مردم و فعالان سیاسی مشارکت زیر ۴۰ درصد در انتخابات را «نه» به جمهوری اسلامی خواندند

خلاصه

  • نرخ مشارکت در انتخابات ریاست‌جمهوری حدود ۴۰ درصد اعلام شد
  • مسعود پزشکیان و سعید جلیلی با اختلاف آرای اندک به دور دوم رفتند
  • آمارهای رسمی و غیر رسمی نشان می‌دهد در استان‌هایی که در خیزش انقلابی شاهد گسترده‌ترین اعتراضات بودند، مشارکت مردم در انتخابات در مقایسه با دوره‌های قبلی شدیدترین افت را داشته است
  • تعداد آرای باطله در این انتخابات بیش از یک میلیون و ۵۶ هزار رای است. این رقم پنج برابر بیشتر از تعداد آرای نفر پنجم، مصطفی پورمحمدی است.
  • یکشنبه ۱۴۰۳/۰۴/۱۰.۱۰ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۰۳:۲۵

    وحید نعمتی، رپر ایرانی، که یک قطعه موسیقی درباره دختر قالیباف منتشر کرده بازداشت شد

    بر اساس گزارش‌های منتشر شده، وحید نعمتی، رپر ایرانی، که در روزهای اخیر یک قطعه موسیقی درباره دختر قالیباف منتشر کرده بود بازداشت و صفحه اینستاگرامی او مسدود شده است.

  • یکشنبه ۱۴۰۳/۰۴/۱۰.۱۰ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۰۲:۲۲

    در استان‌هایی که کانون خیزش انقلابی بودند، مشارکت در انتخابات در پایین‌ترین سطح بود

    آمارهای رسمی و غیر رسمی نشان می‌دهد در استان‌هایی که در خیزش انقلابی شاهد گسترده‌ترین اعتراضات بودند، مشارکت مردم در انتخابات در مقایسه با دوره‌های قبلی شدیدترین افت را داشته است.

    آمارهای رسمی نشان می‌دهد در شهر تهران که در زمان خیزش مهسا بسیاری از مناطق آن تا ماه‌ها عرصه اعتراضات علیه جمهوری اسلامی بود، تنها ۲۳ از مردم پایتخت پای صندوق رای رفتند. آمار مشارکت مردم تهران در انتخابات ۱۴۰۰ نیز ۲۶ درصد بود.

    طبق داده‌های رسمی، در استان کردستان که در سال ۱۴۰۱ از کانون‌های اصلی خیزش مهسا ژینا امینی بود، میزان مشارکت ۲۳ درصد بود. این در حالی است که در انتخابات خرداد ۱۴۰۰ میزان مشارکت این استان ۳۷.۴ درصد اعلام شده بود.

    در استان سیستان و بلوچستان که در سال ۱۴۰۰ طبق آمار رسمی میزان مشارکت در انتخابات ۶۲.۸ درصد ثبت شده بود، این بار آمارهای رسمی از مشارکت ۴۰ درصدی رای‌دهندگان خبر می‌دهد.

    در استان گیلان نیز که در خیزش انقلابی یکی از کانون‌های خیزش «زن، زندگی، آزای» بود، میزان مشارکت در انتخابات ۳۲.۶ درصد اعلام شده است. این در حالی است که در انتخابات ۱۴۰۰، آمارهای رسمی از مشارکت ۵۷ درصدی مردم این استان خبر داده بودند.

    در استان خوزستان نیز که با وجود منابع گسترده انرژی، با معضلات گسترده اقتصادی و بیکاری و بحران‌های زیست‌محیطی مواجه است، آمارهای غیر رسمی نشان می‌دهد که در این دور از انتخابات تنها ۲۹.۶ درصد مردم مشارکت کردند. در انتخابات ۱۴۰۰، آمار رسمی مشارکت مردم خوزستان ۵۰ درصد اعلام شده بود.

    مشروح گزارش را اینجا بخوانید

  • یکشنبه ۱۴۰۳/۰۴/۱۰.۱۰ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۰۰:۵۳

    معمار صادقی، فعال سیاسی: حکومت با نگران کردن جامعه درپی افزایش مشارکت در انتخابات است

    مریم معمار صادقی، فعال سیاسی، به ایران‌اینترنشنال گفت جمهوری اسلامی قصد دارد با قرار دادن جلیلی و پزشکیان در مقابل هم در دور دوم انتخابات، به نگرانی جامعه درباره پیامدهای رییس‌جمهور شدن جلیلی دامن بزند و از این راه مشارکت در انتخابات را افزایش دهد.

    او گفت مردم می‌دانند که جمهوری اسلامی سال‌هاست که از حضور مردم در انتخابات به عنوان ابزاری برای تضمین بقای خودشان استفاده کرده ‌است.

    معمار صادقی خاطرنشان کرد آمار مشارکت ۴۰ درصدی چیزی است که حکومت اعلام کرده و آمار واقعی مشارکت بسیار پایین‌تر از این رقم است.

  • شنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۹.۰۹ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۲۲:۳۰

    حسین رونقی: انتخاب مردم ایران با رای اکثریت «نه به جمهوری اسلامی» است

    حسین رونقی، فعال سیاسی، شنبه ۹ تیر در شبکه‌های اجتماعی نوشت با وجود انواع «ترفندهای رسانه‌ای و آمارسازی‌های غیرواقعی» حکومت، انتخاب مردم ایران با رای اکثریت «نه به جمهوری اسلامی» است.

