    مکرون و ترامپ بر تمایل خود برای «کار برای بازگشت صلح و ثبات» تاکید کردند

    امانوئل مکرون و دونالد ترامپ در اولین مکالمه تلفنی بر تمایل خود برای «کار برای بازگشت صلح و ثبات» تاکید کردند.

    کاخ الیزه اعلام کرد که رییس‌جمهور فرانسه و ترامپ روز چهارشنبه در اولین مکالمه تلفنی خود پس از پیروزی نامزد جمهوری خواه در کاخ سفید، «تمایل خود را برای تلاش برای بازگشت صلح و ثبات» در مواجهه با «بحران‌های بزرگ بین‌المللی جاری» ابراز کردند.

    بیانیه الیزه می‌افزاید که در این «گفت‌وگوی بسیار خوب ۲۵ دقیقه‌ای»، رییس‌جمهوری فرانسه «بر اهمیت نقش اروپا تأکید کرد و به پرزیدنت ترامپ گفت که مایل است این گفتگو را ادامه دهد و روی این موضوعات، به ویژه اوکراین و خاورمیانه، زمانی که او کار خود را آغاز کرد» با یکدیگر همکاری کنند.

  • چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۶.۱۶ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۸:۲۹

    آرای ترامپ به ۲۹۲ رای الکترال افزایش یافت

    بر اساس گزارش آسوشیتدپرس، دونالد ترامپ با پیروزی در ایالت میشیگان با ۱۵ رای الکترال تاکنون به ۲۹۲ رای الکترال دست یافته است.

    میشیگان از جمله ایالت‌های کلیدی و حساس برای دو نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری به حساب می‌آید.

    همچنین آسوشیتدپرس گزارش داد که تا این لحظه از شمارش آرای انتخابات مجلس نمایندگان آمریکا، حزب دموکرات موفق به کسب ۱۸۲ کرسی و حزب جمهوری‌خواه نیز موفق به کسب ۲۰۱ کرسی شده است.

  • چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۶.۱۶ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۸:۲۶

    واکنش مخاطبان ایران‌اینترنشنال به آمدن ترامپ: امید سرنگونی، بیم تشدید بحران اقتصادی

    تعدادی از مخاطبان ایران‌اینترنشنال با ارسال پیام‌هایی ضمن ابراز خشنودی از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا گفتند ورود مجدد او به کاخ سفید می‌تواند فشار را بر جمهوری اسلامی افزایش دهد، اما این مردم ایران هستند که باید زمینه را برای سرنگونی حکومت فراهم کنند.

    یک مخاطب در همین زمینه نوشت پیروزی ترامپ «خیلی کمک‌کننده است به مردم ایران ولی در نهایت این خود ما مردم هستیم که باید جمهوری اسلامی را سرنگون کنیم؛ هیچ دولت و هیچ کشوری در دنیا منافع خودش را بر ما ترجیح نمی‌دهد».

    متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید

  • چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۶.۱۶ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۸:۲۴

    تحلیل

    حسین علیزاده: حکومت ایران می‌داند که در مقابل ترامپ هر گزینه‌ای محتمل است

    حسین علیزاده، دیپلمات پیشین و تحلیلگر مسائل بین‌الملل به ایران اینترنشنال گفت: «صورت‌بندی نه جنگ، نه مذاکره که علی خامنه‌ای مطرح کرده بود، دیگر در شرایط کنونی معنایی ندارد.»

    او افزود: «دونالد ترامپ، جمهوری اسلامی را از دوره قبلی ریاست جمهوری خود بهتر می‌شناسد و مقامات حکومت ایران می‌دانند که در مقابل رئیس جمهور جدید امریکا هر گزینه‌ای محتمل است.»

  • چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۶.۱۶ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۸:۲۳

    تحلیل

    منشه امیر: در مجموع دولت بایدن دولت نتانیاهو را مهار کرد

    منشه امیر، کارشناس مسائل خاورمیانه به ایران اینترنشنال گفت: «اکثر احزاب و مردم اسرائیل از پیروزی ترامپ خوشحال بودند و انتظار دارند که دوران بهتری پیش رو باشد.»

    او افزود: «دولت بایدن بسیار بسیار به اسرائیل در جنگ غزه کمک کرد و در کنار اسرائیل ایستاده بود. برای اسرائیل فورا اسلحه فرستاد، مبالغ کلانی را به عنوان کمک مالی برای اسرائیل تصویب کرد.»

    امیر گفت: «همه این‌ها قبول و مورد تقدیر است، ولی در مجموع دولت آقای بایدن دولت نتانیاهو را مهار کرد.»

  • چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۶.۱۶ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۷:۵۱

    محسن رضایی: ترامپ از گذشته خود درس بگیرد

    محسن رضایی،‌ فرمانده‌کل پیشین سپاه پاسداران و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در شبکه ایکس نوشت: «ترامپ باید از اشتباهات محاسباتی گذشته خود و دیگر روسای جمهوری آمریکا در قبال ایران درس بگیرد.»

    رضایی افزود: «اراده ملت ایران برای استیفای حقوق خود، استوار و تزلزل‌ناپذیر بوده است.»

  • چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۶.۱۶ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۷:۵۰

    سفیر پیشین اسرائیل در آمریکا: ترامپ غیرقابل‌پیش‌بینی است

    مایکل اورن، سفیر پیشین اسرائیل در آمریکا و بنیان‌گذار گروه حمایت از اسرائیل، در گفت‌وگویی با روزنامه جروزالم پست درباره پیامدهای پیروزی ترامپ برای طرح‌های حمله آینده اسرائیل پس از ورود ترامپ به کاخ سفید گفت: «من نمی‌توانم پیش‌بینی کنم که قدم اول ترامپ در برابر ایران چه خواهد بود.»

    او افزود: «ترامپ در دوره اول خود نشان داده که مایل است گام‌های بسیار قوی علیه ایران بردارد، چه خروج از توافق هسته‌ای با ایران یا حذف قاسم سلیمانی، عالی‌ترین مقام امنیتی ایران. او همچنین حاضر است موشک‌های تاماهاک را به رژیم اسد در سوریه، متحد ایران، شلیک کند. اما نمی‌توانم پیش‌بینی کنم که در روز اول چه خواهد کرد. آنچه می‌دانم این است که مقامات جمهوری اسلامی بسیار از بازگشت دونالد ترامپ به دفتر ریاست جمهوری هراس دارند.»

    این دیپلمات اسرائیلی درباره علت هراس جمهوری اسلامی از دونالد ترامپ گفت: «چون او غیرقابل‌پیش‌بینی است و چون سلیمانی را حذف کرد و از توافق هسته‌ای خارج شد. در دوران دموکرات‌ها، ایران نسبتا مطمئن بود که می‌تواند تقریباً هر کاری را انجام دهند و هیچ بهایی نپردازد.»

    او درباره احتمال همراهی ترامپ با اسرائیل در حمله به جمهوری اسلامی اشاره کرد «اکنون با ورود بمب‌افکن‌های استراتژیک به منطقه و اینکه هیچ کاربرد دفاعی ندارند، این سوال ایجاد می‌شود که آیا ایالات متحده مایل است از نیروی مسلح در مقیاس بزرگ علیه ایران استفاده کند؟ و آیا ترامپ این کار را خواهد کرد؟ او قطعاً تمایل خود را برای استفاده از این نوع نیروی نظامی نشان داده است.»

    این دیپلمات اسرائیلی افزود: «این سیاست دولت‌های آمریکایی نبوده، گرچه باید به یاد داشته باشیم که اوباما در سرنگونی معمر قذافی در لیبی با استفاده از نیروی نظامی مشارکت کرد. اوباما تنها از انجام این کار در جاهای دیگر، به‌ویژه در سوریه، خودداری کرد. او همچنین علاقه خاصی به استفاده از حملات پهپادی علیه اهداف تروریستی در سراسر جهان داشت. در واقع، این بایدن بود که گزینه نظامی را از روی میز برداشت. اوباما همیشه می‌گفت که تمام گزینه‌ها روی میز است، از جمله گزینه نظامی در مورد ایران. اما دولت بایدن آن بخش آخر را کنار گذاشت و هرگز به گزینه نظامی اشاره نکردند. جالب اینجاست که کامالا هریس هم گفته که تمام گزینه‌ها روی میز است، اما او هم به گزینه نظامی اشاره نکرده است».