    او با اشاره به اینکه میزان مشارکت بسیار کمتر از چیزی است که اعلام شده گفت: «هم خودشان و هم مردم می‌دانند که دروغ می‌گویند.»

    رونقی خطاب به مقام‌های جمهوری اسلامی گفت: « ایران ملک میراثی شما اقلیت نیست فقط چون قدرت و پول و اسلحه دارید. ایران و منافع آن، برای تمام ایرانیان است که امروز در فقر و فلاکت هستند و آنها را نادیده می‌گیرید.»

    این زندانی سیاسی پیشین با تاکید بر لزوم تقویت صدای مردم ایران که امروز «در سیاه‌چاله فقر و انواع فشارهای اقتصادی، حتی فرصت نفس کشیدن از آنها گرفته شده»، گفت تفاوتی بین جناح‌های سیاسی داخل حکومت نیست و آنها صرفا به دنبال منافع خود هستند.

    رونقی گفت: «نه به جمهوری اسلامی یعنی نه به جریان فریب اصلاحات در لباس مبدل آزادی‌خواه و روشنفکر که مردم را بنده و مطیع خود می‌خواهند. یعنی نه به جریان‌های افراطی و تندرو که خود را جبهه انقلاب می‌دانند و اکثریت ناراضی را بیگانه، منافق، جاسوس و دشمن می‌شمارند و مردم را برده خود می‌بینند.»

  • شنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۹.۰۹ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۲۰:۴۴

    تلاش مشترک خامنه‌ای و اصلاح‌طلبان چگونه شکست خورد؟

    علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی و اصلاح‌طلبان پیش از انتخابات بارها مردم را به شرکت در انتخابات فراخواندند.

    به رغم تلاش مشترک خامنه‌ای و اصلاح‌طلبان برای کشاندن مردم پای صندوق‌های رای، طبق آمار رسمی، بیشتر از ۶۰ درصد واجدین شرایط در انتخابات شرکت نکردند.‌

    اگرچه ناظرین مستقل معتقدند آمار مشارکت به مراتب پایین‌تر بوده است.

    این شکست چگونه رقم خورد؟

    مجتبا پورمحسن گزارش می‌دهد:

  • شنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۹.۰۹ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۲۰:۲۳

    رئیس ستاد پزشکیان: نترسید! افزایش قیمت بنزین را با آرامش جا می‌اندازیم

    علی عبدالعلی‌زاده، رییس ستاد مسعود پزشکیان، نامزد انتخابات ریاست جمهوری تایید کرد که در صورت پیروزی پزشکیان قیمت بنزین در دولت او افزایش خواهد یافت.

    او در یک گفت‌وگوی مطبوعاتی گفت: «نترسید! هر قیمتی که برای بنزین کارشناسی شود، خواهید دید که آن چنان با آرامش و همکاری مردم جا می‌افتد؛ بنزین، گازوئیل و برق، که هم موجب رضایت مردم شود و هم موجب آبادانی کشور.»

    در دوره‌های مختلف تصمیم دولت به سهمیه‌بندی سوخت و افزایش قیمت بنزین، اعتراضاتی را به دنبال داشته است.

    بزرگ‌ترین این اعتراضات در آبان ماه ۹۸ رخ داد که به گزارش خبرگزاری رویترز، نیروهای امنیتی هزار و ۵۰۰ نفر از معترضان را کشتند.


  • شنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۹.۰۹ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۱۹:۳۹

    تحلیل

    تاثیر تحریم انتخابات بر نگاه غربی‌ها به جمهوری اسلامی چیست؟

    حسین علیزاده، دیپلمات پیشین به ایران اینترنشنال گفت: «مشارکت پایین مردم در انتخابات پیش از اینکه پیامی برای داخل کشور داشته باشد، برای خارج از کشور دارد.»

    او افزود که چنین میزان مشارکتی، معادلات را در نگاه غربی‌ها متفاوت می‌کند.

    به عقیده علیزاده، مشروعیت نماینده خامنه‌ای در مذاکرات، با حمایت زیاد مردم یا حمایت اندک جامعه وضعیت‌های متفاوتی به‌وجود می‌آورد.

  • شنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۹.۰۹ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۱۹:۰۰

    تحلیل

    رحیم بندوئی: مردم در برابر جمهوری اسلامی مقاومت می‌کنند

    رحیم بندوئی، فعال سیاسی و عضو حزب مردم بلوچستان درباره انتخابات گفت که مردم بلوچستان در برابر جمهوری اسلامی مقاومت می‌کنند.

    به ایران اینترنشنال گفت: «مردم بلوچستان با توجه به شرایط سختی که در زیستشان دارند بسیار صبور هستند اما وقتی کاسه صبرشان لبریز شود تا آخرش می‌ایستند و مقاومت می‌کنند.»

    او افزود: «آخرین نقطه تحمل این مردم در برابر جمهوری اسلامی مربوط به جمعه خونین زاهدان و خاش بوده است.»

  • شنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۹.۰۹ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۱۸:۳۴

    مسیح علینژاد: تغییر واقعی را نمی‌توان از طریق انتخابات جعلی به دست آورد

    مسیح علینژاد روزنامه‌نگار و فعال مدنی در پیامی به زبان انگلیسی درباره مرحله اول انتخابات ریاست‌جمهوری نوشت که مردم ایران به جمهوری اسلامی نه قاطع گفتند.

    علینژاد در این پیام تاکید کرد که «تغییر واقعی را نمی‌توان از طریق انتخابات جعلی به دست آورد.»

    او نوشت: «این تحریم قاطع معرکه انتخاباتی جمهوری اسلامی شاهدی قدرتمند بر پیگیری تزلزل‌ناپذیر ملت برای دموکراسی واقعی و حقوق بشر است.»

    این فعال مدنی افزود که ایرانیان از هر قشری مشروعیت حکومت جمهوری اسلامی را باطل اعلام کرده‌اند و جمهوری اسلامی اکنون با بحران مشروعیت بی‌سابقه‌ای مواجه است.

  • شنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۹.۰۹ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۱۷:۵۶

    تحلیل

    دلایل تحریم گسترده انتخابات ریاست‌جمهوری چیست؟

    رکورد پایین‌ترین میزان مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری ایران با تحریم گسترده چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری شکسته‌ شد.

    پیش از این آمار پایین‌ترین میزان مشارکت مردم مربوط به انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۴۰۰ بود.

    مسعود کاظمی، روزنامه‌نگار و مراد ویسی، از ایران اینترنشنال، این موضوع را بررسی می‌کنند.

    کاظمی به نقل از برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی می‌گوید که آرای اعلام شده مضربی از عدد سه است که احتمال دستکاری در نتایج را مطرح می‌کند.

    ویسی نیز می‌گوید که تحریم گسترده انتخابات تمام معادلات اصولگرایان و اصلاح‌طلبان را از بین برده است.

  • شنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۹.۰۹ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۱۷:۰۱

    وزیر کشور: مرحله دوم انتخابات را در کانادا نخواهیم داشت

    احمد وحیدی، وزیر کشور، درباره برپایی مرحله دوم انتخابات در کانادا گفت: «مرحله دوم انتخابات را در کانادا نخواهیم داشت.»

    وحیدی افزود: «حتما وزارت خارجه رایزنی می‌کند ولی بعید می‌دانیم این کار را انجام دهند.»

    روابط دیپلماتیک میان ایران و کانادا قطع است و به تازگی کانادا سپاه پاسداران را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داده است.

    پیشتر محسن اسلامی، سخنگوی ستاد انتخابات، گفته بود که کانادا مجوز رای‌گیری برای انتخابات ریاست جمهوری را نداده است.

  • شنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۹.۰۹ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۱۶:۲۵

    تداوم اعتراضات ایرانیان خارج از کشور

    ویدیوهای رسیده به ایران‌اینترنشنال نشان می‌دهد گروهی از ایرانیان مقیم آلمان و دانمارک روز شنبه نهم تیرماه علیه جمهوری اسلامی تظاهرات کردند.

    بر اساس این ویدیوها، تظاهرکنندگان در شهرهای هامبورگ و آرهوس تجمع کرده و شعارهایی چون «مرگ بر خامنه‌ای» سردادند.

    روز جمعه نیز ایرانیان مقیم کشورهایی مانند آلمان، استرالیا، ایتالیا، بریتانیا، فرانسه و نیوزیلند مقابل کنسولگری‌های جمهوری اسلامی و حوزه‌های را‌ی‌گیری تجمع اعتراضی برگزار کرده بودند.

  • شنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۹.۰۹ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۱۶:۱۷

    تحلیل

    شاهد علوی، ایران اینترنشنال: تحریم انتخابات یک سیاست موثر است

    شاهد علوی تحلیلگر ایران اینترنشنال می‌گوید برخلاف آنچه که طرفداران مشارکت در انتخابات می‌گویند، تحریم انتخابات یک سیاست موثر است.

    او تاکید کرد تحریم انتخابات متوجه کل ساختار سیاسی است و تعبیر «قهر با صندوق‌ها» درست نیست.

    علوی افزود که تحریم انتخابات بخشی از روند جنبش‌های اعتراضی اخیر است.

    او بر اساس مشاهدات میدانی گفت که میزان مشارکت در انتخابات بسیار پایین‌تر از آمار رسمی اعلام‌شده از سوی جمهوری اسلامی است.

  • شنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۹.۰۹ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۱۵:۴۵

    نسبت مسعود پزشکیان و سعید جلیلی با حقوق بشر

    مسعود پزشکیان و سعید جلیلی راهی دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری شدند. کسانی که به باور فعالان حقوق بشر، سابقه سیاهی در نقض حقوق مردم ایران دارند.

    این دو، گذشته تاریکی در نقض حقوق مردم ایران، کتمان سرکوب شهروندان و جنایات رخ داده از سوی ماموران سرکوب‌گر حکومت دارند و در حالی‌ که باید به دلیل نقض حقوق بشر پاسخ‌گو باشند، برای رییس‌جمهوری شدن خیز برداشته‌اند.

    ایران‌اینترنشنال در گزارشی به نسبت این افراد با حقوق بشر و کارنامه آنان در حوزه نقض حقوق بشر پرداخته است.

    مشروح گزارش را در این‌جا بخوانید.

  • شنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۹.۰۹ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۱۴:۳۵

    نتیجه نهایی انتخابات چه اثری بر رابطه ایران و روسیه می‌گذارد؟

    انتخابات چهاردهمین دوره ریاست‌جمهوری در ایران در حالی به دور دوم کشیده شد که بنا بر گزارش اندیشکده چتم هاوس، نتیجه آن می‌تواند تاثیری عمیق بر روابط خارجی حکومت ایران و به ویژه نسبتش با روسیه بگذارد چرا که اکنون ابهام‌های فراوانی درباره آینده روابط تهران و مسکو وجود دارد.

    حادثه سقوط بالگرد ابراهیم رئیسی در اردیبهشت ۱۴۰۳ که منجر به کشته شدن دو چهره کلیدی در روابط جمهوری اسلامی و روسیه شد، تحولی غیرمنتظره در صحنه سیاسی ایران ایجاد کرد.

    رئیسی، رییس‌جمهوری و حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه، هر دو از حامیان اصلی نزدیکی با روسیه بودند.

    مرگ نابه‌هنگام این دو، قبل از آن اتفاق افتاد که دو کشور بتوانند روابط خود را در قالب یک توافق‌نامه جدید مشارکت بلندمدت، نهادینه کنند.

    این رویداد، سوالات مهمی را درباره آینده روابط ایران و روسیه ایجاد کرده است. از جمله اینکه آیا رییس‌جمهوری بعدی جمهوری اسلامی نیز با همان شدت به دنبال توسعه روابط با روسیه خواهد ‌بود یا اینکه تغییرها، مسیر جدیدی را برای سیاست خارجی ایران ترسیم خواهند‌ کرد؟

    اندیشکده چتم هاوس در گزارشی نوشت به نظر می‌رسد مسیر کلی روابط جمهوری اسلامی و روسیه، بدون تغییر مانده ‌است.

    مشروح گزارش را در این‌جا بخوانید.

  • شنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۹.۰۹ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۱۴:۲۰

    نسبت نامزدهای جانشینی رئیسی با خامنه‌ای چیست؟

    سعید جلیلی و مسعود پزشکیان، رقیبان جانشینی ابراهیم رئیسی، هر یک از مسیری متفاوت با علی خامنه‌ای مرتبطند.

    اولی منصوب رهبر جمهوری اسلامی در شوراهای عالی‌ و دومی از نزدیکان علیرضا مرندی، سر تیم پزشکی علی خامنه‌ای است.

  • شنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۹.۰۹ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۱۳:۴۵

    وزیر ارتباطات: ۲۰ حمله سایبری برای اخلال در روند برگزاری انتخابات انجام گرفت

    عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات از ۲۰ حمله سایبری و «تلاش برای خرابکاری» در قطع خطوط فیبر نوری و «ایجاد اخلال» در روند برگزاری انتخابات خبر داد.

    او این خرابکاری‌ها را به «دشمن و عوامل داخلی» نسبت داد و گفت ۹ مورد آن منجر به قطعی فیبر نوری شد.

  • شنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۹.۰۹ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۱۳:۰۰

    شهروندان: خواهان سرنگونی خامنه‌ای و حکومتش هستیم

    شماری از شهروندان با ارسال‌ پیام‌هایی به ایران‌اینترنشنال از تحریم گسترده انتخابات ریاست‌جمهوری گفتند.

    شهروندی در پیام خود، خامنه‌ای را خطاب قرار داد و گفت: «کسی گول دروغ‌های تو را نمی‌خورد. انتخابات را تحریم می‌کنیم و خواهان سرنگونی تو هستیم.»

    یک شهروند نیز سخنان دو دهه پیش خامنه‌ای را درباره مشارکت ۴۰ درصدی در انتخابات یادآوری کرد که گفته بود این میزان مشارکت، پیام واضحی برای سران کشور دارد.

    این شهروند خطابه به رهبر جمهوریاسلامی گفت: «پس شما که دیگر دوام و قوام نداری، حداقل خجالت بکش.»

    یکی از مخاطبان ایران‌اینترنشنال در پیام صوتی خود تاکید کرد «مردم به انتخابات جمهوری اسلامی رای ندادند».

    او خطاب به مقام‌های حکومت گفت: «ما از شما بیزاریم و باید زودتر از ایران بروید.»

  • شنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۹.۰۹ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۱۲:۴۳

    تلاش اصلاح‌طلبان و اصول‌گرایان برای پاک کردن «ننگ» مشارکت ۴۰ درصدی در دور دوم انتخابات

    اصلاح‌طلبان و اصول‌گرایان که رهبر جمهوری اسلامی آن‌ها را «دو بال نظام» می‌داند یک هفته وقت دارند که با هم در دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری رقابت کنند تا شاید مشارکت ۴۰ درصدی و پایینی که علی خامنه‌ای آن را «ننگ» می‌داند، افزایش دهند.

    با اتمام شمارش آرای انتخابات روز هشتم تیر ۱۴۰۳، مشخص شد که مسعود پزشکیان، نامزدم جریان اصلاحات و سعید جلیلی، نامزد جریان اصول‌گرا به دور دوم خواهند رفت.

    تجربه نشان داده یکی از آن دو بال خامنه‌ای که اصول‌گرایان هستند، در تمام انتخابات با تمام قوا شرکت کرده‌اند و حالا چشم هواداران جمهوری اسلامی به بال چپ دوخته شده است.

    باید دید اصلاح‌طلبان می‌توانند در دومین هفته تیر، آن ۶۰ درصدی را که با عدم مشارکت در دور نخست به برگزاری انتخابات در ساختار جمهوری اسلامی «نه» گفتند، پای صندوق بکشانند یا مثل سال ۸۴، مشارکت در دور دوم نه تنها افزایش نخواهد یافت که کمتر از ۴۰ درصد اعلام شده در دور نخست خواهد شد.

    مشروح گزارش را در این‌جا بخوانید.

  • شنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۹.۰۹ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۱۲:۰۰

    خامنه‌ای در سال ۸۰: مشارکت ۴۰ درصدی در انتخابات ننگ است

    در دور اول انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۴۰۳ میزان مشارکت مردم ایران در شرایطی به‌صورت رسمی ۴۰ درصد اعلام شد که دو دهه پیش، ‌علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، چنین آمارهایی را «مایه ننگ ملت‌ها» خوانده بود.

    او در نماز جمعه روز ۲۸ اردیبهشت ۱۳۸۰ گفته بود: «ننگ است برای یک ملتی، مثل بعضی از ملت‌هایی که شما می‌بینید با همه باد و بروتی که دارند در انتخابات ریاست‌جمهوری‌‌شان، ۳۵ درصد یا ۴۰ درصد حائزان شرایط شرکت کنند.»

    چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با حدود ۲۴ میلیون و ۵۳۵ هزار رای و نرخ مشارکت حدود ۴۰ درصدی، میان مسعود پزشکیان و سعید جلیلی به دور دوم کشیده شد.

  • شنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۹.۰۹ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۴۰

    صداوسیما: مناظره ۲ نفره بین پزشکیان و جلیلی هنوز قطعی نیست

    محمدصالح مفتاح، دبیر ستاد انتخابات صداوسیما درباره نحوه برگزاری مناظره دو نفره میان مسعود پزشکیان و سعید جلیلی در تبلیغات دور دوم انتخابات گفت این موضوع باید به تایید کمیسیون بررسی تبلیغات برسد و صداوسیما در این رابطه به تنهایی تصمیم‌گیرنده نیست.

    او گفت تبلیغات دو نامزد پس از تایید آرا از سوی شورای نگهبان آغاز می‌شود و افزود: «با هدف فراهم‌ آوردن شرایط عادلانه برای دو نامزد، حتما قرعه‌کشی هم خواهیم داشت.»

    به گفته مفتاح، برنامه‌های دو نامزد انتخابات در مرحله دوم «خارج از الگوهای دوره قبل نیست» اما صداوسیما پیشنهادهای جدیدی هم دارد که روز شنبه در جلسه کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری آن‌ها را بررسی خواهد کرد.

    انتخابات ریاست‌جمهوری با نرخ مشارکت حدود ۴۰ درصدی، به دور دوم کشیده شد و مسعود پزشکیان و سعید جلیلی برای نشستن بر کرسی ریاست‌جمهوری با هم رقابت خواهند کرد

    از مجموع ۲۴ میلیون و ۵۳۵ هزار رای، مسعود پزشکیان حدود ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار رای و سعید جلیلی حدود ۹ میلیون و ۴۰۰ هزار رای کسب کردند.

  • شنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۹.۰۹ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۰۰

    شهروندان: عدم مشارکت، مقاومتی مدنی و نه به اعدام و کشتار معترضان بود

    شماری از شهروندان با ارسال پیام‌هایی به ایران‌اینترنشنال، نظرشان را درباره مشارکت اندک ایرانیان در انتخابات ریاست‌جمهوری مطرح کردند.

    مخاطبی در پیام صوتی خود تاکید کرد مردم با تحریم انتخابات، به جمهوری اسلامی، به کشتن معترضان و اعدام‌ها «نه گفتند».

    شهروندی دیگرمشارکت نکردن مردم را نشان‌دهنده «مقاومت مدنی آن‌ها در برابر نظام جمهوری اسلامی» توصیف کرد.

  • شنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۹.۰۹ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۱۰:۳۰

    تحلیل

    تکنیک‌های نظام برای مهندسی انتخابات ریاست‌جمهوری

    حدود ۱۱ ساعت پس از پایان فرایند رای‌گیری در شامگاه هشتم تیر، مقام‌های ستاد انتخابات در حالی نتیجه را اعلام کردند که شیوه برگزاری و فضای این انتخابات از ابتدا تا انتهای آن تحت تاثیر روش‌های مهندسی سیاسی بود.

    پرونده مرحله اول انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم با شرایطی که بر ابهام و فقدان شفافیت آن افزود، در حالی بسته شد که با بررسی و محاسبه آمار نهایی، مشارکت شهروندان در آن زیر ۴۰ درصد بود.

    بررسی دو بُعد رسانه‌ای و اجرایی روند انتخابات نشان می‌دهد، جمهوری اسلامی با وجود ورود زودهنگام و ناگهانی به این فضا، از طریق برنامه‌ریزی و مهندسی پیچیده شامل ابزارهای رسانه‌ای و تکنیک‌های مدیریت در اجرا، انتخابات را مهندسی کرده است.