    این دیپلمات اسرائیل درباره زمان باقی‌مانده تا آغاز به کار دولت ترامپ و شیوه مواجه بایدن با تهدید جمهوری اسلامی در این سه ماه اشاره کرد: «ایران ممکن است نتیجه بگیرد که اکنون سه ماه بین نوامبر و تاریخ سوگند در ژانویه دارند که می‌توانند در آن به سلاح هسته‌ای دست پیدا کنند و لزوما انتظار واکنش نظامی آمریکا را نداشته باشند. این امر برای اسرائیل مخاطره‌آمیز است. از طرف دیگر، این بسیار مهم است که بایدن که دیگر به کسی وابسته نیست و نگرانی‌های انتخاباتی ندارد، ممکن است در واقع واکنش نظامی را به ایران نشان دهد یا درگیر آن شود.»

    او گفت: «من فکر می‌کنم به شکلی بسیار مهم بایدن اکنون شش بمب‌افکن استراتژیک بی-۵۲ را به خاورمیانه منتقل کرده است. این بمب‌افکن‌ها تنها یک هدف دارند و آن هدف تهاجمی است. آن‌ها می‌توانند از ارتفاع ۵۰ هزار پایی که ایران به آن نمی‌رسد، بمب‌های نفوذگر ۳۰ هزار پوندی را حمل کنند. اگر من جای ایرانی‌ها بودم، بایدن را به چالش نمی‌کشیدم.»

  • چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۶.۱۶ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۷:۲۶

    تحلیل

    فرشته پزشک: مذاکره با ترامپ برای مقامات جمهوری اسلامی مساله‌ای حیثیتی است

    فرشته پزشک، کارشناس روابط بین‌الملل به ایران اینترنشنال گفت: «با توجه به پیشینه رفتار دونالد ترامپ علیه جمهوری اسلامی و کشته شدن قاسم سلیمانی در دولت او، مذاکره با آمریکا برای مقامات جمهوری اسلامی مسئله حیثیتی است.»

    او افزود: «علاوه بر مواضع گروه‌های تندرو در ایران، حتی اگر ترامپ هم بخواهد با جمهوری اسلامی وارد مذاکره شود، تیمش او را محدود خواهد کرد.»

  • چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۶.۱۶ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۷:۰۹

    تحلیل

    محسن سازگارا: در مورد ایران ترامپ هر کاری بخواهد بکند، با پوتین هماهنگ خواهد بود

    محسن سازگارا، فعال سیاسی و عضو شورای مدیریت گذار به ایران اینترنشنال گفت: «به احتمال زیاد درمورد ایران ترامپ هر کاری بخواهد بکند، به نوعی با پوتین هماهنگ خواهد بود.»

    او افزود: «می‌دانیم که خامنه‌ای و جمهوری اسلامی یک کارت در دست پوتین و نظام روسیه هستند.»

  • چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۶.۱۶ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۶:۵۶

    ولیعهد عربستان سعودی با تبریک پیروزی ترامپ خواستار تقویت روابط با آمریکا شد

    محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی در گفت‌وگویی تلفنی با دونالد ترامپ پیروزی او را در انتخابات ریاست‌جمهوری تبریک گفت.

    ولیعهد عربستان سعودی در این گفت‌وگو، ابراز امیدواری کرد روابط استراتژیک دو کشور تقویت شود.

  • چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۶.۱۶ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۶:۵۴

    تمام القابی که خامنه‌ای به ترامپ داد

    دونالد ترامپ رییس‌جمهوری جدید آمریکا برای سال‌ها یکی از سوژه‌های مورد علاقه علی خامنه‌ای بوده است. خامنه‌ای که در اولین دوره ریاست‌جمهوری ترامپ سعی می‌کرد از او با عناوینی مانند «این آقایی که آمده» و «این بابایی که تازه آمده آمریکا» یاد کند، حالا باید به فکر سال‌های پیش رو باشد.