    پیش از این هم ایران‌اینترنشنال در انتخابات مجلس طی گزارشی تفصیلی به ابعاد مشابه مهندسی در انتخابات پرداخته بود که به نظر می‌آید بسیاری از تکنیک‌های آن مهندسی، در این انتخابات نیز اجرا شد.

    مشروح این گزارش را در این‌جا بخوانید.

  • شنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۹.۰۹ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۱۰:۱۵

    دور دوم انتخابات چه زمانی برگزار می‌شود؟

    ستاد انتخابات کشور اعلام کرد پس از تایید صحت انتخابات از سوی شورای نگهبان، دور دوم رای‌گیری روز جمعه ۱۵ تیر برگزار خواهد شد.

    مسعود پزشکیان و سعید جلیلی دو نامزدی هستند که به دور دوم انتخابات راه یافتند.

    فعالیت انتخاباتی و تبلیغات این دو نامزد تا ۲۴ ساعت قبل از آغاز اخذ رای مرحله دوم، مجاز است.

  • شنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۹.۰۹ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۱۰:۰۵

    اعلام حمایت قالیباف از جلیلی

    محمدباقر قالیباف که با کسب حدود سه میلیون و ۳۸۳ هزار رای از دور انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ کنار گذاشته شد، با انتشار اطلاعیه‌ای حمایت خود را از سعید جلیلی برای دور دوم رای‌گیری اعلام کرد.

    قالیباف در این اطلاعیه نوشت با اینکه برای مسعود پزشکیان «احترام قائل» است اما به دلیل «نگرانی از برخی اطرافیان او» از نیروهای «انقلابی و حامیان خود» می‌خواهد بکوشند تا جلیلی به‌عنوان نامزد «جبهه انقلاب»، رییس دولت آینده شود.

    او پزشکیان را نماینده جریانی خواند که «مسبب بخش مهمی از مشکلات اقتصادی و سیاسی امروز» ایران است.

    انتخابات ریاست‌جمهوری با نرخ مشارکت حدود ۴۰ درصدی میان پزشکیان و جلیلی به دور دوم کشیده شد.

    از مجموع ۲۴ میلیون و ۵۳۵ هزار رای، پزشکیان حدود ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار رای و جلیلی حدود ۹ میلیون و ۴۰۰ هزار رای کسب کردند.

  • شنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۹.۰۹ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۰۹:۴۵

    یک شهروند: رای ندادن ۶۰ درصد مردم یعنی «نه بزرگ» به جمهوری اسلامی

    ایران‌اینترنشنال از مخاطبان خود پرسید که نظرشان درباره شرکت نکردن ۶۰ درصد مردم در انتخابات طبق آمار رسمی چیست؟

    شهروندی با ارسال پیامی صوتی گفت: «نمی‌شود به آمارهای این حکومت اعتماد کرد ولی در همین حد اعلام‌شده هم به معنای "نه بزرگ به جمهوری اسلامی" است.»

  • شنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۹.۰۹ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۰۹:۲۵

    وزیر کشور، ایرانیان معترض خارج از کشور را «تروریست» خواند

    احمد وحیدی، وزیر کشور، ایرانیان معترضی را که روز جمعه مقابل شعبه‌های رای‌گیری شهرهای مختلف جهان تجمع کرده بودند، «تروریست‌هایی» توصیف کرد که «به غرب رفتند و لانه گزیدند».

    وحیدی با اشاره به تجمع معترضان گفت: «ضد انقلاب از رای دادن مردم ما می‌ترسند و برای آن‌ها مزاحمت ایجاد می‌کنند.»

    وزیر کشور بدون اشاره به جزییات، گفت در برخی کشورها «پلیس دخالت کرد و این افراد دستگیر شدند».

    او گفت: «ما یک عذرخواهی باید از ایرانیان خارج از کشور داشته باشیم که شرایط به گونه‌ای نیست که بتوانیم رای همه ایرانیان را جلب کنیم.»

    روز هشتم تیر ایرانیان مخالف جمهوری اسلامی در شهرهای مختلف جهان مقابل ساختمان کنسولگری و شعبه‌های اخذ رای انتخابات جمهوری اسلامی تجمع اعتراضی برگزار کردند.

  • شنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۹.۰۹ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۰۸:۳۷

    ۶۸ درصد گیلانی‌ها رای ندادند

    ستاد انتخابات گیلان، مشارکت در این استان را ۳۲/۶ درصد اعلام کرد.

    آرای ماخوذه در این استان ۶۳۰ هزار و ۳۶۵ رای است.

    مشارکت در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۴۰۲ در گیلان ۴۰/۱۵ اعلام شده بود.

  • شنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۹.۰۹ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۰۸:۲۳

    ریخته شدن یک میلیون رای باطله به صندوق‌ها

    مقایسه مجموع آرای چهار نامزد با تعرفه‌های شمارش شده نشان می‌دهد تعداد آرای باطله در مرحله اول انتخابات چهاردهمین دوره ریاست‌جمهوری یک میلیون و ۵۶ هزار و ۱۵۹ رای است.

    ستاد انتخابات کشور در نتایج نهایی اعلام کرد آرای ۵۸ هزار و ۶۴۰ شعبه در ۴۸۲ شهرستان شمارش شده و ۲۴ میلیون و ۵۳۵ هزار و ۱۸۵ رای اخذ شده است.

  • شنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۹.۰۹ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۰۸:۱۷

    خبر فوری
    اعلام نتیجه نهایی: حدود ۴۰ درصد واجدان شرایط در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳ شرکت کردند

    با اعلام رسمی نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری از سوی ستاد انتخابات وزارت کشور، در مجموع ۲۴ میلیون و ۵۳۵ هزار و ۱۸۵ رای به صندوق‌ها ریخته شده است.

    بر اساس این آمار، مسعود پزشکیان با حدود ۱۰ میلیون ۴۰۰ هزار رای و سعید جلیلی با حدود ۹ میلیون و ۴۰۰ هزار رای راهی دور دوم چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شدند که روز جمعه ۱۵ تیر برگزار می‌شود.

    محمدباقر قالیباف سه میلیون و ۳۸۳ هزار و ۳۴۰ رای و مصطفی پورمحمدی ۲۰۶ هزار و ۳۹۷ رای کسب کردند.

    نرخ مشارکت حدود ۴۰ درصد بوده است.

  • شنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۹.۰۹ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۰۷:۵۰

    اعلام رسمی مشارکت ۴۰ درصدی در انتخابات در سیستان و بلوچستان

    عباس ابراهیمی، دبیر ستاد انتخابات استان سیستان و بلوچستان روز شنبه ۹ تیر میزان آرای این استان را ۷۶۴ هزار و ۴۲۶ رای اعلام کرد.

    او گفت که مشارکت به ۴۰ درصد رسیده است اما مقایسه آرای ریخته شده به صندوق با میزان تعرفه‌های صادر شده در این استان عددی دیگر را نشان می‌دهد.

    ابراهیمی روز جمعه به خبرگزاری مهر گفته بود دو میلیون و ۱۳۸ هزار تعرفه اخذ رای برای انتخابات ریاست‌جمهوری در این استان پیش‌بینی شده است.

    با در نظر گرفتن این میزان تعرفه، به نظر می‌رسد حدود ۳۵ درصد شهروندان سیستان و بلوچستان در انتخابات شرکت کردند.

  • شنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۹.۰۹ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۰۶:۳۰

    نتایج شمارش ۱۹ میلیون رای اعلام شد

    بر اساس آمار رسمی اعلام شده، تعداد آرایی که تا حدود ساعت ۹:۳۰ روز شنبه ۹ تیر شمارش شده، ۱۹ میلیون و ۶۹ هزار و ۷۱۳ رای است.

    طبق اعلام ستاد انتخابات کشور، از این تعداد مسعود پزشکیان هشت میلیون و ۳۰۲ هزار و رای، سعید جلیلی هفت میلیون و ۱۸۹ هزار و ۷۵۶ رای، محمدباقر قالیباف دو میلیون و ۶۷۶ هزار و ۵۱۲ رای و مصطفی پورمحمدی ۱۵۸ هزار و ۳۱۴ رای کسب کرده‌اند.

    از مجموع ۵۸ هزار و ۶۴۰ شعبه، تاکنون آرای ۴۷ هزار و ۶۰۴ شعبه شمارش شده است.

  • شنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۹.۰۹ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۰۵:۰۰

    پزشکیان و جلیلی، رقیبان اصلی رسیدن به کرسی ریاست جمهوری

    وزارت کشور اعلام کرد تا ساعت ۸:۱۷ صبح شنبه ۹ تیر، بیش از ۱۴ میلیون و ۷۰ هزار رای شمارش شده است.

    از این تعداد مسعود پزشکیان پنج میلیون و ۹۵۵ هزار رای (معادل ۴۲/۳۲ درصد)، سعید جلیلی پنج میلیون و ۵۶۰ هزار رای (معادل ۳۹/۵۱ درصد)، محمدباقر قالیباف یک میلیون و ۸۹۱ هزار رای (معادل ۱۳/۴ درصد) و مصطفی پورمحمدی ۱۱۱ هزار رای (معادل ۰/۷ درصد) از مجموع آرا را کسب کردند.

  • شنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۹.۰۹ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۰۳:۳۰

    نتایج ۶ مرحله شمارش آرا اعلام شد

    به دنبال شمارش ۱۲ میلیون و ۵۸ هزار تعرفه شمارش شده، مسعود پزشکیان پنج میلیون رای (معادل ۴۱/۴۶ درصد) به دست آورد و به صدر آرا بازگشت.

    وزارت کشور اعلام کرد بر اساس آرای شمارش شده تا ساعت ۶:۴۵ دقیقه، سعید جلیلی چهار میلیون و ۸۷۵ هزار رای (معادل ۴۰/۴۲ درصد)، محمدباقر قالیباف یک میلیون و ۶۲۰ هزار رای (معادل ۱۳/۴ درصد) و مصطفی پورمحمدی ۹۵ هزار رای (معادل ۰/۷ درصد) رای آورده‌اند.

    تعداد آرای باطله نیز ۱۱۳ هزار، معادل ۰/۹ درصد آرای ریخته شده به صندوق اعلام شد.