    این رویه به مرور زمان و با قرار گرفتن ترامپ در جایگاه یک رهبر سیاسی مقتدر در آمریکا، جای خود را به مجموعه‌ای از صفات منفی و تحقیر آمیز داد تا جایی که پس از صدور فرمان کشتن قاسم سلیمانی، خامنه‌ای گفت جای او در «زباله‌دان تاریخ» است.

    متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید

  • چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۶.۱۶ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۶:۵۳

    خبر فوری
    ترامپ پس از پیروزی درباره تهدید جمهوری اسلامی با نتانیاهو گفت‌وگو کرد

    دفتر نخست‌وزیر اسرائیل اعلام کرد که دونالد ترامپ و بنیامین نتانیاهو درباره «تهدید جمهوری اسلامی» تلفنی گفت‌وگو کردند.

    دفتر نتانیاهو روز چهارشنبه اعلام کرد که نتانیاهودر این گفت‌وگو پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را تبریک گفت.

    دفتر نتانیاهو در بیانیه‌ خود افزود: «گفت‌وگو گرم و صمیمانه بود» و دو طرف درباره «تهدید ایران» و لزوم همکاری با یکدیگر برای امنیت اسرائیل گفت‌وگو کردند.

  • چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۶.۱۶ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۶:۴۱

    ترامپ برای خامنه‌ای چه معنایی دارد؟

    در اولین واکنش رسمی جمهوری اسلامی به نتیجه انتخابات آمریکا، سخنگوی دولت ایران گفت کشور نگران پیروزی ترامپ نیست چون به زعم او به خاطر تجربه تحریم‌ها، جمهوری اسلامی آبدیده شده است.

    این در حالی است که خامنه‌ای در چهار سال گذشته بارها مدعی شده بود ترامپ به زباله دان تاریخ پیوسته است.

    گزارش مجتبی پورمحسن از مواضع جمهوری اسلامی و به ویژه خامنه‌ای در مورد ترامپ:

  • چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۶.۱۶ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۶:۳۳

    خبرگزاری فرانسه: ساکنان غزه از ترامپ می‌خواهند به جنگ پایان دهد

    خبرگزاری فرانسه در گزارشی نوشت که ساکنان نوار غزه از دونالد ترامپ که پیروز انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا شد، می‌خواهند که به جنگ بین اسرائیل و حماس پایان دهد.

    جنگ کنونی غزه که با حمله حماس در هفتم اکتبر سال گذشته آغاز شد، تلفات انسانی زیادی را در نوار غزه به همراه داشته است.

    این جنگ موجب شده که اکثر ساکنان نوار غزه آواره شوند، گرسنگی افزایش یافته و بیمارستان‌ها ناتوان از پذیرش زخمی‌ها و بیماران هستند.

  • چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۶.۱۶ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۶:۰۸

    واکنش چین به نتیجه انتخابات آمریکا

    وزارت امور خارجه چین در بیانیه‌ای که روز چهارشنبه منتشر شد، به دونالد ترامپ به‌خاطر پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تبریک گفت.

    در این بیانیه آمده است: «ما به انتخاب مردم آمریکا احترام می‌گذاریم و به آقای ترامپ برای انتخاب شدنش تبریک می‌گوییم.»

    رهبر چین، شی جین پینگ، هنوز به‌طور عمومی درباره نتایج انتخابات اظهار نظری نکرده است.

  • چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۶.۱۶ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۶:۰۷

    تحلیل

    رویا حکاکیان: آمریکا با جمهوری اسلامی مذاکره خواهد کرد

    رویا حکاکیان، نویسنده و روزنامه‌نگار به ایران اینترنشنال گفت: «مادامی که اپوزیسیون امروز ایران نتواند یک بدیل جدی سیاسی و برنامه منسجم به اروپا و امریکا ارائه دهد، امریکا، جمهوریخواه یا دموکرات، نهایتا با جمهوری اسلامی مذاکره خواهند کرد.»

    او افزود که آمریکا «دخالتی بیشتر از این در وضعیت و سیاست ایران نخواهند داشت.»

  • چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۶.۱۶ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۶:۰۵

    بوش: حضور پرشور مردم در انتخابات نشانه‌ سلامت جمهوری ما و قدرت نهادهای دموکراتیک ماست

    جورج بوش رییس‌جمهور پیشین آمریکا در بیانیه‌ای به ترامپ و معاونش برای پیروزی در انتخابات تبریک گفت و نوشت: «من همچنین از رئیس‌جمهور بایدن و معاون رئیس‌جمهور هریس برای خدمتشان به کشورمان تشکر می‌کنم.»

    او افزود: «حضور پرشور مردم در این انتخابات نشانه‌ای از سلامت جمهوری ما و قدرت نهادهای دموکراتیک ماست. من و لورا از مقامات انتخاباتی، کارمندان صندوق‌ها و داوطلبانی که یک انتخابات آزاد، منصفانه، امن و ایمن را نظارت کردند، قدردانی می‌کنیم.»

  • چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۶.۱۶ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۵:۵۷

    کامالا هریس سخنرانی می‌کند

    خبرگزاری رویترز گزارش داد که کامالا هریس حدود ساعت چهار عصر به وقت شرق آمریکا درباره پذیرش نتیجه انتخابات سخنرانی خواهد کرد.

  • چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۶.۱۶ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۵:۲۴

    بیژن کیان: ترامپ علاقه‌ای به حضور جمهوری اسلامی در خاورمیانه ندارد

    بیژن کیان، کارشناس امنیت ملی به ایران اینترنشنال گفت: «مردم ایران مطمئن باشند که ترامپ علاقه‌ای به حضور جمهوری اسلامی در خاورمیانه ندارد.»

    او افزود: «توقف برنامه هسته‌ای تنها خواسته ترامپ نیست و این جایی نیست که تقاضا و فشار او بر جمهوری اسلامی متوقف شود. او آرام آرام مجسمه پوسیده این حکومت را با فشاری که به آن‌ها می‌آورد متلاشی می‌کند.»

  • چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۶.۱۶ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۵:۲۲

    پیام شاهزاده رضا پهلوی به ترامپ: شما این فرصت را دارید که تاریخ‌ساز شوید

    شاهزاده رضا پهلوی در شبکه ایکس ضمن تبریک به دونالد ترامپ برای پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، نوشت: «شما در اولین دوره ریاست جمهوری خود، قاطعانه در کنار مردم ایران و علیه جمهوری اسلامی ایستادید؛ رژیمی که نه فقط خاورمیانه، بلکه مردم آمریکا را هم با ترور، بی‌ثباتی و آشوب تهدید می‌کند.»

    او در این پیام خطاب به دونالد ترامپ افزود: «اکنون شما این فرصت را دارید که تاریخ‌ساز شوید و با کمک به پایان دادن به این تهدید، یک بار برای همیشه، میراثی از صلح پایدار به جا بگذارید. در این ماموریت، مردم ایران بهترین شریک صلح شما هستند.»

  • چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۶.۱۶ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۵:۲۰

    تحلیل

    امید شمس: ترامپ موضع نرم‌تری نسبت به دوره قبلی در قبال ایران گرفته است

    امید شمس، حقوقدان و تحلیلگر امور بین‌الملل در گفت‌وگو با ایران اینترنشنال در مورد سخنان دونالد ترامپ درباره جمهوری اسلامی گفت: «به‌نظر می‌رسد ترامپ موضع نرم‌تری نسبت به دوره قبلی در قبال ایران گرفته است.»

    او افزود: «البته نباید فراموش کنیم که ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری خود سعی کرد تا حدودی بر اساس فشارهایی که از قبل وجود داشت با جمهوری اسلامی وارد مذاکره شود و وقتی که تاحدودی موفق نشد به یک‌باره چرخش شدید کرد و کارزار فشار حداکثری شکل گرفت.»

  • چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۶.۱۶ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۴:۳۴

    گوترش: سازمان ملل آماده همکاری سازنده با دولت آینده آمریکاست

    آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد در پیامی پیروزی دونالد ترامپ را تبریک گفت.