    تا ساعت ۵:۴۵ دقیقه صبح شنبه، بیش از ۱۰ میلیون و ۳۶۶ هزار رای شمارش شده بود که بر اساس آمار رسمی، در این شمارش، جلیلی چهار میلیون و ۲۶۶ هزار رای (معادل ۴۱/۱۵ درصد)، پزشکیان چهار میلیون و ۲۴۴ هزار رای (معادل ۴۰/۹۳ درصد)، قالیباف یک میلیون و ۳۸۵ هزار رای (معادل ۱۳/۳ درصد) و پورمحمدی ۸۰ هزار رای (معادل ۰/۷ درصد) آرای ریخته شده به صندوق را کسب کردند.

    ساعت پنج صبح، آرای جلیلی از پزشکیان پیشی گرفت و به سه میلیون و ۵۰۵ هزار رای (معادل ۴۱/۸ درصد) آرای ریخته شده به صندوق رسید.

    از هشت میلیون و ۳۷۹ هزار رای شمارش شده، پس از جلیلی، پزشکیان با سه میلیون و ۳۸۹ هزار رای (معادل ۴۰/۴ درصد)، قالیباف با یک میلیون و ۱۱۶ هزار رای (معادل ۱۳/۳ درصد) و پورمحمدی با ۶۲ هزار رای (معادل ۰/۷ درصد) آرای کسب شده قرار گرفتند.

    نیم ساعت پیش از آن، پنج میلیون و ۸۵۲ هزار رای شمارش و نتایجش از سوی وزارت کشور اعلام شد.

    بر اساس آن، پزشکیان دو میلیون و ۴۱۰ هزار رای (معادل ۴۱/۱۸ درصد)، جلیلی دو میلیون و ۴۰۸ هزار رای (معادل ۴۱/۱۴ درصد)، قالیباف ۷۸۰ هزار رای (معادل ۱۳/۳ درصد) و پورمحمدی ۴۰ هزار رای (معادل ۰/۶ درصد) آرای ریخته شده در صندوق‌ها را کسب کردند.

    ساعت چهار صبح، وزارت کشور اعلام کرد بیش از سه میلیون و ۸۸۹ هزار رای شمارش شده است.

    از این تعداد پزشکیان یک میلیون و ۵۹۵ هزار رای (معادل ۴۱ درصد)، جلیلی یک میلیون و ۵۹۴ هزار رای (معادل ۴۰/۹ درصد)، قالیباف ۵۴۴ هزار رای (معادل ۱۳/۹ درصد) و پورمحمدی ۲۵ هزار رای (معادل ۰/۶ درصد) آرا را کسب کردند.

    در نخستین اعلام نتایج رسمی شمارش تعرفه‌ها در ساعت ۳:۳۰ صبح، پزشکیان با حدود ۹۷۳ هزار رای و جلیلی با حدود ۹۶۳ هزار رای در صدر بودند و پس از آن قالیباف با حدود ۳۴۱ هزار رای و پورمحمدی با حدود ۱۵ هزار رای در جایگاه‌های سوم و چهارم قرار گرفتند.

  • شنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۹.۰۹ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۰۳:۰۰

    رای‌گیری ۱۶ ساعته در آنچه شهروندان «سیرک انتخابات» خواندند

    رای‌گیری برای انتخاب جانشین ابراهیم رئیسی، در میان دعوت عمومی شهروندان، خانواده‌های دادخواه و فعالان سیاسی و حقوق بشری برای تحریم انتخابات، روز جمعه هشتم تیر در سراسر ایران و شماری از شهرهای جهان برگزار شد.

    ایرانیان مقیم کشورهایی مانند آلمان، استرالیا، ایتالیا، بریتانیا، فرانسه و نیوزیلند مقابل کنسولگری‌های جمهوری اسلامی و حوزه‌های را‌ی‌گیری تجمع اعتراضی برگزار کردند.

    زمان رای‌گیری چهاردهمین انتخابات ریاست‌جمهوری پس از سه بار تمدید شدن از ساعت ۱۸، ساعت ۲۴ به وقت ایران پایان یافت و با بسته شدن شعبه‌های رای‌گیری، شمارش آرا آغاز شد.

    تمدید زمان رای‌گیری در شرایطی صورت گرفت که بر اساس گزارش‌های میدانی و ویدیوهای رسیده، مشارکت مردم در این انتخابات پایین بود.

    میرحسین موسوی و زهرا رهنورد، دو تن از سران جنبش سبز حاضر به رای دادن نشدند.

    تمامی زندانیان سیاسی محبوس در زندان قزل‌حصار کرج، زندانیان سیاسی بند چهار زندان اوین و ۶۷ زن زندانی سیاسی محبوس در بند زنان زندان اوین نیز حاضر به شرکت در انتخابات نشدند.

    اعلام نتایج مرحله به مرحله شمارش آرا از ساعت حدود ۳:۳۰ صبح شنبه نهم تیر آغاز شد.

    اطلاعات غیر‌رسمی از وزارت کشور جمهوری اسلامی در بامداد جمعه نشان می‌داد در مجموع حدود ٢۴ میلیون رای به صندوق‌ها ریخته شده است.

    وزارت کشور پیش‌تر تعداد واجدان شرایط را حدود ۶۱ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در داخل و خارج از کشور اعلام کرده بود.

    به این ترتیب میزان مشارکت در انتخابات حدود ۴۰ درصد خواهد بود.

    مشروح کامل رویدادهای انتخاباتی روز جمعه هشتم تیر را در این‌جا بخوانید.