    گوترش افزود که سازمان ملل آماده همکاری سازنده با دولت آینده برای رسیدگی به چالش‌های چشم‌گیری است که جهان با آن مواجه است.

    او تاکید کرد: «همکاری بین ایالات متحده و سازمان ملل یک ستون اساسی روابط بین الملل است.»

  • چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۶.۱۶ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۴:۳۱

    تحلیل

    جابر رجبی: جمهوری اسلامی راهی جز مذاکره با ترامپ ندارد

    جابر رجبی،‌ تحلیلگر سیاسی به ایران اینترنشنال گفت: «جمهوری اسلامی راهی جز مذاکره با ترامپ ندارد چون از لحاظ حمایت نظامی، ترامپ بیشتر از بایدن در کنار اسرائیل می‌ایستد.»

    او افزود: «شاید جمهوری اسلامی بخواهد حملاتی انجام دهد که دست بالا را داشته باشد ولی طبق شناختی که از ترامپ دارد دیگر روی عقب‌نشینی امریکا حساب باز نمی‌کند.»

  • چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۶.۱۶ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۴:۰۰

    واکنش‌های متفاوت کشورهای مختلف جهان به پیروزی ترامپ

    پس از آنکه دونالد ترامپ، پیروزی خود را در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا اعلام کرد، روسای کمیسیون و شورای اروپا و دبیرکل ناتو همراه با تعدادی از رهبران کشورهای مختلف جهان مانند ترکیه، قطر، هند، بریتانیا، آلمان، ایتالیا، اوکراین، لهستان، جمهوری چک، استرالیا، نیوزیلند، رومانی و هلند به او تبریک گفتند.

    ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان، پیروزی دونالد ترامپ را تبریک گفت و افزود که جهان به این پیروزی بسیار نیاز داشت.

    بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، نیز «بازگشت تاریخی دونالد ترامپ» را به کاخ سفید تبریک گفت.

    اما کرملین درباره انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و پیروزی ترامپ اعلام کرد که ایالات‌متحده همچنان یک کشور متخاصم علیه روسیه محسوب می‌شود.

    سخنگوی کرملین گفت آمریکا به صورت مستقیم و غیرمستقیم در جنگ اوکراین علیه روسیه دخالت دارد.

    او در عین‌حال انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا را یک موضوع داخلی ایالات‌متحده خواند.

    همچنین فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت چهاردهم با اشاره به نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا گفت این موضوع «ربط مشخصی» به ایران ندارد و افزود سیاست‌های کلی آمریکا و جمهوری اسلامی سیاست‌های ثابتی هستند و با جابه‌جایی روسای‌جمهور در آمریکا، تغییر نمی‌کنند.

  • چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۶.۱۶ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۳:۴۸

    رای مثبت ۷ ایالت آمریکا در همه‌پرسی درباره حق پایان خودخواسته بارداری

    هم‌زمان با انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، یک همه‌پرسی برای رای‌گیری در زمینه پایان خودخواسته بارداری نیز در جریان است.

    نتایج در برخی از ۱۰ ایالتی که همه‌پرسی در آن‌ها برقرار است، هنوز به شکل رسمی منتشر نشده است.

    موسسه آمریکایی نظرسنجی ادیسون ریسرچ با تکیه بر داده‌های موجود پیش‌بینی کرد طرح‌های حمایتی از حق پایان خودخواسته بارداری با رای مثبت شرکت‌کنندگان در همه‌پرسی، در ایالت‌های آریزونا، میسوری، نوادا، کلرادو، نیویورک، مریلند و مونتانا تصویب شوند.

    میسوری، ایالتی است که اکثر رای‌دهندگان در انتخابات ریاست‌جمهوری از ترامپ حمایت کردند اما با اصلاحیه قانون درباره لغو ممنوعیت حق پایان خودخواسته بارداری موافق‌اند.

    فلوریدا، نبراسکا و داکوتای جنوبی، سه ایالتی بودند که با همه یا بخش‌هایی از موضوعات مطرح شده در همه‌پرسی مخالفت کردند.

    در فلوریدا همه‌پرسی درباره مجاز شدن پایان خودخواسته بارداری تا حدود هفته ۲۴ بارداری، رای نیاورد.

    نتایج همه‌پرسی برای قانون شدن در این ایالت باید از حمایت ۶۰ درصد رای‌دهندگان برخوردار شود.

    در ایالت نبراسکا، رای‌دهندگان با دو طرح متضاد مواجه بودند.

    اولی یک ممنوعیت ۱۲ هفته‌ای برای پایان خودخواسته بارداری با در نظر گرفتن استثناهای «تجاوز، زنای با محارم و حفظ جان مادر» بود که به آن رای مثبت دادند اما پیشنهاد دوم که می‌خواست آن را به قانون اساسی ایالت اضافه کند، رد شد.

    دو سال پیش دیوان عالی آمریکا حق ملی پایان خودخواسته بارداری را لغو و تصمیم‌گیری درباره آن را به ایالت‌ها واگذار کرد.

    این حکم باعث شد بسیاری از ایالت‌ها ممنوعیت‌ها یا محدودیت‌هایی برای زنان اعمال کنند.

  • چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۶.۱۶ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۳:۴۵

    دیده‌بان حقوق بشر: رییس‌جمهوری دوباره ترامپ، تهدیدی جدی برای جهان است

    دیده‌بان حقوق بشر دومین دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ را تهدیدی جدی برای حقوق بشر در آمریکا و جهان خواند.

    دیده‌بان حقوق بشر با انتشار بیانیه‌ای، دومین دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ را «تهدیدی جدی برای حقوق بشر در آمریکا و سراسر جهان» خواند.

    بر اساس بیانیه، این نگرانی‌ها ناشی از سوابق ترامپ در نقض حقوق بشر طی دوره اول ریاست‌جمهوری او، حمایت ترامپ از ایدئولوژی‌های نژادپرستانه و سیاست‌های افراطی ضددموکراتیک و ضدحقوق بشری است که از سوی اندیشکده‌های تحت هدایت مشاوران پیشین او پیشنهاد شده‌اند.

    وعده‌های انتخاباتی ترامپ درباره دستگیری و اخراج میلیون‌ها مهاجر و انتقام‌جویی از مخالفان سیاسی‌اش از دیگر نگرانی‌هایی است که دیده‌بان حقوق بشر به آن‌ها اشاره کرد.

    تیرانا حسن، مدیر اجرایی دیده‌بان حقوق بشر در این زمینه گفت ترامپ هیچ ابایی از آشکارسازی نیت خود برای نقض حقوق بشر میلیون‌ها نفر در ایالات متحده ندارد.

    به گفته او، نهادهای مستقل و مدنی باید تمام تلاش خود را به کار گیرند تا ترامپ و دولتش را در برابر نقض حقوق بشر پاسخ‌گو کنند.

  • چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۶.۱۶ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۳:۴۴

    جمهوری‌خواهان اکثریت را در مجلس سنای آمریکا به دست آوردند

    نتایج خبرگزاری آسوشیتدپرس نشان می‌دهد جمهوری‌خواهان توانستند اکثریت را در مجلس سنای آمریکا به دست آوردند.

    هم‌زمان با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، انتخابات مجلس نمایندگان این کشور و انتخابات برای یک سوم از صندلی‌های سنا برگزار می‌شود.

    بر اساس نتایجی که آسوشیتدپرس از نتایج انتخابات کنگره آمریکا منتشر کرده است، حزب دموکرات تاکنون به ۱۸۰ کرسی و حزب جمهوری‌خواه به ۱۹۸ کرسی در مجلس نمایندگان آمریکا دست یافته‌اند.

    مجلس نمایندگان آمریکا در مجموعه ۴۳۵ صندلی دارد که هنوز تکلیف ۵۷ نماینده منتخب آن مشخص نشده است.

  • چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۶.۱۶ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۳:۴۳

    آنچه در جریان رای‌گیری و اعلام نتایج انتخابات آمریکا گذشت

    تحولات مربوط به رای‌گیری در انتخابات آمریکا و اعلام نتایج این انتخابات را اینجا بخوانید